Camping Kinzigtal, knusse, mooi gelegen camping in het Zwarte Woud

In de meivakantie van 2016 verblijven we op Camping Kinzigtal in het prachtige Zwarte Woud in Duitsland.

Camping Kinzigtal ligt in het stadje Steinach, midden in het Zwarte Woud. Met prachtig uitzicht op de bergen en bossen. Een perfecte uitvalsbasis voor diverse uitstapjes in de omgeving, waaronder het pretpark Europapark.

Bij aankomst worden we vriendelijk welkom geheten. We krijgen een korte uitleg over de camping en leuke uitjes in de omgeving. Dan krijgen we een korte rondleiding over de camping en worden we naar de stacaravan gebracht.

Als we iets missen of als er iets niet goed schoon is moeten we de medewerkster maar roepen.

Een luxe stacaravan

Als we naar binnen gaan voelen we dat de stacaravan al een beetje warm is. Het is een koude Meivakantie, maar de verwarming stond al aan waardoor de ergste kou verdreven is.

Onderweg hadden we nog wat natte sneeuwbuien. En er wordt een koude nacht verwacht. Dus het is fijn dat de stacaravan alvast een beetje voorverwarmd is.

We inspecteren de inboedel, alles ziet er goed en schoon uit. De pannen zijn schoon en er zijn genoeg borden en bestek.

Er zijn twee slaapkamers met in totaal 5 slaapplekken. Eén ouder slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met twee éénpersoonsbedden op de grond en een hoogslaper er dwars overheen.

De wc is apart van de badkamer wat ik een groot pluspunt vind. De keuken en zithoek is één geheel. Grootste pluspunt is het mooie grote terras die afsluitbaar is. Nu maar hopen dat het weer zo verbetert dat we er ook gebruik van kunnen maken.

We maken de bedden op met ons eigen beddengoed voordat we nog even naar het dorp rijden om wat boodschappen te doen. Op 5 minuten rijden is een grote supermarkt waar alles te koop is. Op de camping zelf is een klein winkeltje waar je ‘s ochtends verse broodjes kan halen en waar een klein assortiment aan dagelijkse boodschappen te koop is.

Uit eten in het restaurant van camping Kinzigtal

Als we terug komen hebben we geen zin meer om te koken. We gaan dan ook uit eten.

Op de camping is een restaurant waar je van alles kan eten. Pizza, schnitzels in allerlei soorten en maten, pasta’s, vleesgerechten, visgerechten en omdat het seizoen er goed voor is, veel asperge gerechten.

Wil je niet in het restaurant eten, dan zijn alle maaltijden ook af te halen. Maar je moet wel even een pan meenemen waar de maaltijd in kan. Alleen voor pizza’s hebben ze dozen om ze in te vervoeren.

De maaltijden in het restaurant zijn echt verrukkelijk! We genieten van de typisch Duitse gerechten in een gezellige sfeer.

Mooie knusse camping

Camping Kinzigtal is niet al te groot. Er zijn 250 staanplaatsen en op een groot deel daarvan staan stacaravans en ingerichte tenten van verschillende organisaties.

De camping bestaat al heel wat jaren en dat kan je wel zien aan de faciliteiten. Het toilet en douchegebouw ziet er wat verouderd uit maar is wel netjes schoon gemaakt.

Er is een overdekt plekje voor de jeugd met een tafelvoetbal, poolbiljart en een tafeltennistafel. Ook hier zie je de sporen van veroudering. Gat in het kleed van het biljart. Al maakt het de jeugd niet uit, die hebben het er prima naar hun zin.

Er is een heel klein speeltuintje voor de kleintjes naast het terras van het restaurant. En zoals ik al eerder vertelde is er een klein winkeltje voor dagelijkse boodschappen en verse broodjes.

De camping ligt naast het gemeentelijk zwembad. Een leuk buitenbad met glijbaantje en duikplanken waar je gratis naartoe mag wanneer die geopend is.

In een prachtige omgeving

De ligging van Camping Kinzigtal is prachtig. Je kijkt zo tegen de berghellingen aan van het Zwarte Woud waar de schapen aan het grazen zijn.

We maken een mooie wandeling langs de berghelling waarbij we mooi uitzicht hebben over de camping en de omgeving. De wandeling gaat over boerenweggetjes en langs de weilanden met geitjes.

De camping is ook een perfecte uitvalsbasis om het Zwarte Woud te ontdekken. Dat kan met eigen auto, maar ook per openbaar vervoer vanaf het treinstation in Steinbach.

Lees ook ons artikel over de uitjes in het Zwarte Woud die wij hiervandaan ondernamen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)