Een festival of yoga-vakantie in de prachtige natuur van Portugal

Ben je wel eens op Oerol of bij de Parade geweest? Dan ken je dat heerlijke festival-gevoel. Kom dat nu, samen met de kinderen, een hele week beleven in Portugal.

Hakim geeft een workshop in het Amfitheater op het landgoed

In het Noord-Oosten van Portugal bezitten Karin Sligting en Eelco Schaap een groot landgoed in het natuurpark Serra da Estrela.

Naast het opzetten van een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf, wilden zij hier een ontmoetingsplaats creëren.

Een plek waar mensen bijeenkomen om te genieten van de natuur, en van verschillende vormen van cultuur.

Dit heeft geresulteerd in een groot aantal projecten, waaronder het unieke Estival da Estrela (voorheen Angel Art Festival) en een Yoga-week voor eenoudergezinnen.

In 2014 zijn wij bij het Angel Art festival geweest. Lees onze belevenissen daar op het weblog.

Het prachtige landgoed Dominio Vale do Mondego

De kinderen ontmoeten elkaar tijdens het eten op het landgoed

Het landgoed bestaat uit 22 hectare grond in de vallei van de Mondego rivier. Het terrein ligt op 700 meter hoogte en is erg ruig, met rotsen en eeuwenoude terrassen.

Overal groeien olijfbomen die het ook in de droge zomers groen houden. Er is voldoende water dat uit de rivier opgepompt wordt in 2 bassins, waar ook in gezwommen kan worden.

Om het landgoed heen is er kleinschalige landbouw. En in het dorpje Faia leven de mensen nog zoals ze al in de Middeleeuwen deden. Ieder met zijn eigen varkens en kippen en een moestuintje.

Veel ruimte voor kids

Op het grote landgoed is heel veel ruimte voor kinderen om heerlijk te spelen.

Er zijn schapen en lammetjes, een paard en ezel, kippen, konijnen, honden en katten om te voeren, verzorgen en mee te spelen.

Naast de waterbassins kun je ook zwemmen in de rivier, dammetjes bouwen, of spelen met het water.

Ook is er een groot atelier, waar volop geknutseld, geschilderd of getekend kan worden.

Bovenal zijn kinderen hier vooral veel bezig met elkaar, want contact met de andere kinderen is snel gelegd.

De studio's, bungalowtenten en kampeerplaatsen

Op het landgoed zijn verschillende faciliteiten gebouwd.

Zo zijn er een 6-tal studio's, ieder voor 2 personen. Geschikt voor éénoudergezinnen, of gezinnen met oudere kinderen als je er 2 of meer huurt.

Ook zijn er een klein en een groot landhuis te huur, die tijdens het festival echter niet beschikbaar zijn.

Daarnaast worden er in de zomer bungalowtenten verhuurd. Deze zijn 4 bij 4 meter en hebben 2 echte bedden met beddengoed. Voor kinderen zijn er matrasjes en slaapzakken.

Bij iedere bungalowtent is een bankje en hangmat. En eventueel kunnen er kleine tentjes bijgeplaatst worden. Er is een goed badhuis met douches en toiletten.

De tenten gebruik je eigenlijk alleen als slaapkamer. Er is geen keukenapparatuur, omdat alle maaltijden bij de arrangementen zijn inbegrepen.

Ten slotte is er een ruime kampeerplaats voor als je met eigen tent of camper komt.

Estival da Estrela

Van 23 - 29 juli 2016 vindt er het Estival da Estrela plaats. Een uniek festival, waarin je 7 dagen lang geniet van alles wat er gebeurt.

Het is een kleinschalig festival, met 150 gasten, 30 professionele artiesten/kunstenaars en 20 vrijwilligers. Waarbij de artiesten net zo goed op vakantie zijn, en na hun optredens gezellig bij de gasten aanschuiven aan tafel. 

Er is tijdens het festival heel veel te doen, voor jong en oud. Overdag zijn er workshops in de ochtend en in de namiddag. Je kunt leren beeldhouwen, bouwen met bamboe, zelf theater maken, er is een kinderproef en kookshow enzovoorts.

Prachtige creaties bij de Bamboe workshop

De kinderen kunnen meedoen met een theater workshop. Ze oefenen een paar dagen om later in de week een voorstelling te geven..

Er is ook een Outdoor Theater Maken workshop voor 13- tot 17-jarigen. Deze worden begeleid door echte theatermakers, en de deelnemers geven aan het eind een voorstelling voor alle aanwezigen.

Het hoogtepunt voor tieners en dappere ouders is de River Hike. Een lange tocht door de rivier waar karakters gevormd worden. Dat moet je meegemaakt hebben.

In de avond zijn er de voorstellingen. Na het gezamenlijke diner ga je daar naartoe. Na de tweede voorstelling van de avond gaat vervolgens de dansvloer open, en kan er door jong en oud tot in de kleine uurtjes worden gedanst en gefeest.

Uiteraard staat het een ieder vrij om wel of niet mee te doen. Maar alles, behalve de drankjes en de maaltijden, is inbegrepen in de prijs. Maaltijden kunnen wel inclusief geboekt worden.

De Yoga-week voor eenoudergezinnen

Van 5 - 12 augustus 2016 vindt er de Yoga week plaats voor single moeders of vaders met hun kinderen. Deze week is veel kleiner van opzet, met zo'n 10 ouders en 15 tot 20 kinderen.

Tijdens de ochtend yoga-sessies voor de ouders gaan de kinderen onder enthousiaste begeleiding allerlei creatieve activiteiten ondernemen.

In de middag zijn er soms ouder-kind yoga sessies, soms speciale kinderactiviteiten, maar ook veel gelegenheid om samen dingen te ondernemen of juist te relaxen.

Ook hier geldt dat alles inbegrepen is, de accommodatie, de yoga, de begeleiding van de kinderen, al het eten als je inclusief geboekt heb en de excursies.

Helaas is deze festival en yoga-vakantie via Vakantie met Kinderen niet meer boekbaar.


Keer terug van Dominio Vale do Modego naar Portugal met Kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!