Bijzonder kamperen op de boerderij bij BoerenBed

Voor kinderen is een boerderijvakantie natuurlijk super leuk. Lekker in de natuur, tussen de dieren, genieten van het buitenleven.

Het is helemaal leuk als je daarbij een beetje back to basic gaat. De boerderij een beetje beleeft zoals het vroeger was. Maar dan ook op een bijzondere manier. Dat kan bij BoerenBed.

Mooie ingerichte tenten op de boerderij

BoerenBed (voorheen vooral Het Betere BoerenBed genoemd), is in 2004 begonnen met het plaatsen van luxe tenten bij werkende boerenbedrijven.

De filosofie van het bedrijf was, en is, om gezinnen met kinderen het echte boerenleven te laten ontdekken. Dus zonder elektriciteit, televisie of computer.

Een vakantie in alle rust dus, die je even terug brengt naar een simpeler leven maar ook iets comfortabels heeft. Dat lijkt tegenstrijdig, maar bij BoerenBed hebben ze toch een goede mix gevonden tussen authentiek en luxe.

Authentieke glamping vakantie bij BoerenBed

Het interieur van een Boerenbed tent, met houtkachel, bedstee en olielampen

Bij het BoerenBed is lang nagedacht over een authentieke inrichting van de tent-huisjes. Zo is er geen elektriciteit, maar verlichting via kaarsen en olielampen.

In het midden staat de houtkachel. Voor de warmte, maar er wordt ook op gekookt. Zoals dat vroeger ook gebeurde.

Slapen doe je in de bedstee. Zeker kinderen vinden dit superleuk. En jijzelf natuurlijk ook. Naast de bedstee is er een tweepersoonsbed en een stapelbed. De bedden hebben hoge kwaliteit matrassen en een dekbed van Texels schapenwol.

En ook de rest van de inrichting is helemaal in de sfeer van het boerenleven van vroeger.

Een privé-douche bij de boerderij of bij de tent

Lekker slapen in de BoerenBed tent

Je hebt bij BoerenBed de beschikking over BoerenBed tent-huisjes met een privé-douche. Maar het verschilt waar die staat.

Als je kiest voor een privé-douche bij de boerderij, dan is die het meest luxe uitgevoerd. Hoe precies, dat verschilt per locatie. Maar hij zal heel comfortabel zijn, en alleen voor jullie.

Maar ik kan me zo voorstellen dat je liever niet over het boerenerf naar de douche wil. In dat geval huur je een tent-huisje met privédouche naast de tent. Minder luxe, maar wel lekker dichtbij.

En dan is er ook nog een versie met de douche IN de tent. Dat is helemaal makkelijk!

Veel te doen op de boerderij

Meehelpen om de dieren te voeren, leuk!!

Het leukste van een boerderijvakantie is natuurlijk de boerderij zelf. Kinderen vinden het fantastisch om kennis te maken met de dieren en wat er allemaal op de boerderij gebeurt.

Je vakantie begint dan ook met een leuke rondleiding door de boer of boerin over het boerenbedrijf. Je maakt zo kennis met de dieren en de activiteiten. En je weet ook de boerenwinkel te vinden die op iedere BoerenBed locatie te vinden is.

Tijdens de gezellige pizza avond kan je de boer en boerin, en andere gasten beter leren kennen. Onder het genot van een in de houtoven bereide pizza kan je alles vragen over het boerenbedrijf.

Daarnaast zijn er geen vaste activiteiten waaraan je mee moet doen. Niets moet, maar alles kan! Ieder boerenbedrijf is immers anders, maar overal kunnen de kinderen meehelpen en meedoen.

Leuke extra's, logeren bij de boer

Badderen in de hot tub bij Boerenbed de Lange Weide

Nog niet overtuigd? Dan misschien wel met deze leuke extraatjes die BoerenBed kan bieden.

Wat dacht je van een eigen Hot tub bij de tent? Superlekker natuurlijk om in de avond heerlijk te chillen.

Al die boerderijdieren zijn natuurlijk leuk. Maar helemaal leuk is het natuurlijk als de kinderen een privé-konijntje kunnen verzorgen. Ook dat is mogelijk.

Per locatie kunnen er ook andere extra's zijn. Iedere BoerenBed locatie is immers hetzelfde, maar toch weer heel anders.

Om een goed beeld te krijgen hoe zo'n unieke Boerenbed-vakantie er nu uitziet, kun je de ervaringen van Cindy lezen, die het daadwerkelijk uitgeprobeerd heeft.

De leukste Boerenbed locaties in Nederland

Hieronder vind je alle Boerenbed Boerderijen in Nederland. Maar er zijn ook Boerderijen in België, Frankrijk en Duitsland.

BoerenBed in Overijssel

De Kalverweide in Kallenkote

De kinderen voeren de biggen

Midden tussen drie Nationale Parken, De Weerribben, het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld ligt Melkveehouderij De Kalverweide.

Uniek aan De Kalverweide is de mogelijkheid om zelf je eigen keuterboerderij te runnen. Help Goos en Femmie met het voeren van de kalfjes of melk zelf eens een koe in de oude stal.

Voor de kinderen is er van alles te beleven. Goos en Femmie hebben een prachtige knuffelschuur met konijnen, kalfjes en lammetjes, maar ook volop de ruimte om je eens lekker uit te leven.

Het Wesselink in Salland

Kids met een ijsje op de skelter

Heerlijk afgelegen aan een rustige klinkerweg ligt melkveehouderij Het Wesselink, midden in Het Salland. De rietgedekte boerderij dateert al van 1623 en die historische charme is op het terrein nog volop aanwezig.

De tentlodges van Het Betere BoerenBed staan direct aan de bosrand en kijken uit over de weilanden waar de koeien op grazen.

Op het erf is volop gelegenheid voor de kinderen om hutten te bouwen of te swieren en zwaaien op de reuzenschommel, spelen met zand, stenen en water of dieren te aaien in het knuffelhok.

BoerenBed in Gelderland

Hoeve de Pippert in de Betuwe

spelen in de hooischuur

Hoeve de Pippert is een Boerderij uit 1845 en tegenwoordig een modern grootschalig melkveebedrijf. Naast koeien lopen er veel kippen. Voor de kinderen is de mogelijkheid de boer te helpen bij het voeren van de kalfjes.

Vlakbij de BoerenBed Tenten wonen een geit en een paard die het leuk vinden om geaaid te worden! Op het erf is een slinger-schuur waar de kids kunnen spelen in het hooi. en er is een bos voor ontdekkingstochten en hutten bouwen.

In de Groepstent kun je elkaar ontmoeten en gezellig met z'n allen rond het open vuur zitten. Hoeve de Pippert ligt tegenover Kasteel Ophemert.

BoerenBed het Boshuis

spelen in de hooischuur

Op ongeveer 7 km van hanzestad Zutphen ligt BoerenBed ‘t Boshuis Collection. Een kleinschalig fruitteelt bedrijf van de Familie Rietman.

Op de boerderij is een moestuin waar je als gast je eigen groentes en fruit mag plukken als deze rijp zijn. Leuk met de kids is een potje boerengolf spelen, fietsen of wandelen met dieren. Op het erf staan diverse speeltoestellen en als je wat extra wil relaxen kan je in de sauna.

Overnachten doe je er in de Boerenbed tent met eigen toilet. In de Boerenbed tent met toilet, douche en hot tub. Of in een houten huisje met eigen toilet en douche.

Melkveehouderij Landgoed Volenbeek in Ermelo

Peuter slaapt in de bedstee van de boerenbedtent

De 35 hectare grasland van Landgoed Volenbeek liggen midden in het bos. De authentieke rietgedekte boerderij is van de Fam. Roozendaal en zij zullen je van harte welkom heten op hun erf.

Vanuit de tent kijk je uit over de koeien en op de bosrand terwijl de kinderen voor de deur spelen in de zandbak of op de speeltoestellen. Achter de tenten is volop gelegenheid voor het bouwen van hutten en natuurlijk kan je perfect verstoppertje spelen.

Voor de kleintjes hebben Wouter en Thea een prachtige knuffelschuur waar volop konijntjes, lammetjes en kalfjes te knuffelen zijn en de stoere jongens mogen natuurlijk ook eens mee met het melken en voeren van de koeien.

BoerenBed Hoeve de Betuwe

Meisje op de touwschommel in de hooiberg

In het plaatsje Dreumel, op de rand van de Betuwe ligt de biologische melkkoeien boerderij Hoeve de Betuwe van de familie Cruijsen.

Naast de melkkoeien zijn er ook herten, konijnen, alpaca's en kippen op de boerderij. De kinderen mogen de boer helpen met voederen van de dieren. En bij de kippen een vers eitje gaan rapen.

Spelen kunnen ze ook op de boerderij. Er is een grote speelschuur, trampolines en een voetbalveldje. Daarnaast mogen ze hutten bouwen.

Slapen doe je er in de BoerenBed tent met eigen toilet. Of in de Herenboer tent met eigen toilet, douche en hot tub.

BoerenBed op de Wadden Eilanden

Boerderij de Zeekraal, Terschelling

Gezin tussen de schapen

Op de biologische schapenfokkerij van Jolanda en Gerben Bakker is het heerlijk glamperen.

Op de boerderij kunnen de kinderen heerlijk spelen. Natuurlijk zijn ze ook van harte welkom om te helpen bij het schapen drijven, en als er lammetjes zijn mogen ze de fles geven.

De schapen worden twee keer per dag gemolken en van deze melk maken Jolanda en Gerben zelf schapenkaas, kwark en schapenroomijs. Deze worden verkocht in de winkel waar ook een heerlijke plek gemaakt is waar kinderen binnen kunnen knutselen, lezen en een spelletje spelen.

Boerderij Ameland

Boerenbed tent op Ameland

In het plaatsje Hollum, waar de vuurtoren staat, vind je deze knusse BoerenBed boerderij.

Hier houden ze schapen, paarden en kippen en er is ook nog eens een ganzenopvang. De kinderen mogen meehelpen op de boerderij, de schapen en kippen voeren en kunnen hier veilig spelen, aangezien er geen doorgaand verkeer is.

De tenten staan op een prachtige plek met een panoramisch uitzicht over het weiland met de paarden en schapen, de dijk en de duinen. Het strand bevindt zich op 3 km afstand, maar boer Douwe heeft een tip voor een kortere route!

BoerenBed in Zeeland

Hoeve Zeeland

Spelen in de hooiberg

Op 15 minuten fietsen van het strand en dichtbij  het oergezellige Veere en pittoreske stadjes is het genieten van de rust en de natuur bij Hoeve Zeeland.

Het is een feestje voor kinderen op de boerderij. Want naast de dieren en boerenactiviteiten is er een hooizolder waar ze heerlijk kunnen spelen, ook met minder mooi weer.

De boerderij is een gemengd agrarisch bedrijf met melkvee, een paar vleeskoeien en akkers waar maïs, aardappelen en bloemkool groeit. Ook lopen er schapen en kippen rond.

BoerenBed in Drenthe

Boerderij De Lange Weide te Dwingeloo

Lekker samen koken op de kampvuurkar bij Boerenbed

Op deze boerderij zijn heel veel diertjes te voeren, te aaien en te knuffelen! Zo zijn er paarden en pony's, wandelgeiten, varkentjes, poezen, kippen, kalkoenen en konijnen. In het voorjaar zijn er ook lammetjes, die je de fles mag geven.

Een paar keer per week zijn er ‘paardenmeisjes‘ op de boerderij om de kids te laten ponyrijden. En boerenknecht Anne komt de kids elke dag optrommelen bij de tenten om te helpen met de dieren voeren!

Verder zijn er op De Lange Weide nog speeltoestellen, skelters, een trampoline en een hele bijzondere buitenspeelplek: Boeren Spetterpret! Hier kunnen de kinderen lekker spelen (en kliederen!) met zand en water! Wil je iets héél unieks beleven? Boek dan de trekker met kar en ga er zelf op uit!

In de boerderijwinkel vind je lekkere streekproducten. De boerin bakt elke dag vers brood. Verder organiseert de boer eens per week een pizza-avond! Beleg je eigen pizza en hij bakt hem voor je af in de èchte hout gestookte pizza-oven. Ook is het mogelijk een kampvuurkar te reserveren.

Cindy ging op vakantie op deze leuke boerderij.

BoerenBed in Brabant

Boerderij Mariahout in de wei

Boerenbedtent in ochtendgloren

Met uitzicht op het bos waar regelmatig herten komen is het genieten van het leven op boerderij Mariahout in de wei.

Deze alpaca boerderij heeft een hele leuke activiteit. Je kan namelijk een alpacawandeling maken. Dat is onder begeleiding en super leuk voor de kids!

Ook is er een dierenweide met schapen en geitjes en mag je de pony's Zita en Neja helpen verzorgen. Je bent van harte uitgenodigd om de boer een handje te helpen met het voederen van de dieren. 

Heb je een eigen pony, die kan mee op vakantie naar Boerderij Mariahout in de wei!

De Brabantse Hei

voetballen op de boerderij

Op de Brabantse Kempen heten Johnny en Inge je van harte welkom op de Brabantse Hei. Een boerenbedrijf met ruim 200 dikbil-koeien.

Tussen de tenten vind je een dierenweide, een goede plek want je kan je kinderen vanuit je ligstoel in de gaten houden. En op het erf is een kleine speeltuin voor de kleintjes. Er is een boerderijwinkeltje met heerlijke BBQ pakketten van eigen koeien.

In het nabijgelegen dorp Reusel kun je zwemmen in de spartelvijver en vissen in de visvijver. De Efteling, Beekse Bergen en Bobbejaanland liggen allemaal binnen een half uur rijden.

BoerenBed in Noord- en Zuid Holland

TaarTenTuin

Boerderijwinkel

Welkom bij de zeer kindvriendelijke TaarTenTuin Boerderij aan de Nieuwkoopse plassen van Anton en Marisca.

Op het erf vind je heel veel boerderijdieren. In ieder stalletje is wel iets te beleven. Er zijn kippen, schapen, varkens, 2 koeien, konijnen, poezen en hond Willem.  Bij de buur manege kan je pony rijden.  Maar je kan ook lekker ravotten in de oude loopstal, slootje springen en wat rond dobberen in een roeibootje.

In de oude stal is een sfeervol thee- en koffiehuis waar je heerlijke taart kan eten. Ook is het goed toeven op de prachtige binnenplaats. En er is een winkeltje in het oude boenhok waar groenten uit de moestuin, zuivel en wijn worden verkocht.

Leuk is het om met een fluisterbootje of kano door het natuurgebied te varen en een verfrissende duik te nemen in de plassen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)