Doe een leuke speurtocht in de heuvels van Zuid-Limburg

De heuvels van Zuid-Limburg zijn superleuk voor een wandeling, ook met kinderen. Zeker met een leuke speurtocht. 

Wij waren in het voorjaar van 2013 in de heuvels van Zuid-Limburg, waar een hele leuke stripspeurtocht was uitgezet voor kinderen vanaf 7 jaar.

Stripspeurtocht in Zuid Limburg

De strip gaat over de vuursalamander Dupke, die op zoek gaat naar drinkwater omdat de bron waar hij normaal uit drinkt, uitgedroogd is.

Tijdens zijn tocht beleeft hij allerlei spannende avonturen.

Deze avonturen zorgen ervoor dat kinderen op een speelse manier veel over de natuur leren. Thema’s als hoe schadelijk afval kan zijn in de natuur en welke dieren je tegen kan komen tijdens de tocht zijn op een leuke manier in de strip verwerkt.

De route staat in het boekje afgebeeld door middel van foto’s. Maar soms moet je ook een rebus oplossen om de goede richting op te gaan.

Wij hebben de stripspeurtocht in Zuid Limburg met onze jongens Zeb (8) en Tycho (6) gelopen en hebben genoten van deze leuke wandeling!

Onze ervaringen met de stripspeurtocht

Zeb en Tycho volgen de aanwijzingen in het boekje

Het leuke aan deze stripspeurtocht is dat de jongens echt zelf bezig waren met het verhaal en met Dupke.

Ze leefden helemaal mee met de avonturen die de kleine vuursalamander meemaakte. Alle strips werden zorgvuldig gelezen en de puzzels gemaakt.

En daarna weer zoeken naar de weg via de aanwijzingen in het boekje.

Wel was er af en toe wat verwarring of we wel goed liepen. Dat kwam dan vaak omdat de afstand over een weg vrij lang is en we dan gingen twijfelen of we nog goed zaten.

Ook zijn we een keer verkeerd gelopen. Een aanrader is dus wel om de digitale routebeschrijving voor ouders te gebruiken. Voor ons kwam het eigenlijk wel goed uit, want nu konden we gelijk lunchen.

Langer dan we dachten

Want daar hadden we ons wel een beetje op verkeken. De tocht duurt wel langer als dat we verwacht hadden. Dat komt ook wel omdat de kinderen de tijd nodig hebben om de strips goed te lezen en de opdrachtjes te maken.

Neem dus gerust wat picknick spullen mee, er zijn onderweg genoeg mooie plekjes waar je even kan rusten om te genieten van de mooie omgeving en je zelf meegenomen lekkers!

Prachtig uitzicht op het Kasteel

Niet alleen leuk voor de kids

Maar de stripspeurtocht is niet alleen leuk voor de kinderen hoor!

Want wat heb ik genoten van het mooie landschap!

Op een gegeven moment liepen we door een weiland en hadden we uitzicht op een kasteel.

Zo’n betoverend plaatje! Dat is toch genieten!

Door wie is de stripspeurtocht tot stand gekomen?

De jongens lossen een puzzel op

Het initiatief om deze stripspeurtocht in Zuid Limburg te maken komt van Stichting Artidé Zorg met ondersteuning van de VVV Zuid-Limburg de Gemeente Gulpen-Wittem en de Provincie Limburg.

Bijzonder is dat er kinderen van een basisschool en volwassenen met een beperking hebben geholpen om de speurtocht te maken.

Samen met Tekstschrijver Kevin Bouwels hebben ze een mooi verhaal verzonnen. Margot Senden heeft geholpen om Dupke en zijn vriendjes een gezicht te geven.

Het stripboekje is te koop bij de VVV Limburg Winkels in de regio en kost € 4,95.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)