Luxe kamperen op de boerderij bij BoerenBed

Voor kinderen is een boerderijvakantie natuurlijk super leuk. Lekker in de natuur, tussen de dieren, genieten van het buitenleven.

Het is helemaal leuk als je daarbij een beetje back to basic gaat. De boerderij een beetje beleeft zoals het vroeger was. Maar dan ook nog met een beetje luxe. Dat kan bij BoerenBed.

Mooie ingerichte tenten op de boerderij

BoerenBed (voorheen vooral Het Betere BoerenBed genoemd), is in 2004 begonnen met het plaatsen van luxe tenten bij werkende bedrijven.

De filosofie van het bedrijf was, en is, om gezinnen met kinderen het echte boerenleven te laten ontdekken. Dus zonder elektriciteit, televisie of computer.

Een vakantie in alle rust dus, maar ook comfortabel. Dat lijkt tegenstrijdig, maar bij BoerenBed hebben ze toch een goede mix gevonden tussen authentiek en luxe.

Authentieke glamping vakantie bij BoerenBed

Het interieur van een Boerenbed tent, met houtkachel, bedstee en olielampen

Bij het BoerenBed is lang nagedacht over een authentieke inrichting van de tenten. Zo is er geen elektriciteit, maar verlichting via kaarsen en olielampen.

In het midden staat de houtkachel. Voor de warmte, maar er wordt ook op gekookt. Zoals dat vroeger ook gebeurde.

Slapen doe je in de bedstee. Zeker kinderen vinden dit superleuk. En jijzelf natuurlijk ook. Naast de bedstee is er een tweepersoonsbed en een stapelbed. De bedden hebben hoge kwaliteit matrassen en een dekbed van Texels schapenwol.

En ook de rest van de inrichting is helemaal in de sfeer van het boerenleven van vroeger.

Verschillende Luxe Glamping tenten

Lekker slapen in de BoerenBed tent

Je hebt bij BoerenBed keuze uit verschillende typen luxe tenten.

De standaard BoerenBed tent biedt ruimte aan 6 personen. Hij heeft een eigen toilet, en koud stromend drinkwater. Om te douchen ga je naar het douchegebouw op het terrein van de boer.

Wil je een eigen douche? Kies dan voor de Heerenboer tent. Naast een douche, heeft deze variant ook een extra veranda met barbeque voor de tent.

De Collection tent (voorheen Country Retreat genoemd) biedt hetzelfde, alleen staat de eigen douche daar buiten de tent.

Op sommige locaties zijn er ook Houten vakantiehuisjes beschikbaar. Deze kennen nog iets meer luxe, vooral door de extra ruimte en indeling.

Voor grote gezinnen, of voor groepen, zijn er tenslotte ook nog 10-persoons tenten beschikbaar.

Veel te doen op de boerderij

Meehelpen om de dieren te voeren, leuk!!

Het leukste van een boerderijvakantie is natuurlijk de boerderij zelf. Kinderen vinden het fantastisch om kennis te maken met de dieren en wat er allemaal op de boerderij gebeurt.

Je vakantie begint dan ook met een leuke rondleiding door de boer of boerin over het boerenbedrijf. Je maakt zo kennis met de dieren en de activiteiten. En je weet ook de boerenwinkel te vinden die op iedere BoerenBed locatie te vinden is.

Tijdens de gezellige pizza avond kan je de boer en boerin, en andere gasten beter leren kennen. Onder het genot van een in de houtoven bereide pizza kan je alles vragen over het boerenbedrijf.

Daarnaast zijn er geen vaste activiteiten waaraan je mee moet doen. Niets moet, maar alles kan! Ieder boerenbedrijf is immers anders, maar overal kunnen de kinderen meehelpen en meedoen.

Leuke extra's, logeren bij de boer

Badderen in de hot tub bij Boerenbed de Lange Weide

Nog niet overtuigd? Dan misschien wel met deze leuke extraatjes die BoerenBed kan bieden.

Wat dacht je van een eigen Hot tub bij de tent? Superlekker natuurlijk om in de avond heerlijk te chillen.

Al die boerderijdieren zijn natuurlijk leuk. Maar helemaal leuk is het natuurlijk als de kinderen een privé-konijntje kunnen verzorgen. Ook dat is mogelijk.

Per locatie kunnen er ook andere extra's zijn. Iedere BoerenBed locatie is immers hetzelfde, maar toch weer heel anders.

Om een goed beeld te krijgen hoe zo'n unieke Boerenbed-vakantie er nu uitziet, kun je de ervaringen van Cindy lezen, die het daadwerkelijk uitgeprobeerd heeft.

De leukste Boerenbed locaties in Nederland

Hieronder vind je alle Boerenbed Boerderijen in Nederland. Maar er zijn ook Boerderijen in België, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Ierland.

BoerenBed in Overijssel

De Kalverweide in Kallenkote

De kinderen voeren de biggen

Midden tussen drie Nationale Parken, De Weerribben, het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld ligt Melkveehouderij De Kalverweide.

Uniek aan De Kalverweide is de mogelijkheid om zelf je eigen keuterboerderij te runnen. Help Goos en Femmie met het voeren van de kalfjes of melk zelf eens een koe in de oude stal.

Voor de kinderen is er van alles te beleven. Goos en Femmie hebben een prachtige knuffelschuur met konijnen, kalfjes en lammetjes, maar ook volop de ruimte om je eens lekker uit te leven.

Het Wesselink in Salland

Kids met een ijsje op de skelter

Heerlijk afgelegen aan een rustige klinkerweg ligt melkveehouderij Het Wesselink, midden in Het Salland. De rietgedekte boerderij dateert al van 1623 en die historische charme is op het terrein nog volop aanwezig.

De tentlodges van Het Betere BoerenBed staan direct aan de bosrand en kijken uit over de weilanden waar de koeien op grazen.

Op het erf is volop gelegenheid voor de kinderen om hutten te bouwen of te swieren en zwaaien op de reuzenschommel, spelen met zand, stenen en water of dieren te aaien in het knuffelhok.

BoerenBed in Gelderland

Hoeve de Pippert in de Betuwe

spelen in de hooischuur

Hoeve de Pippert is een Boerderij uit 1845 en tegenwoordig een modern grootschalig melkveebedrijf. Naast koeien lopen er veel kippen. Voor de kinderen is de mogelijkheid de boer te helpen bij het voeren van de kalfjes.

Vlakbij de BoerenBed Tenten wonen een geit en een paard die het leuk vinden om geaaid te worden! Op het erf is een slinger-schuur waar de kids kunnen spelen in het hooi. en er is een bos voor ontdekkingstochten en hutten bouwen.

In de Groepstent kun je elkaar ontmoeten en gezellig met z'n allen rond het open vuur zitten. Hoeve de Pippert ligt tegenover Kasteel Ophemert.

BoerenBed ‘t Boshuis Collection

spelen in de hooischuur

Op ongeveer 7 km van hanzestad Zutphen ligt BoerenBed ‘t Boshuis Collection. Een kleinschalig fruitteelt bedrijf van de Familie Rietman.

Op de boerderij is een moestuin waar je als gast je eigen groentes en fruit mag plukken als deze rijp zijn. Leuk met de kids is een potje boerengolf spelen, fietsen of wandelen met dieren. Op het erf staan diverse speeltoestellen en als je wat extra wil relaxen kan je in de sauna.

Overnachten doe je er in de Boerenbed tent met eigen toilet. In de Boerenbed tent met toilet, douche en hot tub. Of in een houten huisje met eigen toilet en douche.

Landhoeve op de Veluwe

Peuters kijken naar de langslopende koeien

Boerderij De Landhoeve ligt vlakbij het Drontermeer, waar je heerlijk kan zwemmen en de Veluwe voor boswandelingen, in het dorpje Oosterwolde.

Vanuit de tent heb je een prachtig uitzicht over het terrein, de koeien lopen aan de andere kant van de sloot, soms op maar één meter afstand van de tenten. In het voorjaar zijn er veel jonge dieren, zoals lammetjes, biggetjes en kuikentjes.

Er is een knuffelschuur met de konijnen en cavia’s en de mogelijkheid om je eigen verse groente of fruit te plukken.

Hoeve Meijer in Otterloo

Knuffelen met de cavia

Deze authentieke melkveehouderij grenst aan de Veluwe waar het heerlijk wandelen en fietsen is.

Wil je eens zien hoe je een koe met de hand moet melken of wat kalfjes lekker vinden dan kan Frits je daar alles over vertellen.

Liever even lekker spelen dan zijn er op de centrale speel- en dierenweide tussen de tentlodges volop mogelijkheden. Je kunt de kinderen vanuit de tent in de gaten houden terwijl ze zich vermaken in de zandbak of in de prachtige knuffelschuur waar volop aaibare konijntjes en cavia’s aanwezig zijn. En uiteraard ontbreekt een pony om te borstelen ook niet.

Het landwinkeltje is de trots van Jennie. Je vind er allerlei boerenlekkers, maar ook veel handige dingen voor een gezellige avond rond het kampvuur.

Melkveehouderij Landgoed Volenbeek in Ermelo

Peuter slaapt in de bedstee van de boerenbedtent

De 35 hectare grasland van Landgoed Volenbeek liggen midden in het bos. De authentieke rietgedekte boerderij is van de Fam. Roozendaal en zij zullen je van harte welkom heten op hun erf.

Vanuit de tent kijk je uit over de koeien en op de bosrand terwijl de kinderen voor de deur spelen in de zandbak of op de speeltoestellen. Achter de tenten is volop gelegenheid voor het bouwen van hutten en natuurlijk kan je perfect verstoppertje spelen.

Voor de kleintjes hebben Wouter en Thea een prachtige knuffelschuur waar volop konijntjes, lammetjes en kalfjes te knuffelen zijn en de stoere jongens mogen natuurlijk ook eens mee met het melken en voeren van de koeien.

BoerenBed Hoeve de Betuwe

Meisje op de touwschommel in de hooiberg

In het plaatsje Dreumel, op de rand van de Betuwe ligt de biologische melkkoeien boerderij Hoeve de Betuwe van de familie Cruijsen.

Naast de melkkoeien zijn er ook herten, konijnen, alpaca's en kippen op de boerderij. De kinderen mogen de boer helpen met voederen van de dieren. En bij de kippen een vers eitje gaan rapen.

Spelen kunnen ze ook op de boerderij. Er is een grote speelschuur, trampolines en een voetbalveldje. Daarnaast mogen ze hutten bouwen.

Slapen doe je er in de BoerenBed tent met eigen toilet. Of in de Herenboer tent met eigen toilet, douche en hot tub.

BoerenBed Hoeve Lochem aan de Berkel

De boerenbed tenten bij Hoeve Lochem

Hoeve Lochem aan de Berkel is een melkveehouderij en ligt aan het riviertje de Berkel. De tenten staan dus vlakbij het water en een paar hebben uitzicht op het water.

Naast koeien zijn er schapen, kippen, konijnen en de pony Black Beauty op de boerderij. De pony vind het fijn om geborsteld te worden en daar mogen de kinderen bij helpen.

Natuurlijk kan er ook volop gespeeld worden op het erf.  Er is een grote zandbak met waterpomp en reuzeschommel. En je kan met de kano lekker het water op gaan.

Je kan er logeren in de BoerenBed tent met eigen toilet en gemeenschappelijke douches.

BoerenBed op de Wadden Eilanden

Boerderij de Zeekraal, Terschelling

Gezin tussen de schapen

Op de biologische schapenfokkerij van Jolanda en Gerben Bakker is het heerlijk glamperen.

Op de boerderij kunnen de kinderen heerlijk spelen. Natuurlijk zijn ze ook van harte welkom om te helpen bij het schapen drijven, en als er lammetjes zijn mogen ze de fles geven.

De schapen worden twee keer per dag gemolken en van deze melk maken Jolanda en Gerben zelf schapenkaas, kwark en schapenroomijs. Deze worden verkocht in de winkel waar ook een heerlijke plek gemaakt is waar kinderen binnen kunnen knutselen, lezen en een spelletje spelen.

Boerderij Ameland

Boerenbed tent op Ameland

In het plaatsje Hollum, waar de vuurtoren staat, vind je deze knusse BoerenBed boerderij.

Hier houden ze schapen, paarden en kippen en er is ook nog eens een ganzenopvang. De kinderen mogen meehelpen op de boerderij, de schapen en kippen voeren en kunnen hier veilig spelen, aangezien er geen doorgaand verkeer is.

De tenten staan op een prachtige plek met een panoramisch uitzicht over het weiland met de paarden en schapen, de dijk en de duinen. Het strand bevindt zich op 3 km afstand, maar boer Douwe heeft een tip voor een kortere route!

BoerenBed in Friesland

Hoeve Meskenwier te Akkrum

Kids op de trampoline

Hoeve Meskenwier is een prachtige traditionele Friese Kop-Hals-Romp Boerderij. Bij Meskenwier kun je tijdens je verblijf een pony verzorgen. Je kunt er mee gaan wandelen in de omgeving, eten geven , borstelen, vertroetelen of gewoon gezellig naar kijken.

De kinderen mogen ook helpen met het voederen van de kalveren, de kippen en de konijnen.En er is een speelveld met reuze Wip Wap, zandbak, waterpomp en trampoline.

Zin in een frisse duik, op loopafstand kun je in het riviertje de Boarn zwemmen, maar ook is er op 3 km afstand een strand aan het Sneekermeer en een subtropisch zwemparadijs in Joure.

Hoeve Waterschap te Echtenerbrug

Modder afspoelen onder de douche

Hoeve Waterschap is een melkveehouderij in een oude karakteristieke stolpboerderij uit 1850.

In de oude schuur staan de jonge kalfjes, konijntjes en cavia’s. Hier kunnen de kinderen heerlijk spelen en knuffelen met de dieren. Ook staan hier Janneke en Montana, twee lieve pony's die het heerlijk vinden om vertroeteld en geborsteld te worden.

De kinderen kunnen hier ook heerlijk spelen, er is een schommel, glijbaan, zandbak, speelhuisje en een fierljep slootje. Vanuit je Tent loop je zo het weiland in, waar je tussen de schapen of koeien door bij de dijk komt en waar je een mooie zwem- en kanosteiger vindt.

BoerenBed in Zeeland

Hoeve Zeeland Collection

Spelen in de hooiberg

Op 15 minuten fietsen van het strand en dichtbij  het oergezellige Veere en pittoreske stadjes is het genieten van de rust en de natuur bij Hoeve Zeeland Collection.

Het is een feestje voor kinderen op de boerderij. Want naast de dieren en boerenactiviteiten is er een hooizolder waar ze heerlijk kunnen spelen, ook met minder mooi weer.

De boerderij is een gemengd agrarisch bedrijf met melkvee, een paar vleeskoeien en akkers waar maïs, aardappelen en bloemkool groeit. Ook lopen er schapen en kippen rond.

BoerenBed in Drenthe

Boerderij De Lange Weide te Dwingeloo

Lekker samen koken op de kampvuurkar bij Boerenbed

Op deze boerderij zijn heel veel diertjes te voeren, te aaien en te knuffelen! Zo zijn er paarden en pony's, wandelgeiten, varkentjes, poezen, kippen, kalkoenen en konijnen. In het voorjaar zijn er ook lammetjes, die je de fles mag geven.

Een paar keer per week zijn er ‘paardenmeisjes‘ op de boerderij om de kids te laten ponyrijden. En boerenknecht Anne komt de kids elke dag optrommelen bij de tenten om te helpen met de dieren voeren!

Verder zijn er op De Lange Weide nog speeltoestellen, skelters, een trampoline en een hele bijzondere buitenspeelplek: Boeren Spetterpret! Hier kunnen de kinderen lekker spelen (en kliederen!) met zand en water! Wil je iets héél unieks beleven? Boek dan de trekker met kar en ga er zelf op uit!

In de boerderijwinkel vind je lekkere streekproducten. De boerin bakt elke dag vers brood. Verder organiseert de boer eens per week een pizza-avond! Beleg je eigen pizza en hij bakt hem voor je af in de èchte hout gestookte pizza-oven. Ook is het mogelijk een kampvuurkar te reserveren.

Cindy ging op vakantie op deze leuke boerderij.

BoerenBed in Brabant

Boerderij Mariahout in de wei

Boerenbedtent in ochtendgloren

Met uitzicht op het bos waar regelmatig herten komen is het genieten van het leven op boerderij Mariahout in de wei.

Deze alpaca boerderij heeft een hele leuke activiteit. Je kan namelijk een alpacawandeling maken. Dat is onder begeleiding en super leuk voor de kids!

Ook is er een dierenweide met schapen en geitjes en mag je de pony's Zita en Neja helpen verzorgen. Je bent van harte uitgenodigd om de boer een handje te helpen met het voederen van de dieren. 

Heb je een eigen pony, die kan mee op vakantie naar Boerderij Mariahout in de wei!

De Brabantse Hei

voetballen op de boerderij

Op de Brabantse Kempen heten Johnny en Inge je van harte welkom op de Brabantse Hei. Een boerenbedrijf met ruim 200 dikbil-koeien.

Tussen de tenten vind je een dierenweide, een goede plek want je kan je kinderen vanuit je ligstoel in de gaten houden. En op het erf is een kleine speeltuin voor de kleintjes. Er is een boerderijwinkeltje met heerlijke BBQ pakketten van eigen koeien.

In het nabijgelegen dorp Reusel kun je zwemmen in de spartelvijver en vissen in de visvijver. De Efteling, Beekse Bergen en Bobbejaanland liggen allemaal binnen een half uur rijden.

BoerenBed in Noord- en Zuid Holland

Nieuw: de Veenderpolder

Boerderijwinkel

Midden in het Groene Hart, en toch binnen een half uur rijden van Amsterdam èn Den Haag, ligt boerderij de Veenderpolder in Rijpwetering.

De boerderij heeft 110 melkkoeien, plus 30 melkschapen, en boerenzoon Lars heeft ook nog 3 melkgeiten. De koeienmelk wordt opgehaald, maar van de schapenmelk wordt kaas en yoghurt gemaakt. En daar worden ook workshops over gegeven.

Naast het meehelpen op de boerderij, is er voor kinderen een leuke speelschuur, knutselhoek, speelplaatsen grote zandbak. Maar het is ook superleuk om de polder te ontdekken, slootje springen en vlotten bouwen.

Er kan gezwommen worden in de Wijde Aa, die vlakbij ligt. Genoeg te doen dus!

TaarTenTuin

Boerderijwinkel

Welkom bij de zeer kindvriendelijke TaarTenTuin Boerderij aan de Nieuwkoopse plassen van Anton en Marisca.

Op het erf vind je heel veel boerderijdieren. In ieder stalletje is wel iets te beleven. Er zijn kippen, schapen, varkens, 2 koeien, konijnen, poezen en hond Willem.  Bij de buur manege kan je pony rijden.  Maar je kan ook lekker ravotten in de oude loopstal, slootje springen en wat rond dobberen in een roeibootje.

In de oude stal is een sfeervol thee- en koffiehuis waar je heerlijke taart kan eten. Ook is het goed toeven op de prachtige binnenplaats. En er is een winkeltje in het oude boenhok waar groenten uit de moestuin, zuivel en wijn worden verkocht.

Leuk is het om met een fluisterbootje of kano door het natuurgebied te varen en een verfrissende duik te nemen in de plassen.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!