Gezinsvakantie op Ameland? Kom naar
Vakantiepark Boomhiemke!

Vakantiepark Boomhiemke is het grootste vakantiepark van Ameland. Met zijn prachtige ligging aan de rand van de duinen, bij de vuurtoren en op wandelafstand van het strand is dit een geweldige locatie voor een gezinsvakantie op Ameland.

High five met Koos Konijn

De kinderen gaan zich hier uitstekend vermaken. Er zijn speeltuintjes, diverse sportieve mogelijkheden en Koos is op het park aanwezig. Voor de waterratjes is er een overdekt zwembad. Maar de zee is natuurlijk ook heerlijk om in te zwemmen.

Vakantiepark Boomhiemke ligt in Hollum. Dit dorp in het uiterste westen van het eiland heeft een klein maar gezellig centrum met restaurantjes, terrassen, een supermarkt en winkeltjes.

Tip, als je vanaf het vakantiepark naar het dorp loopt kom je langs een ijswinkeltje met heerlijk ijs en macarons. Lekker! Dat is ook de naam van het winkeltje.

Leuk voor kids op het vakantiepark

De speeltuin bij het centrumgebouw

Verspreid over het park vind je diverse kleine speeltuintjes. De meeste speelgelegenheid vind je bij het hoofdgebouw. Hier is ook de kidsclub waar de kinderen kunnen knutselen. Natuurlijk is Koos ook van de partij. Je kan hem ontmoeten tijdens de meet and greet.

Zin in een partijtje minigolf of bowlen? Dat kan ook bij Boomhiemke. En er zijn meer sportieve mogelijkheden. Wat doe jij het liefste, beachvolleybal of voetballen? Het animatieteam organiseert leuke activiteiten voor jong en oud.

Handig om te weten,  in de wintermaanden is de kidsclub gesloten en worden er geen activiteiten georganiseerd. Check op de website onder het kopje faciliteiten de juiste datums.

Zwemmen en Wellness bij Boomhiemke

Plezier in het zwembad van Boomhiemke

Is het geen strandweer? Niet getreurd. Je kan toch zwemmen in het overdekte zwembad van Boomhiemke.

Het bad is niet super groot. Maar het is heerlijk voor de kinderen om lekker een paar uurtjes in rond te dobberen. Voor de kleintjes is er een peuterbadje met glijbaantje.

Ouders die zin hebben om even te relaxen kunnen naar de sauna. Verwen jezelf een beetje extra met een beauty behandeling of een heerlijke massage.

Fietsen huren of uit eten, het kan op het park

Fietsen op Ameland

Ameland is echt een fietseiland. Hoe handig is het dus dat je de fietsen op het vakantiepark kan huren. Er zijn mooie routes door de duinen of langs de Waddenzee.

Wil je lekker uit eten? Ook dat kan op het park. Er is een restaurant en een snackbar. Zelf koken kan natuurlijk ook. Er is een klein assortiment aan dagelijkse boodschappen verkrijgbaar in de minimarkt waar je ook verse broodjes kan kopen.

Bij het restaurant zit een terras waar je gezellig een drankje kunt nuttigen. Vanaf het terras heb je uitzicht op het speeltuintje zodat de kids ondertussen lekker kunnen spelen.

Wifi is op het hele park gratis te gebruiken.

De vele soorten accommodaties van Boomhiemke

Wij sliepen in de vuurtorenlodge

Vakantiepark Boomhiemke is best groot. Het park is verdeeld in verschillende stukken die je kan bereiken via de weg die midden door het park loopt. Daardoor lijkt het of het allemaal aparte vakantieparken zijn. Dat wordt versterkt doordat de accommodaties per deel zo verschillend zijn.

Langs het duinpad vind je het deel met de grote luxe vakantievilla's met een rieten dak. Rondom de villa's is veel ruimte.

Daarnaast ligt het deel waar de lodges en chalets staan. Dit deel grenst ook nog aan de duinen. Op veel plekken vind ik de accommodaties wel dicht op elkaar staan. Zo ook de Vuurtorenlodges waar wij in logeerden.  Al was het wel een mooie luxe lodge met infrarood sauna.

Dan heb je nog de bungalows waarvan een deel aan de andere kant van de weg staat en een deel naast het chaletpark. Deze grenzen niet aan de duinen.

Last but not least hebben we nog de beachvilla's, die liggen op twee kilometer van het vakantiepark aan de rand van de duinen.

Veel te doen met kinderen in de omgeving

In de eendenvijver zat deze prachtige Mandarijneend

De mooie vuurtoren van Ameland ligt op een steenworp afstand van het park. Je kan deze toren bezoeken en naar boven klimmen. Het uitzicht is geweldig!

Achter de vuurtoren ligt het bos. In het bos is een speeltuintje en een eendenvijver met prachtige eenden, kippen en fazanten. Ook is er een bijzonder plekje in het bos met kabouters.

Wandel je dan weer terug naar het park dan zit er naast de vuurtoren een heel leuk restaurant met de toepasselijke naam "Onder de Vuurtoren". Op het menu staan pannenkoeken, snacks en maaltijden als saté, schnitzel en mosselen.

Voor meer tips over uitjes voor kids op Ameland kijk je hier.

Luxe vakantievilla bij BoomhiemkeLuxe vakantievilla bij Boomhiemke
Op het terras in het dorpje HollumWe doen een drankje op het terras in Hollum

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)