Kindvriendelijk Denemarken in de meivakantie

Ontdek het kindvriendelijke Denemarken in de meivakantie! Het land waar kinderen meer dan welkom zijn.

Uit ervaring kan ik spreken dat Denemarken het zeer goed voor elkaar heeft qua kindvriendelijkheid. Ga je een kasteel bekijken, is er altijd wel een speelplek voor de kinderen. En er zijn zoveel leuke speelparken, attractieparken en dierenparken, dat een vakantie met kinderen niet stuk kan!

Daarbij komt dat er in de meivakantie volop (nieuwe) attracties en activiteiten te beleven zijn. Natuurlijk ook activiteiten die te maken hebben met Vikingen, want 2013 is het Vikingjaar in Denemarken. Het is namelijk 1000 jaar geleden dat de Deense Vikingen, Engeland veroverden.

Maar wat valt er allemaal te beleven in Denemarken met de meivakantie?

Grote Vikingmarkt bij Ribe

Vlakbij het stadje Ribe, ligt het Ribe VikingeCenter. Een openlucht museum waar je een flinke stap terug doet in de tijd. In ene loop je tussen de vikingen en zie je hoe het leven eraan toe ging zo'n 1000 jaar geleden.

Van 29 april tot en met 5 mei is het hier extra leuk omdat er een grote en internationale Vikingmarkt gehouden wordt.

Met vele kraampjes waar van alles te zien is en te koop. Waar muzikanten spelen, narren aan het dollen zijn, ruiters te paard zijn, ambachtslieden hun werk tonen en boogschutters hun doel raken. Op 1 mei is er is het centrum open tot 20.00 uur met een speciaal activiteitenprogramma.

Spectaculaire 4D film in LEGOLAND Billund

In de meivakantie zijn er vele Nederlandse gezinnen die naar LEGOLAND Billund afreizen. Nieuw dit seizoen is de spectaculaire 4D film over het magische koninkrijk Chima, een rijk waarin diersoorten strijden om het bezit van energiebron Chi.

Bij de ingang van het park zal een 1.2 meter hoog beeld van de nieuwe held Laval worden gebouwd van Lego om de mensen welkom te heten. Het park is geopend vanaf 23 maart.

Langste achtbaan van Denemarken in Djurs Sommerland

Aan de oostkust van Jutland, in de streek Djursland ligt Familiepark Djurs Sommerland. Een geweldig attractiepark waar voor iedere leeftijd voldoende te beleven valt.

Vanaf zaterdag 4 mei kan je hier in de grootste en snelste en langste achtbaan van Denemarken! Juvelen (het Juweel) heeft een lengte van een kilometer. Een echte aanrader voor stoere kids!


IJsbeer tweeling geboren in Skandinavisk Dyrepark 

Ze hebben er een tijdje op moeten wachten, maar na zeven jaar is er een ijsbeertweeling geboren in Skandinavisk Dyrepark bij Kolind in het midden van de streek Djursland.

Op 21 november 2012 beviel ijsbeer Ilka van een tweeling. Bezoekers kunnen de ijsbeer tweeling bewonderen vanaf 26 april. Dan opent het park zijn deuren voor een nieuw seizoen.

Leuke activiteiten in de Deense Natuur bij Silkeborg

Silkeborg ligt midden in het Deense Merenhoogland. Een prachtige omgeving met meren, bossen, heuvels en de langste rivier de Gudenå.

Hier kan je leuke activiteiten ondernemen zoals een tocht op de meren met de oude raderboot Hjejlen naar Himmelbjerget, het hoogste punt van Denemarken. En vele andere buitensporten waaronder zeilen, golven, wandelen en fietsen.

Hou je van een beetje cultuur snuiven, bezoek dan één van de diverse musea waar de kinderen op speelse manier  iets bij zullen leren.

Nieuwe achtbaan in Fårup Sommerland

Vanaf 26 april kan je in familiepark Fårup Sommerland in de spectaculaire achtbaan Orkanen. (de Orkaan) Van grote hoogte race je zowel onder als boven water door!

Levensgrote Dinosaurussen in Aalborg Zoo

Aalborg Zoo is een mooie dierentuin met wel 1500 dieren en een zoo-Olympische speeltuin voor de kids. Super leuk zijn is de groep levensgrote Dinosaurussen, waaronder een Triceratops en een T-Rex. Ze kunnen bewegen en brullen, het lijkt wel of ze echt zijn.

Ook nieuw is het roofdiergedeelte met zeldzame Aziatische leeuwen en tijgers. Aalborg zoo is open vanaf 26 april.

Kreeften en schaaldieren in Nordsøen Oceanarium

Van 23 maart tot 22 juni is er in  het Nordsøen Oceanarium van alles te leren over de kreeft en schaaldieren.

Je kunt er de kreeft volgen van larve naar een kleine kreeft, er zijn aquariums met kleine en grote kreeften en er is de mogelijkheid om kreeft te proeven.

Kijk voor leuke kindvriendelijke accommodaties op Denemarken met kinderen


Keer terug van Denemarken in de Meivakantie naar Aanbiedingen Meivakantie
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!