Vliegen naar Bangkok, de start van onze 6 weken Thailand met kinderen

In de zomervakantie van 2011 gingen we met onze kinderen van toen 5 en 6 jaar oud naar Thailand. Een droom die uitkwam. Het begon met onze vlucht naar Bangkok, en aankomst in deze wereldstad.

Tycho slaapt in het vliegtuig naar Bangkok

Woensdagochtend was het dan zover. Broer Wil bracht ons naar Schiphol waar we incheckten en een uurtje konden rondlopen voordat het boarden al begon.

Net genoeg tijd om een frietje bij de McDonalds te eten en daar even te spelen. Jaha, wij beginnen de vakantie graag gezond….

Het vliegtuig vertrok een klein kwartiertje te laat. Het was een wat ouder toestel van China Airlines met alleen een groot scherm waar films op gedraaid werden.

Maar ik stond ervan te kijken hoeveel beenruimte we hadden.  Ik kon gemakkelijk mijn knieën kwijt en mijn benen languit leggen.

Een voorspoedige vlucht

De reis duurde lang, maar daar had vooral ikzelf last van. Ik kan nooit slapen in een vliegtuig.  De jongens daarentegen deden het geweldig in het vliegtuig.  Zij hebben zich voorbeeldig gedragen.

Spelletje spelen, even kleuren, wat eten en toen het tijd was om te slapen deed Zeb zijn ogen dicht en was binnen een kwartier onder zeil. Tycho had wat meer problemen om in slaap te komen, maar hij werd pas 5 minuten voor de landing wakker met een kreet: Joepie we zijn in Thailand!!

De eerste treinrit

Met de rugzakken in de trein van het vliegveld naar Bangkok

Bij de douane kregen we voorrang omdat we met kinderen reisden. Goed geregeld daar.  Even op de rugzakken wachten en hup naar de trein om naar Bangkok te reizen.

Zeb en Tycho vonden het geweldig. Het leek wel of we er geen van allen last van hadden, dat de Nederlandse tijd pas 2.30 uur was.

De rit naar Bangkok duurt niet lang omdat de trein ons zonder stoppen naar het centrum van Bangkok brengt. Daar aangekomen stappen we in een taxi die ons naar Navalai River Resort brengt vlakbij Khao San Road.

Meteen naar het zwembad

Het zwembad van het Navalai River resort

Daar aangekomen konden we gelijk in onze kamer. We hebben snel onze spullen op de kamer gezet en de zwemkleding aangetrokken. Het is namelijk best warm in Bangkok, zelfs om 8.00 uur in de morgen.

En Zeb en Tycho wilden natuurlijk gelijk het zwembad op het dak uitproberen waar ik ze de afgelopen weken over verteld heb.

Same same, but different

Na een verfrissende duik kleden we ons aan om te gaan ontbijten in het straatje waar we 9 jaar geleden ook vaak kwamen. Aan de ene kant komt alles ons heel bekend voor, maar aan de andere kant is het er ook best veel veranderd. Er zijn nu veel meer massage salons en marktkraampjes te vinden.  Maar er hangt nog steeds een lekker ongedwongen sfeertje.

We ontbijten in een leuk tentje en dan begint die man met de hamer toch op ons in te dreunen. We gaan dus terug naar het hotel om een dutje te doen. Niet te lang anders slapen we ‘s nachts niet meer. Na twee uurtjes dutten trekken we de zwemkleding weer aan en springen we nog een keer in het zwembad.

Mensen kijken op Khao San Road

Zo zie je ze alleen op Khao San Road

‘s Avonds gaan we eten in een tentje op Khao San Road. Hier is van alles te beleven.

Er staan verkopers met lichtgevend speelgoed die je de lucht in moet schieten, er komt een man met een googeltruc bij ons tafeltje en natuurlijk zien we weer mooi uitgedorste travestieten rondlopen.

Wat is het toch leuk om hier te zijn. We drinken onze eerste Chang biertje en de jongens hun eerste milkshake en zitten met zijn vieren te genieten van alles wat er om ons heen gebeurt.

Maar de vermoeidheid is nog steeds aanwezig, waardoor we met zijn allen vroeg in ons bedje liggen. De volgende dag staat een bezoek aan de Varanen in het Lumphini park op het programma!

Wil je ook naar Bangkok? Lees mijn tips en aanbevelingen op de pagina Bangkok met kinderen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)