Aqualand Village op Corfu, waterpret in een dorpse sfeer

Eén van de beste accommodaties op Corfu is het Aqualand Village. Wij waren er in 2016 en genoten van de dorpse sfeer van dit All-inclusive resort, en van het bijbehorende Waterpark

Dit zijn nog maar enkele van de vele glijbanen bij Aqualand

In het kader van de campagne #ILoveGriekenland mochten we een paar daagjes naar het prachtige eiland Corfu. We verblijven bij het Aqualand Village Resort.

Zoals de naam suggereert heeft dit All-inclusive resort een Aquapark. Maar dit ligt eigenlijk naast het hotel, met openingstijden tussen 11 en 17 uur. Het hek tussen hotel en waterpark is dan open zodat je er naartoe kan.

In de avond is het waterpark dicht, maar gelukkig zijn er nog wel twee zwembaden waar je dan gebruik van maken

Het hotel ligt op 500 meter van het centrum van Agios Ioannis, een klein dorpje dat niet veel te bieden heeft.  En op 10 km van het strand. En met een kwartiertje rij je met de bus naar Kerkyra.

Het gezellige Aqualand Resort

De dorpse appartementen aan het grote zwembad

Bij een All-inclusive resort denk je aan grote hotels van veel verdiepingen. Maar het Aqualand Village Resort is alles behalve dat.

In plaats daarvan staan de appartementen in een soort rijtjeshuizen opgesteld. De gebouwen zijn maximaal 2 verdiepingen hoog. Het voelt er knus aan en het is ook niet mega groot.

Tussen de gebouwen liggen twee grote zwembaden. Het is net een gezellig dorpje.

Het hotel ligt op 500 meter van het centrum van Agios Ioannis, een klein dorpje dat niet veel te bieden heeft.  En op 10 km van het strand. In een kwartiertje rij je met de bus naar Kerkyra.

Er zijn familiekamers voor maximaal 6 personen. 

All-inclusive buffet

Zeb schept op aan het buffet

Bij een All-inclusive resort hoort natuurlijk een buffet. Bij Aqualand Village is de zaal niet erg groot, maar dat hoeft ook niet omdat het redelijk kleinschalig is.

Het avondbuffet zelf is niet erg uitgebreid, maar wel zoals je het mag verwachten. Vooral westerse gerechten, en wat Griekse specialiteiten. Er is een apart kinderbuffet met frietjes, hamburgers, worstjes etcetera. Als desert is er onder andere fruit en kleine gebakjes.

Het ontbijt is ook goed verzorgd met onder andere broodjes, eieren en fruit. En op aanvraag werd er ook voor glutenvrije broodjes voor Tycho gezorgd.

Overdag waren er ook wat luch gerechten beschikbaar, en bij de zwembaden kan je alcoholvrije drankjes en biertjes tappen. Let op: Bij het waterpark zijn die niet beschikbaar, bij de horeca daar moet je gewoon betalen.

Eindeloos vermaak op de vele glijbanen

In een duoband van de glijbaan

De volgende dag staan we met de jongens om 11 uur bij het hek naar het Waterpark, dat dan open gaat.

Vanuit onze kamer hadden we de grote glijbanentoren al gezien. Maar er blijken nog veel meer glijbanen te zijn. Hele heftige, maar ook kleinere voor de kleintjes. En alles er tussenin, sommige met (duo- of enkele) banden, anderen zonder.

Zeb en Tycho vermaken zich prima met de glijbanen. Zeker als ze een vriendje gevonden hebben waarmee ze ze allemaal afgaan. Wij doen ook mee, zeker als Tycho niet van de heftige glijbanen af wil, dan kiezen we met hem een rustigere.

Andere water attracties

De waterspeeltuin

Naast de vele glijbanen zijn er ook andere water attracties. Zo is er een grote waterspeeltuin, inclusief grote waterbak die iedere paar minuten wordt leeggekiept.

Voor wie even rustig wil dobberen is er de Lazy River. In grote banden vaar je dan een rondje tussen de ligweiden door. Op die ligweiden zelf kan je natuurlijk ook nog tot rust komen.

Er zijn ook nog gewone zwembaden. Bij één daarvan kan je balanceren op de kunstmatige waterlelies, met behulp van erboven gespannen touwen.

Lekker dobberen op de Lazy River
Zeb in een band in het grote golfslagbad

Om 17 uur gaat het waterpark dicht, en dan moeten we terug bij het hotel zijn. Maar geen nood, dan kunnen we terug naar de grote Wave-pool bij het resort.

In dit golfslagbad liggen vele banden waar ze in kunnen liggen. Dit staat garant voor eindeloos speelplezier.

Zowel Nederlandse als Engelse animatie

Aan het kleine zwembad vindt de Engelse animatie plaats

Bij het hotel is Nederlandstalige animatie van de TUI kids club aanwezig.Toen wij er waren was dat achter op het terrein. Daar staat een eigen kleine speelhal en knutselzaal.

Daarnaast is er ook Engelstalige animatie van het hotel. Deze vindt vooral plaats bij het kleine zwembad. Er worden leuke spelletjes gedaan, en wij hebben nog meegedaan met het waterpolo

Voor het hele gezin is er dus wat leuks, voor de dagen dat je niet op verkenning gaat op het mooie eiland Corfu.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)