Hotel Paloma Perissa in Side: Genieten van zon, zee en strand

All Inclusive en toch redelijk kleinschalig. Hotel Paloma Perissa is een prachtig kindvriendelijk hotel direct aan het strand bij Side in Turkije.

Sabine in het zwembad van hotel Paloma Perissia

Tijdens een studiereis van TUI mocht ik logeren in het prachtige kindvriendelijke hotel Paloma Perissa aan de Turkse Rivièra in Side.

We werden bij aankomst hartelijk welkom geheten met een drankje en konden daarna direct een kleine maaltijd gebruiken bij het buffet.

De gastvrijheid van het personeel is het eerste wat opvalt. Ze willen helpen met de drankjes, staan uitnodigend te wachten om een lekkere pasta te maken, en de koffers worden naar de kamer gebracht. Vooral de uitnodigende lach op hun gezicht zorgt dat ik me gelijk heel welkom en thuis voel.

Fijne zwembaden en het strand voor de deur

Het zwembad vroeg in de morgen

Als ik op mijn kamer kom en naar het Franse balkon loop zie ik dat ik kan genieten van een prachtig uitzicht op de zwembaden en de zee. 

Er zijn drie grote buitenbaden waar de ligbedden en stoelen uitnodigend omheen staan. Bij de bar met wat zitjes eromheen kan je genieten van een drankje. Maar leuker is om plaats te nemen op de gezellige lounge tribune. Hier zak je weg in de dikke kussens terwijl je nipt van je cocktail en uitkijkt over het zwembad.  

Loop je langs de zwembaden naar het westen, dan kom je bij het kinderbad en de kinderclub. Het kinderbad heeft een leuk speeltoestel met wat glijbanen voor jonge kinderen.

Wij waren er begin april. De zwembaden buiten waren wel open maar erg koud. Wil je in het vroege voorjaar graag zwemmen, dan kan je bij Paloma Perissia in het kleine binnenbad terecht.

De cabana's van Hotel Paloma Perissia

Via de tuin kan je de wandelboulevard van Side oversteken om op het strand te komen. Daar staan de ligbedden je al op te wachten. Ik vind het strand niet heel mooi. Er liggen veel lange steigers in de zee en sommige zijn in slechte staat.

Hoewel het een zandstrand is steken er ook veel rotsen boven het water uit. Ik raad je dan ook aan om waterschoentjes te dragen. 

Op het strand staan ook luxe cabana's die je kan huren. De cabanas zijn geschikt voor 4 personen. Op het terras van de strandhut staan twee ligbedden en een parasol.

De andere twee ligbedden staan in de cabana en dus lekker in de schaduw. De dikke matrassen op je ligbed zorgen voor veel comfort en de ober voorziet je van drankjes.... Echt verwennerij!

Gratis toegang tot waterpark Palomaqua

Waterpark Palomaqua

Wat een vakantie bij dit hotel extra leuk maakt is de gratis toegang tot het waterpark Palomaqua.

In dit waterpark gaat jong en oud genieten van de kronkelglijbanen, tube glijbaan, de boomerang, de sidewinder, het kids waterspuitpark en het kids miniglijbanenpark. 

Een shuttle bus brengt je in 15 minuten naar het aquapark en komt je ook weer halen. De drankjes in het aquapark zitten bij het all inclusive arrangement inbegrepen. Voor het eten moet je bij Palomaqua wel zelf betalen.

Animatie voor kinderen en ouders

Kinderbad Hotel Paloma Perissia

Naast de fijne zwembaden en het kinderbad heeft Paloma Perissia een speeltuin en kinderclub. De kids van 4 tot 12 jaar vermaken zich bij de kidsclub met knutselactiviteiten, spelletjes en de kinderdisco.

Voor de jeugd van 13 t/m 16 jaar worden wat uitdagender activiteiten georganiseerd. De tienerclub is een fijne plek om elkaar te ontmoeten.

Maar er is ook aan de ouders gedacht. Er spelen bandjes, er zijn avondshows, je kan meedoen met aquagym of een andere sportieve activiteit. Wil je een avondje echt los gaan, dan kan je ook nog naar de disco!

En je kan via TUI diverse leuke excursies maken in de omgeving. Hou je van een dagje shoppen, wil je de Romeinse oudheden bekijken of wil je van de mooie natuur genieten? Er is van alles mogelijk!

Smakelijk eten bij Paloma Perissia

Het brood wordt ook vers gebakken

De kwaliteit van het eten vond ik erg goed. Er is veel keuze en diverse gerechten worden vers voor je bereid.

In de ochtend staan ze eieren en pannenkoeken te bakken. Er staan verse broodjes uit eigen oven, fruit, yoghurt, vele soorten ontbijtgranen, sla en groentes, warme Engelse gerechten en lekkere Turkse zoete broodjes.

Voor de lunch en het diner kan je kiezen uit verschillende vlees en vis gerechten. Er worden verse pasta's voor je gemaakt, er staan verse salades en de toetjes.... ohh die toetjes, die zijn echt geweldig!! 

Nette kamers met fijne schoonmaaksters

De prachtige handdoek creatie van de schoonmaakster

Het hotel heeft kamers voor maximaal 4 personen.

Bij de kamers voor 2 of 3 personen kan je kiezen of je met of zonder uitzicht op zee wil.  De grote kamer voor 4 personen heeft zijzeezicht en een balkon. En dan is er nog de suite waar je met 4 personen kan slapen. Ook deze is voorzien van een balkon.

Ik vond de kamer er zeer netjes en schoon uitzien. En de schoonmaaksters maken er echt een feestje van met versieringen op je bed van de handdoeken met bloemen. 

Ik heb genoten van het mooie Paloma Perissia hotel en vind het echt een aanrader voor gezinnen. Wil je er meer over weten of boeken? Klik dan op de button hieronder.

Het kattenhuis in de tuin van het hotel

Als dierenvriend vond ik het geweldig hoe de katten die hier rondlopen worden verzorgd. Er staat in de tuin zelfs een groot kattenhuis waar ze kunnen eten en slapen.

De tuin van het hotel

De hotelkamers gezien vanuit de tuin.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)