Het Wow-park in Denemarken: Ouderwets spelen in het bos

Denemarken heeft veel speelplaatsen voor kinderen. Maar het Wow-Park is een hele bijzondere. Er is eigenlijk maar één woord voor: WOW.

Zeb en Tycho in het Wow-park

Het Wow-park vind je in West-Jutland, vlakbij het Ringkøbing fjord.

Hier kan je spelen zoals wij vroeger ook deden. Lekker in het bos met veel ruimte.

Het is een park waar je elkaar kan uitdagen en veel lol kan hebben. Waar je als ouder het kind in jezelf naar boven voelt komen en mee gaat doen.

Maar ook een park met bijzondere speelmogelijkheden die we graag een keertje wilden uitproberen. En dat deden wij in de meivakantie van 2017.

Broodje worst, lunch a la Wow-Park

Het is 35 minuten rijden vanuit Landal Seawest naar het stadje Skjern. Nog iets verder, op het platteland ligt het Wow-Park.

Eerst even een broodje worst van de BBQ

We komen er rond het middaguur aan en hebben best wel trek. In het café kopen we worst om buiten op het kampvuur te verwarmen. Het is fijn om bij het kampvuur te zitten want het is best fris.

Terwijl we de worsten verwarmen raken we in gesprek met één van de eigenaren van het park.

Hij vertelt dat hij samen met zijn broer het park heeft opgezet. Hij wilde net als elke ouder graag dat zijn kinderen buiten gingen spelen. In plaats van achter een scherm te zitten om te gamen.

Maar het is ook bedoeld om ouders en kinderen samen te laten spelen. Quality time met de kinderen in de natuur!

Schommelen naar de toppen van de bomen

De reuzenschommel gaat heel hoog

In een grote boom vlakbij de BBQ hangt een touw met een zetel. De eigenaar vraagt of ik erop ga zitten om te schommelen. Ik gehoorzaam netjes en dan gaat hij me een handje helpen. Aan mijn benen wordt ik hoger en hoger gegooid en ik voel het kleine kind in me wakker worden.

Wat een heerlijk gevoel is dit toch. En als vanzelf komt er een vrolijke wow uit mijn mond…. Nu weet ik gelijk waarom het park zo heet

Dan is het de beurt aan Zeb en Tycho. Ze vinden het geweldig om zo te schommelen. Patrick wordt bij het schommelen in de rondte gedraaid. Het is dolle pret als hij van de schommel afkomt en hij staat te wankelen op zijn benen.

Voetballen op een trapeze vangnet

Dat voelt heel vreemd, voetballen op een groot net

In het Wow-Park hangen twee kooien van elastische trapeze opvangnetten. En wij gaan er een partijtje in voetballen.

De jongens lopen nog vrij gemakkelijk over de netten, maar ik sta behoorlijk te wankelen.

Het is nog best lastig om de zachte bal goed te raken terwijl je op elastiek staat. We missen de bal dan ook met regelmaat en hebben veel lol.

Patrick en Tycho doen nog een wedstrijdje wie het snelste kan rennen over de netten. Tycho wint het met gemak. Hij is helemaal in zijn nopjes.

Klimmen door de toppen van de bomen

Tycho in zijn element als hij kan klimmen

Na ons partijtje voetbal klimmen we de bomen in via de touwnetten. Het is leuk om zo hoog boven de grond te lopen.

Bovenin kom je in de leuke gekleurde hutjes. Hier kunnen de kinderen zich in verstoppen, en van hutje naar hutje via de netten.

Maar het spannendste is het naar beneden gaan. Dan kan via een soort lange plastic zak die best steil naar beneden gaat.

Maar het lijkt enger dan het is. Het gaat heel rustig en al snel staan we weer met beide benen op de grond.

Waar is toch de uitgang…

Het labyrinth van boven af gezien

Dan zien we het labyrinth liggen. De jongens rennen vooruit om de weg te gaan verkennen. Wij lopen er achteraan en zijn ze al snel uit het oog verloren.

Terwijl wij zoeken naar de juiste weg zien we de jongens op een brug staan die uitkijkt over het labyrinth. Maar ze rennen snel verder en voordat wij de brug bereikt hebben zijn ze al bij de uitgang.

Ze gaan lekker spelen in het bos en kijken bij de trol die onder de grond woont. Je kan dichtbij zijn slaapplek komen door erheen te kruipen door een donkere buis.

Als ze uitgespeeld zijn lopen we via de geitjes naar de uitgang. We hebben genoten!

Nog een leuk weetje: bij de aanleg van het park is rekening gehouden hebben met de natuur. Er zijn geen bomen gekapt en de netten zijn zo vastgemaakt dat ze de bomen niet beschadigen. En er is nu ook een Wow-Park in Billund, vlakbij Legoland dus!

Wij bezochten het park op uitnodiging van Visit Denmark.

Schommelen en klimmen in het Wow-park

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)