Uit eten met kinderen in de leukste kindvriendelijke restaurants in Noord-Limburg

Ga je op vakantie naar Noord-Limburg, en wil je uit eten met de kinderen? Bekijk deze leuke kindvriendelijke restaurants in Noord-Limburg die ik voor je gevonden heb.

De jongens en ik houden wel van een goede maaltijd!

Het gezellige Noord Limburg is een streek waar veel te beleven valt voor gezinnen. Zo ook op culinair gebied.

Tijdens ons bezoek in 2017 zijn we bij 4 leuke kindvriendelijke restaurants geweest waar je heerlijk kunt uit eten met kinderen.

Ontbijt, lunch en diner, we hebben het allemaal uitgeprobeerd. Een kindermenu is bij alle restaurants aanwezig.

Lunchen bij Café Restaurant Central

We starten het weekend goed met een lekkere lunch in Café Restaurant Central in Venlo. Dit café ligt op een heel mooi plekje in de oude binnenstad. Je vindt het tegenover het oude stadhuis aan de markt.

Genieten van de lunch bij Café restaurant Central

In het sfeervolle café genieten de jongens van een heerlijk broodje kroket en een tosti. Terwijl ik me tegoed doe aan een clubsandwich met verse sla en tomaat.

Na een paar uur in de auto gezeten te hebben is het fijn om even een moment tot rust te komen. Jammer dat het weer niet zo mooi is en we niet op het terras kunnen zitten. Dan hadden we kunnen genieten van het mooie uitzicht op het stadhuis.

De tafel naast ons is bezig met een high tea, dat ziet er zeer smakelijk uit. Schalen vol heerlijke gebakjes en koekjes. De volgende keer willen we dat eens proberen.

In de omgeving van Café Restaurant Central zijn heel veel leuke winkeltjes. Het is dan ook een zeer gewilde plek voor het winkelend publiek. En wat ik dan weer leuk vind is de stapel spelletjes en kleurpotloden die in het café aanwezig zijn om de kinderen te vermaken.

Diner bij Eetcafé ‘t Raodhoes in Neer

Lekker smullen bij t Raodhoes

Als we aankomen in Neer worden we getrakteerd op een ondergaande zon die de kerk mooi rood laat kleuren. Ernaast ligt Eetcafé ‘t Raodhoes. Het geheel is een plaatje om naar te kijken. Zoals de naam al aangeeft was ‘t Raodhoes vroeger het gemeentehuis.

Wij worden naar boven geleid om plaats te nemen onder een groot schilderij. We kijken om ons heen en de jongens zijn verbaasd over de enorme lamp die er hangt. En ook de hoeveelheid lampjes die erin hangen. Het geheel geeft het eetcafé een warme uitstraling.

Als ik de kaart opensla zie ik een uitleg over de leveranciers die de voedingsproducten leveren. Leuk om te lezen dat het allemaal bedrijven zijn uit de omgeving. Deze maaltijd is dus een echte Limburgse beleving.

De buikjes zijn volgegeten bij t Raodhoes

Op de kinderkaart staan spareribs. Nou dat is wel wat voor de jongens. Zelf kies ik voor een lekker stukje vlees waar heerlijke groente bij geserveerd wordt. Waarschijnlijk zijn dit vergeten groentes, ik kan de smaak er niet helemaal van thuis brengen. Maar het is wel erg lekker.

We smullen van onze maaltijd en gunnen onszelf ook een toetje. We likken onze vingers af bij de Moelleux au chocolat en verlaten met een heerlijk voldaan gevoel het Eetcafé ‘t Raodhoes.

Tip: In het eetcafé zijn geen speelhoek of spelletjes aanwezig. Met jonge kinderen is het handig als je iets te spelen voor aan tafel meeneemt.

Spaanse en Argentijnse specialiteiten bij Taurus World of Adventure

Er is ook een saladebar bij het steakhouse van Taurus

Taurus World of Adventure is een partycentrum vlakbij de Duitse grens. Hier kan je naast heerlijk eten ook bowlen, lasergamen en adventure golf spelen. Na ons spelletje lasergamen gaan we dineren in het restaurant van Taurus.

In het restaurant kan je je even helemaal onttrekken aan de drukte van het party gedeelte. Het is zeer sfeervol ingericht en op de kaart vind je Spaanse en Argentijnse specialiteiten, bereid met producten uit de omgeving.

Na het bestellen van ons gerecht mogen we gebruik maken van het saladebuffet. Het is zo mooi hoe de jongens dan reageren. Wauw, ze hebben zelfs een saladebar! Mam, dit restaurant voelt wel heel sjiek.

Voorgerecht van broodjes en nacho's bij Taurus

Sjiek vind ik vaak ook wel een beetje als stijfjes klinken. Dan is sjiek in dit geval niet echt een gepast woord. Het is een heel gezellig restaurant waar de serveersters heel vriendelijk met de kinderen omgaan en waar je je zeer welkom voelt. Ik vindt het een warm en fijn restaurant.

En daarbij kan je er heerlijk eten. We starten met een broodje en nacho’s. En smullen van onze voorgerechten. Dan staat er voor Zeb een heerlijke steak op hem te wachten. Terwijl Max de Gamba’s in pittige knoflooksaus probeert.

Het is wel heel pittig voor Max. Maar daar weet de serveerster wel wat op. Hij krijgt een glas melk zodat hij de ergste pittigheid in zijn mond snel kan blussen met een slok melk. Dat werkt goed en Max eet smakelijk verder.

Ik heb een heerlijke kogelbiefstuk die super mals is met verse roerbakgroente. We zitten met zijn drieën te genieten.

Een toetje past echt niet meer in onze buikjes. Wat jammer is, want er staan wel een paar heerlijke op de kaart van restaurant steakhouse Taurus World of Adventure...

We nemen afscheid van het zeer vriendelijke Noord Limburg. Waar uit eten met kinderen een genot is! Meer informatie over streekproducten en heerlijke Limburgse recepten vind je op de site van Liefde voor Limburg.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)