Jordanië met kinderen, een unieke ervaring!

Jordanië ken je waarschijnlijk van Petra, 1 van de 7 wereldwonderen. Maar het heeft veel meer te bieden voor een vakantie met kinderen.

De jongens willen ook wel eens zo'n hoofddoek om

Zoek je een mooie, bijzondere bestemming? Maar heb je niet veel langer dan een week, en wil je niet te ver reizen? Kies dan voor Jordanië! Vanaf Amsterdam is het zo n 5 uurtjes vliegen en dan stap je de sprookjeswereld van het Midden-Oosten binnen. 

De prachtige rotskerken van Petra horen sowieso op iedere bucketlist. Maar Jordanië heeft meer dan alleen cultuur. De woestijn, snorkelen in de uitlopers van de rode zee en natuurlijk het bijzondere natuurverschijnsel de dode zee.

Jordanië is een veilig land waar je prima zelf kunt reizen. Maar als je dit te spannend vind of daar gewoon geen zin in hebt, zijn er ook mogelijkheden zat om met een chauffeur het land te verkennen. Of je aan te sluiten bij een groepsreis voor gezinnen.

Ik (Amanda), mijn man en onze twee jongens kozen voor zelf rijden.

Start in Amman

Uitzicht over Amman vanaf de citadel

Op de luchthaven van Amman kijken kinderen meteen hun ogen uit. Mannen in lange witte jurken met een (zoals zij het noemen) tafelkleed op hun hoofd.

In de stad kan je de citadel beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad: allemaal zandstenen appartement-blokken tegen de heuvels van Amman aangebouwd. Een beeld dat bij ons vooral bekend is uit films en de televisiebeelden uit het Midden Oosten.

Ook staat hier een gigantische vlaggenmast met wapperende vlag. Op de citadel staat de tempel van Hercules en nog veel half gerestaureerde zuilen. Daarbij ook een mooie verdedigingsmuur, een wateropslag en nog wat oude deels herstelde gebouwen.

Ook in de stad vind je het amfitheater, het folkloremuseumpje en diverse leuke winkeltjes.

Interessante plekken rond Amman

De jongens in de Grieks-Romeinse stad Jerash

Ten Noorden van Amman ligt Jerash. Dit is één van de best bewaarde Grieks-Romeinse steden in het Midden-Oosten.

Madaba ligt ten zuiden van Amman. Dit stadje is voor een derde Christelijk.

Hier kan je prachtige mozaïeken bekijken in een archeologische vindplaats. Ook het mozaïek van het Heilige Land in de St. George church is een aanrader.  De kids kunnen hier op zoek naar de dieren die zijn afgebeeld, en komen dan tot de ontdekking dat Jordanië net als Afrika geweest moet zijn.

Vlakbij Madaba ligt Mount Nebo, de berg waar volgens de bijbel God aan Mozes het beloofde land liet zien. Van hier af heb je een mooi uitzicht tot aan Jericho, Jeruzalem en de Dode Zee.

Overnachten in een Bedoeïnenkamp

De jongens mogen een stukje op het paard na een lange wandeling

Verder naar het Zuiden kom je steeds meer in woestijngebied. Er zijn drie grote snelwegen van Noord naar Zuid, waarbij de middelste, de King’s Highway richting Petra gaat.

In de woestijn zijn op verschillende plekken Bedoeïnenkampen ingericht voor toeristen. Een verblijf hierin is voor kinderen (maar ook voor volwassenen) een avontuur.

Je overnacht hier in tenten, en dineert aan een kampvuur waar je met het hele kamp op lange banken omheen kan zitten. De thee die hier continu ingeschonken wordt is in ieder geval zoet genoeg!

In het donker wordt het met allemaal lampjes op heuvels rondom erg sfeervol. Meestal wordt er ook muziek gemaakt rond het kampvuur, maar dan liggen de meeste kinderen al op hun bed.

Het geweldige Petra

Eén van de bijzondere rotskerken van Petra

Het absolute hoogtepunt in Jordanië, ook voor kinderen, is natuurlijk het wereldwonder Petra met zijn rotskerken. Kinderen onder de twaalf hebben hier gratis toegang.

Na een korte wandeling vanaf het bezoekerscentrum kom je bij de ingang van de Siq. Dit is een nauwe kloof die voert naar het meest bekende beeld van Petra: de in de rotsen uitgehouwen schatkamer.

Je kan hier nog een stukje op de rotsen klimmen voor een iets hoger uitzicht. De kamelen die er liggen maken het plaatje compleet, terwijl de als Johnny Depp uitziende bedoeïenen (mascara voor mannen is hier hip) je proberen te verleiden tot een ritje.

Verder de vallei in kom je langs oude koningsgraven, souvenirstalletjes en de restanten van de tempel van de gevleugelde leeuwen. Als je uiteindelijk bij de grote tempel van Petra uitkomt is het vaak ver genoeg geweest voor de kinderen.

Heb je dan alles gezien? Welnee maar als je nog meer wil zien kan je beter een extra dag boeken.

Kameel rijden in de rode woestijn Wadi Rum

De jongens aan het sandboarden in de Jordaanse woestijn

Nog wat verder naar het zuiden ligt Wadi Rum, de prachtige rode woestijn. Veel films over planeet Mars zijn hier opgenomen, maar ook de klassieker Lawrence of Arabia.

Hier kan je een jeeptour maken. Die brengt je langs verschillende mooie plaatsen. Onder andere naar plekken waar de kinderen kunnen rotsspringen en duinenrennen. En een hoogepunt is het sandboarden tijdens zonsondergang.

Overnachten doe je hier ook bij voorkeur in een tentenkamp. En een aanrader is ook om in de ochtend kameel te rijden. Jong en oud kunnen hierbij genieten van de stilte en het landschap.

Relaxen aan de golf van Aqaba

Het mooie koraalrif in de golf van Aqaba

De Golf van Aqaba, een uitloper van de Rode Zee, is een heerlijke plek om te relaxen. De Berenice Beach Club, een privéclub aan het strand, is daarvoor een echte aanrader. Je betaalt hier een toegangsprijs, maar die is inclusief ligbedjes, drie zwembaden, een flesje water, een DJ op het strand en snorkelspullen.

Het koraal ligt hier vlak voor het strand en er zijn veel vissen. Waaronder koraalduivels, stekelvissen, zee-egels, anemoonvissen en nog veel meer.

Quinn dacht zelfs een hondshaai te hebben gezien, snorkelen vind hij echt fantastisch, Vico genoot meer van het zwembad.

Drijven in de Dode zee

Quinn drijft in de dode zee

De laatste must-do in Jordanië is natuurlijk zwemmen in de Dode zee. Het water uit deze zee is kostbaar. Niet vanwege de winning van keukenzout, maar om allerlei andere mineralen die zich in dit hele zoute water bevinden.

Het waterpeil van de Dode Zee daalt elk jaar met een meter, als er niet wordt ingegrepen, dan is de zee in 2050 verdwenen. Er zijn plannen voor een kanaal vanaf de Rode Zee, maar dan moeten Israël en Jordanië wel gaan samenwerken, iets wat nogal lastig is tot nu toe.

Aan de Dode Zee liggen een paar grote hotels, veelal met zwembaden en waterpark. Maar je komt hier natuurlijk vooral voor het drijven in de dode zee.

Dat drijven is een hele vreemde gewaarwording. Alle kleine schaafwondjes worden maximaal geprikkeld.

Je gaat automatisch drijven en het kost moeite om in het water rechtop te komen. Het water voelt ook een soort van vettig aan, maar het heeft een goede temperatuur en dobbert heerlijk!

Hierna kan je je insmeren met Dode Zee modder, die klaar staat in een grote bak. Even laten intrekken en dan voel je dat het iets doet met je huid.

Na een tijdje afspoelen en je huid voelt weer glad aan, je bent zeker tien jaar jonger geworden!

Reisaanbod: groepsreizen voor gezinnen in Jordanië

Sawadee Familiereis: Op een kameel door de woestijn

Kids in de jeep in de woestijn van Wadi Rum

Deze mooie groepsreis van Sawadee brengt je langs hoogtepunten als de stad Amman, de Dode Zee, Dana NP met overnachting in een tipitent (in de wintermaanden in een eenvoudig hotel), Petra, Wadi Rum met twee overnachtingen in een bedoeïenenkamp en als afsluiting het strand van Aqaba.

De overige nachten slaap je in een comfortabel hotel.

Deze reis kun je maken in de herfst-, zomer-, mei- en kerstvakantie. Minimum leeftijd is 7 jaar. Er zijn ook reizen voor 12+ kinderen.

ANWB Familiereis: Woestijnsprookjes in 8 dagen

Kamelenrit met het gezin door de woestijn in Jordanië

Tijdens deze ANWB familiereis maak je een jeeptocht door de woestijnvallei Wadi Rum, ontdek je Petra, ga je relaxen in een luxe resort aan de Rode Zee en dobberen op de Dode Zee!

Je overnacht in hotels die meestal een zwembad hebben. Natuurlijk overnacht je ook in een bedoeïenkamp

Er gaat een Nederlandstalige reisleider mee en de minimum leeftijd is 6 jaar. Deze reis kun je in de mei-, zomer-, herfst-, en kerstvakantie maken.

Koning Aap Familiereis: Jordanië in 8 dagen

Meisje smeert zich onder de modder bij de Dode Zee

Wat opvalt bij de reis van Koning Aap is dat ze niet naar de hoofdstad Amman gaan. In plaats daarvan overnachten ze in het oude bijbelse stadje Madaba. Verder bezoek je o.a. Jerash, de Dode Zee, Mount Nebo, Petra en Aqaba.

De hotels hebben meestal een zwembad. En in Wadi Rum overnacht je in het bedoeïenenkamp in een tent of onder de sterrenhemel. Je maakt hier ook een gave jeeptocht.

De minimum leeftijd is 6 jaar. Per reisdatum staan aangegeven of er Nederlandstalige of lokale Engelstalige reisbegeleiding meegaat. Deze reis gaat in de mei-, zomer-, herfst-, en kerstvakantie.

Djoser Family: Jordanië in 9 dagen

Kids op een rots in de woestijn van Jordanië

Een mooie reis langs de hoogtepunten van Jordanië. Met o.a. een bezoek aan Petra, drijven in de Dode Zee, een boottocht in een glasbodemboot over de Rode Zee en een excursie naar het prachtige Jerash.

Overnachten doe je in hotels met een zwembad en je gaat één nacht slapen in de woestijn bij de bedoeïenen. Als afsluiting kun je relaxen op het strand bij Aqaba en snorkelen. Er is veel moois te bewonderen onder water!

Deze reis is ideaal in de herfst-, voorjaars-, mei- en kerstvakantie. Minimum leeftijd is 6 jaar. Er zijn ook reizen speciaal voor tieners.

Groepsreizen voor gezinnen naar Jordanië en Israël

Djoser Family: 18 dagen Jordanië en Israël

Slapen in een bedoeïenentent

In de zomer kan je een mooie rondreis maken door Jordanië en Israël. In Jordanië ga je alle hoogtepunten die je ook bij de 9-daagse reis aandoet bekijken en beleven.

In Israël breng je o.a. een bezoek aan Tel Aviv, duik je de geschiedenis in bij de Romeinse opgravingen van Caesarea en bezoek je vele plaatsen die voorkomen in de bijbel zoals Nazareth, het meer van Galilea, Jeruzalem en Bethlehem.

Tijdens deze reis overnacht je vaak in hotels met zwembad of in een hotel aan het strand. Ook slaap je een nacht in een bedoeïenenkamp en een nacht in een Kibboets.

Er is een Nederlandstalige reisleider mee en een lokale gids in Israël. Minimum leeftijd is 6 jaar. Bij de reisdatums kun je zien wat de leeftijd is van de kinderen die meegaan.

Sawadee: Op een vliegend tapijt over het Midden-Oosten

Kindje uit Jordanië bekijkt een foto op camera.

Met Sawadee kan je ook een rondreis door Jordanië en Israël maken. Deze duurt 13 dagen. Dus het tempo is best rap! 

In deze reis komen de Bijbelverhalen tot leven in de steden Bethlehem, Jeruzalem en Nazareth. Ook breng je een bezoek aan het meer van Galilea en de stad Tel Aviv.  In Jordanië reis je langs de hoogtepunten Petra, Jerash, Mount Nebo, de Dode Zee, Wadi Rum en Aqaba. 

Slapen doe je in comfortabele hotels, in een bedoeïenenkamp in de Wadi Rum woestijn en de Negev woestijn. En een nacht in een Kibboets. Minimum leeftijd is 7 jaar. Deze reis kun je maken in de zomer-, kerst- en meivakantie.

Individuele reizen naar Jordanië

Sawadee: Privé familiereis met chauffeur

Boekje lezen in de Dode Zee

Sawadee heeft een 9-daagse individuele reis voor gezinnen waarbij je kan kiezen of je zelf een vliegticket boekt of dat Sawadee dat regelt.

Tijdens de reis wordt je door de chauffeur, die tevens gids is rondgereden in een privé auto of minibusje. De reis gaat langs alle belangrijke bezienswaardigheden zoals Petra en de Dode Zee van Jordanië.

Overnachten doe je in comfortabele hotels met soms een zwembad. En je overnacht in een bedoeïenenkamp.

Travelnauts, expert in verre gezinsreizen

Kids in de woestijn van Wadi Rum bij zonsondergang

Travelnauts biedt een prachtige familievriendelijk reis aan naar Jordanië. Een korte reis die ideaal is voor de mei-of herfstvakantie. Je bezoekt onder andere wereldwonder Petra, de woestijn van Wadi Rum en gaat snorkelen in de Rode Zee.

Travelnauts geeft Jordanië een 9 voor kindvriendelijkheid, en dat is niet voor niets! Denk aan de vriendelijke bevolking, de korte vlucht en de korte reisafstanden. Daarnaast biedt Jordanië veel bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud.

Travelnauts biedt familiereizen op maat aan, dat houdt in dat alle reizen aan de hand van de wensen van een familie worden uitgewerkt, daarbij wordt vooral rekening gehouden met de wensen van de kinderen.

Gezinsrondreis door Jordanië met Better Places

Verkeersbord in de woestijn

Jordanië is een fantastisch land voor een rondreis met kinderen. Helemaal wanneer je een individuele gezinsreis samen met een lokale reisspecialist uitstippelt.

Bij reisorganisatie Better Places werken ze alleen maar met lokale specialisten. Deze locals weten als geen ander waar je moet zijn om het ware Jordanië te ervaren. En die belevenis wil je delen met je familie.

Slaap samen in de woestijn onder een dak vol heldere sterren, verken Petra op de rug van een paard en bewonder de kleurrijke onderwaterwereld in Aqaba. Kijk je al uit naar hoe je kinderen gaan reageren wanneer ze blijven drijven op de Dode Zee?

333 Travel gezinsreizen naar Jordanië

Kamelen door de woestijn in Jordanië

Bij 333 Travel hebben ze 8 reizen naar Jordanië. Eigenlijk is het allemaal dezelfde reis, maar heb je keuze uit alleen reis en zelf vliegtickets boeken, reizen met een privé chauffeur en soorten vervoer in het land.

Hierbij een beschrijving van de 10-daagse Fly-Drive Grotten, Woestijnen en Zandkastelen reis. Tijdens deze reis maak je vanuit Amman een dagtrip naar Shaumari Wildlife Reserve. Hier maak je een tour door het reservaat.

Overnachten doe je in hotels met meestal een zwembad in Amman, Petra. Aqaba en bij de Dode Zee. Ook overnacht je één nacht in de Wadi Rum woestijn in een bedoeïenenkamp. Verder kun je zelf bepalen wat je onderweg wilt bezichtigen.

Deze reis kun je ook boeken met luxere hotels!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)