Een weekendje Landal Rabbit Hill op de Veluwe

Landal organiseert regelmatig activiteiten met Natuurmonumenten op de Veluwe. Sanne ging erheen en verbleef daarbij een weekendje bij Landal Rabbit Hill.

Rabbit Hill

Toen Sabine me vroeg of ik een weekendje met mijn gezin naar Landal Rabbit Hill wilde om over het park en hun samenwerking met OERRR van Natuurmonumenten  te schrijven, hoefde ik daar niet lang over na te denken… Natuurlijk! 

Samen met mijn man Ed en onze dochters Liv (9) en Jolie (5) mochten we begin mei 2019 een lang weekend op pad naar dit mooie park op de Veluwe. Hieronder lees je m’n gastblog over onze ervaringen dit weekend.

Eerst eten in een vernieuwd restaurant

’s Middags kan er bij Rabbit Hill om 15u worden ingecheckt. Omdat we vroeg zijn, besluiten we eerst te gaan lunchen in de Brasserie. Dit restaurant is vernieuwd en er is zeker ook aan de kinderen gedacht. 

Het is ruim opgezet en er zijn zelfs zitplekken met een schommel in plaats van een stoel. Ook is er een speciale kinderkaart met poffertjes, boterhammen met hagelslag en natuurlijk frietjes. 

En al dat lekkers smaakt natuurlijk extra goed vanaf een mooi Bollo-bord.

Bollo bord
Bar en workshop plek

Tip: Wil je zeker zijn van een plekje in het restaurant? Dan is het in het weekend voor het diner wel aan te raden om alvast een tafeltje te reserveren. De Brasserie kan veel gasten kwijt, maar op zaterdagavond was er (mede vanwege de Meivakantie-drukte) geen tafeltje meer te krijgen. Gelukkig gaat reserveren heel makkelijk, via de Landal app.

Dan spelen in de grote indoor speelhal

Indoor speelhal Rabbit Hill

Het duurt niet lang of de meiden hebben de grote indoor speelhal ontdekt. Daar kun je gemakkelijk binnendoor komen via het restaurant. Dus zodra de poffertjes op zijn, zijn ze gevlogen. 

Ook de speelhal heeft sinds de laatste keer dat we hier waren (februari 2018) een make-over ondergaan. Er is een nieuw touwparcours, waardoor de kinderen zich ook op grote hoogte kunnen vermaken.

We hebben een ruime 6-persoonsbungalow

Eekhoorn Rabbit Hill

Na de lunch en het spelen gaan we naar onze bungalow. We zitten lekker dichtbij alle faciliteiten. Omdat we zijn uitgenodigd, hebben we met zijn viertjes, heel luxe, een 6-persoonsbungalow. Dat betekent volop de ruimte dus. 

Om de bungalows zit een ruime tuin en het duurt niet lang of we spotten de eerste eekhoorn. Dus natuurlijk moeten er pinda’s worden neergelegd!

Boodschappen bij je bungalow

We krijgen elke ochtend om 8 uur een heerlijk ontbijtje bezorgd. Gekookte eitjes, harde broodjes, croissants yoghurt, verse jus d’orange en zelfs een krant. Wat een verwennerij! 

Wil je nou ook extra onbezorgd op vakantie? Dan kun je vooraf online alvast je boodschappen bestellen. Je boodschappen worden dan alvast klaargezet in je accommodatie. Ideaal, want inpakken voor een weekend weg met kinderen is vaak toch al een hele volksverhuizing. 

Op deze manier heb je in elk geval geen gesjouw met kratten en dozen vol boodschappen.

Volop leuke speelplekken en activiteiten

Klimtoestellen Rabbit Hill

Een groot pluspunt van de Landal parken is de overvloed aan leuke speeltuintjes voor kinderen. Overal kom je kleine en grotere speelplekken tegen, met klimtoestellen, een kabelbaan, glijbanen en schommels die natuurlijk allemaal even uitgetest moeten worden. 

Verder kun je o.a. tennissen, midgetgolfen, poolen, lasergamen. Genoeg te doen dus! 

Wat ook leuk is, is een kijkje nemen in de Tipi Tent. Daar worden elke dag leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd begeleid door het Fun & Entertainment team. 

Tijdens ons verblijf hebben onze dochters bijvoorbeeld zaadbommetjes voor wilde bloemen en een insectenhotel gemaakt. 

Dit zijn activiteiten die tot stand zijn gekomen doordat Landal sponsor is van OERRR, het kinderprogramma van Natuurmonumenten. Lees er meer over in mijn artikel De natuur in met OERRR van Natuurmonumenten

Bloemen zaaien Rabbit Hill

Wat een prachtige natuur

Vanwege het voorjaar kleurt het park nu prachtig groen. Overal op het park zijn sluippaadjes om tussen de bomen door te wandelen en heuveltjes om op te klimmen en dat doen de meiden dan ook volop.

Zwembad voor kleine en grote waterratjes

Leuke glijbaan in zwembad

Ook met waterpret zit het bij Rabbit Hill wel goed. 

Er is een binnenbad met kleine stroomversnelling, een leuke glijbaan en whirlpool. Ook is er voor de allerkleinsten een apart peuterbad. 

Bij mooi weer is er in de lente en zomer ook een openluchtzwembad met peuterbad en ligweide. Maar daar is het helaas nu nog te koud voor.

Bezoek van Bollo de Beer

Tijdens een bezoek aan Landal mag een ontmoeting met parkmascotte Bollo natuurlijk niet ontbreken. 

Er zijn het hele weekend momenten om hem tegen te komen. Zo leest Bollo voor uit het grote Bollo boek en wordt er volop gedanst en meegezongen. 

Onze jongste dochter van 5 vindt de Bollo app ook helemaal geweldig en kijkt op de tablet regelmatig naar zijn avonturen.

Bezoek van Bollo

Fietsen huren op het park

Een aanrader voor wie eenvoudig het park en de omgeving wil verkennen, is het huren van fietsen. Liv vond het wel wat, zo’n stoere fiets om mee door het bos te crossen. En het is  in ieder seizoen ook echt prachtig om door deze bosrijke omgeving te fietsen. 

Eigenlijk valt er op het park zoveel te beleven, dat je het park niet eens af hoeft. Wij hebben ons in elk geval enorm goed vermaakt. Maar wil je de omgeving verkennen, dan zijn er genoeg leuke opties. Zo is er op nog geen 10 km in Garderen een gaaf klimbos en ook Familiepretpark Julianatoren is vlakbij. 

Tip: koop je kaartjes via de receptie van Rabbit Hill, dan ben je vaak een stukje goedkoper uit. 

Wij hebben genoten van ons weekendje Landal Rabbit Hill! We komen zeker nog eens terug.

Sanne was op uitnodiging van Landal GreenParks bij Park Rabbit Hill.

Fietsen in prachtige omgeving

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)