Groningen met kinderen, kanonnen wat een mooie provincie!

Ver in het hoge Noorden wordt Groningen voor een kindervakantie nog wel eens over het hoofd gezien. Dat is onterecht, als je ziet wat er allemaal te doen is tussen de Martinitoren en de kanonnen van Bourtange.

Op de kanonnen van Bourtange

Groningen is de minst door toeristen bezochte provincie van Nederland. Dat komt natuurlijk doordat het net wat verder rijden is. Maar ook omdat men niet goed weet wat er in deze provincie te vinden is.

En dat terwijl de provincie verrassend veelzijdig is. Met de Waddenzee, de mooie stad Groningen, en de nieuwe ontwikkelingen rond de Blauwe Stad. En wist je dat er ook in Oost-Groningen veel te doen is?

Hieronder beschrijf ik wat je zoal kunt verwachten in de verschillende delen van Groningen. Maar je kan natuurlijk ook direct doorklikken naar het

Het Lauwersmeer en de Waddenzee

Medewerkers bij de zeehondencrèche

In het Noorden van Groningen vind je natuurlijk de Waddenzee. Tegen de grens met Friesland ligt hier ook het bijzondere Lauwersmeer. Een prachtig natuurgebied waar vele vogelsoorten voorkomen.

Maar er zijn ook mooie recreatiegebieden. En op het meer kun je goed (leren) windsurfen of kite-surfen.

Verder naar het Oosten vind je de Zeehondencrèche Lenie 't Hart in Pieterburen. Jaarlijks worden hier zo’n tweehonderd huilers en zieke zeehonden binnengebracht. Zeker voor kinderen is dit een bezoek meer dan waard.

Het groene landschap van het Westerkwartier

Ontmoet de natuur, zoals hier bij het Blote Voeten Pad

Het Westerkwartier is de streek in het Westen van Groningen, grenzend aan Friesland.

Hier kun je vooral genieten van de natuur. Zoals bij het Blote-voetenpad in Opende.

Of bij de verschillende boerderijen die hun deuren voor bezoekers openen.

En dan is er nog het Landgoed Nienoord. Met een zwemkasteel en een familiepark met vele klimtorens.

Ook kun je bij Nienoord huifkartochten maken, zijn er scooters, een tractorbaan en modelspoorbanen.

Voor ieder wat wils dus.

Watersport bij Blauwestad

Oost Groningen is een gebied waar de boeren het zwaar hadden en waar leegloop van de bevolking dreigde. Om dat te stoppen werd besloten Blauwestad aan te leggen.

Rondom een nieuw gegraven meer worden hier niet alleen mooie huizen gebouwd. Er is ook een prachtig gebied voor de recreatie ontstaan.

Het Oldambtmeer kan zich meten met het Snekermeer. In grootte, maar ook op het gebied van de watersport.

Daarnaast zijn er aan de Noord en aan de Zuidkant van het meer twee prachtige stranden aangelegd.

Nog meer te doen in Oost-Groningen

In Bourtange mag je je ook als Middeleeuws soldaat verkleden

Maar Oost-Groningen heeft nog veel meer te bieden. De streek Westerwolde, bijvoorbeeld, is één groot natuurgebied.

Hier vind je onder andere de historische stoomtreim STAR, Adventure Park Pagedal, en het park Wonderwereld met speurtochten, het magische bos, roofvogelpark, speellandschap en nog veel meer.

Een heel andere belevenis voor jong en oud is de vestingstad Bourtange. Ontdek het middeleeuwse stadje. Wandel over de stadsmuren en maak mee hoe hier iedere zondag een heus kanon wordt afgevuurd.

Is het regenachtig, of juist bloedheet? Zet dan koers naar Veendam. Hier bevindt zich het Doe-museum. Met onder andere Bricks-Art.

Je kunt hier eindeloos spelen met Lego-steentjes (of eigenlijk een ander merk, maar ze passen op Lego). Of bewonder de andere grote en kleine kunstwerken. En aan het eind kun je je eigen kunstwerk voor een klein bedrag mee naar huis nemen!

Groningen-stad, met grachten en Martinitoren

De Martinitoren in de stad Groningen

De stad Groningen is ook een heerlijke plek om met kinderen te verblijven. Uiteraard ga je op zoek naar de Martinitoren om die te beklimmen. Maar er is meer.

Het enige echte stripmuseum, bijvoorbeeld. Maar ook het Groninger museum en het Noorderlijk Scheepvaartmuseum hebben leuke kinderactiviteiten.

Natuur is er ook in de stad. In het Stadspark, bijvoorbeeld, waar je ook kunt ponyrijden. Of huur een fluisterbootje voor een tochtje over de grachten.

Tenslotte kunnen de actievelingen nog gaan klimmen bij klimcentrum Bjoeks.

Het Reisaanbod

Kleinschalig logeren in pipowagen of lodgetent in Groningen

Met twee lodgetenten en een pipowagen op het terrein is het een hele knusse manier van vakantie vieren in het Groningse Lettelbert.

De kinderen kunnen zich heerlijk vermaken op de trampoline of in de zandbak. Voor de deur kan er gezwommen worden in het Lettelberterdiep!

Sanitair is te vinden in´t Badhoes´ op zo´n 30 meter afstand van de pipowagen en lodgetenten. Met beschikking over privé sanitair met inloopdouche, toilet en wastafel.

Er is een Lodgetent voor vier personen en één voor zes personen. In de pipowagen kan je met 4 personen logeren.


Airtrampoline bij Camping Lauwersoog

Camping Lauwersoog

Camping Lauwersoog ligt direct aan het Lauwersmeer, op de grens van Groningen en Friesland, aan de waddenzee.

Op kindercamping Lauwersoog hebben ze geen overvolle animatieprogramma’s, subtropische zwemparadijzen of blauwgekleurd smurfenijs.

Op deze camping hebben ze het Rangers Team die met de kinderen gaan hutten bouwen, vlotten bevaren en pootje baden op het strand aan het Lauwersmeer. Avontuurlijk en stoer, dat vinden ze leuk!

Ze maken zoveel mogelijk gebruik van de unieke en natuurlijke omgeving waarin de camping ligt. Daarbij staat veiligheid voorop. Want het is en blijft een kindercamping.

Je kunt er een staanplaats huren op de camping of een trekkershut, cottage of strandchalet voor max. 6 personen.


Kanoën bij Landal het Suyderoogh

Landal Natuurdorp Suyderoogh

Naast Nationaal Park het Lauwersmeer liggen de vrijstaande bungalows van Landal Natuurdorp Suyderoogh.

Op het park zullen de kinderen zich niet snel vervelen want er is een bowlingbaan, een jeugdruimte met o.a. speelautomaten, minigolf, tokkelbaan in het Roversbos, airtrampoline, skelters, tafeltennistafel en speeltoestellen en een zwembad met apart peuterbad.

In de omgeving is ook vanalles te beleven!! Trek je lieslaarzen aan en ga het wad op, bezoek Schiermonnikoog of trek het water op in een kano, boot of surfplank!!


Parc Emslandermeer

Parc Emslandermeer

Een waterrijk park kun je vakantiepark Emslandermeer bij Vlagtwedde wel noemen!

Door het gehele park ligt water, waar je onder andere in kan vissen of met je kano of bootje door kan varen. Bij het hoofdgebouw van het park ligt een jachthaven en enkele bungalows hebben een eigen aanlegsteiger.

In de zomervakantie wordt voor de kinderen van alles georganiseerd. Buiten de vakanties is er ook genoeg te doen. Je kunt er o.a. tennissen,  (leren) golfen, midgetgolfen, een duik nemen in het subtropisch zwembad met glijbaan en een stroomversnelling en skelteren. Op het park zijn diverse speeltoestellen te vinden en ook erg leuk is het kindertheater!

De bungalows zijn vrijstaand of halfvrijstaand met een ruime tuin en parkeergelegenheid voor 2 auto’s. Er zijn ook extra luxe bungalows te huur met sauna en een solarium.


Kanoën bij het Weddermeer

Villapark Weddermeer

Villapark Weddermeer ligt in het plaatsje Wedde, in het prachtige natuurgebied Westerwolde in Zuid-Oost Groningen. In de omgeving vind je bos, heidevelden en waterpartijen waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen, kanoën en vissen.

De kinderen kunnen zich vermaken in het speeltuintje, aan het recreatiemeer met zandstrand, in het overdekte zwembad en op de sportvelden.

Je kunt hier villa's huren voor 4- 6- of 8 personen.


Camping Wedderbergen met eigen natuurbad en strandje

Camping Wedderbergen ligt in een bosrijk gebied en heeft een eigen natuurbad met strand. Ook leuk voor de kleintjes omdat het strand heel geleidelijk afloopt.

Op de camping zijn leuke speeltuintjes, diverse sportvelden en een zwembad aanwezig. Voor elke leeftijd worden er activiteiten georganiseerd. Ook voor tieners tot ongeveer 17 jaar.

Op de camping kan je logeren in een stacaravan voor max. 6 personen.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!