Wat te doen op Corfu in 4 dagen?

Wat te doen in Corfu? In het kader van de campagne #ILoveGriekenland mochten we een paar daagjes naar het prachtige eiland Corfu om deze vraag te beantwoorden.

Zwemmen bij een mooie baai bij Paleokastritsa

De trip naar Corfu is maar 4 daagjes. Kan ook niet langer, want maandag moeten de kinderen al weer naar school.

Het lijkt een hele reis voor 4 dagen, maar eigenlijk zijn we er zo. Het wachten op Schiphol benutten we voor een heerlijke lunch (wat kan je lekker eten op Schiphol zeg). En na een paar uurtjes vliegen zijn we al op Corfu.

Daar staat de TUI bus al op ons te wachten, en even later komen we aan bij ons resort, Aqualand Village. Hier hoort ook een groot waterpark bij, dus dag één is al gevuld. Maar de volgende dag gaan we op pad.

Het paleis van Sissi en Achilles

Eén van de beelden van de stoere strijder Achilles

We hebben een auto gehuurd om de highlights van Corfu te bezoeken. En de eerste stop is Achilleion, het paleis van Sissi.

Je verwacht het niet in Griekenland, maar de Oostenrijkse keizerin Sissi heeft hier haar zomerpaleis laten bouwen. Leuk voor kleine en grote meisjes die hier als een prinses kunnen ronddwalen.

Maar wij hebben 2 zonen, die zijn natuurlijk niet van dat prinsessen-gedoe. Gelukkig zijn hier ook andere dingen te vinden. Sissi hield van oude Griekse beelden, en dan met name van de stoere krijger Achilles, vandaar de naam Achilleion.

In het paleis, en in de prachtige tuinen er omheen, vind je Achilles dus regelmatig terug. En ook andere beelden, tot hilariteit van onze jongens vaak met blote billen.

Een andere reden om het paleis te bezoeken zijn de prachtige uitzichten. Vanuit de tuinen kijk je uit op zee, en op de stad Kerkyra, met zijn 2 forten.

Even snel langs hoofdstad Kerkyra

Poseren bij een beeld onderaan het nieuwe fort bij Kerkyra

Kerkyra is dan ook onze tweede stop. Maar het valt er niet mee om een parkeerplaats te vinden voor onze huurauto. Uiteindelijk zetten we hem op een niet erg plezant plekje. We willen dus niet al te lang in de stad blijven.

Kerkyra blijkt echter wel een leuke stad. Zodra we een poortje door lopen is de drukte van alle auto’s weg. En we staan in de oude binnenstad met gezellige straatjes.

Hier gaan we even heerlijk lunchen op één van de vele terrasjes. En daarna bewonderen we nog even het “”nieuwe” fort waar we vlakbij zitten.

Het “oude” fort ligt op een grote rots in zee. Het is een kwartiertje lopen van waar we zitten. Die laten we maar even voor wat het is.

De rotsen en stranden van Paleokastritsa

Eén van de baaien bij Paleokastritsa

We moeten namelijk nog naar wat volgens velen het mooiste deel van Corfu is: Paleokastritsa. Dit plaatsje ligt bij diverse kleine baaien, gescheiden door grote rotspartijen in zee.

Ook hier is het druk. Toch gaat het parkeren wel wat makkelijker. En dan wandelen we naar het grootste strand. En inderdaad: wat ligt dat prachtig tussen 2 grote rotspartijen.

Hier gaan we heerlijk zwemmen in de koele zee. Er zijn ook waterfietsen te huur, en er zijn boottripjes te maken. Na het zwemmen liggen we nog even op het strand, dan spoelen we ons af en genieten van een drankje op een terras.

Als we weer terug willen lopen naar de auto, zien we bordjes die naar een ander strand leiden. En verhip, dat is minstens net zo’n mooi strand. Hier kunnen de jongens ook nog even lekker langs de rotsen klimmen, en steentjes in het water keilen. Er zit bovendien nog een duikcentrum, en je kan er snorkelen.

Zo zijn er nog meer strandjes en baaitjes te vinden. We hebben alleen niet genoeg tijd om ze allemaal op te zoeken.

Een boottrip naar Paxos en Antipaxos

Een sprong van de boot bij Paxos

Op een andere dag maken we een boottrip naar de kleinere eilanden Paxos en Antipaxos. Heel vroeg in de ochtend (7.30 uur) worden we opgepikt met een bus. Die rijdt vervolgens langs een paar andere hotels om mensen op te pikken, en dan naar de haven.

Daar ligt de boot al klaar, en eenmaal aan boord steken we snel van wal. Vanaf het water hebben we een mooi uitzicht op het oude fort van Kerkyra, op het groene eiland van Corfu en de kust van Griekenland aan de andere kant.

De tocht naar Paxos duurt wel wat lang. Zeker omdat we in het Zuiden van Corfu nog eens aanmeren om nog meer toeristen op te pikken. Maar dan komen we eindelijk bij Paxos.

Standbeeld in Gaios op Paxos

Paxos is een mooi eiland met een ruige kust. We bewonderen de rotsen, en de boot vaart tot twee keer toe een grot in. Dan gaan we voor anker en mogen de jongens eindelijk van boord. Hier hebben ze op gewacht: lekker vanaf de boot in het mooie blauwe water springen.

Ook bij het kleinere Antipaxos maken we zo’n zwemstop, en ertussen leggen we aan in de haven van Gaios, de hoofdplaats van Paxos. Hier wandelen we door het gezellige plaatsje, en lunchen we op een leuk terrasje.

Dan is het weer tijd om terug te varen. En na een lange dag op het water keren we weer terug in het resort.

Nog niet genoeg van Corfu?

Griekse molen bij de haven van Kerkyra

We zijn in die 4 dagen Corfu zeer onder de indruk geraakt van dit mooie groene eiland. Op de bekendste plekken is het wel erg druk (in het hoogseizoen) maar dat valt ook wel een beetje te omzeilen.

Zo kan je het beste heel vroeg naar het paleis van Sissi gaan. En voor Kerkyra kan je het beste de bus-service van het resort gebruiken. Het eiland verkennen kan per huurauto, maar ook met een quad of een scooter. En ga dan vooral op zoek naar de onbekende, rustige plekjes die wat lastiger te bereiken zijn.

Vermijd dus de drukke stranden, zoals die bij Glyfada. Tenzij je van drukte houdt natuurlijk, er zijn daar wel weer veel faciliteiten, zoals een luchtkussenpark in de zee.

Hoe dan ook, Corfu is zeker een eiland om nog eens terug te keren. Wil je er ook eens naartoe? Kijk dan voor het reisaanbod, en de highlights inclusief diegenen die we niet bezochten, op de pagina...


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)