Een vol dagje Legoland Denemarken met kleuter en 7-jarige

Wat kan je doen in één dagje Legoland Denemarken? Heel veel dat is zeker. Je zult dus keuzes moeten maken, en dat is wat we deden.

Tycho volgt de treinen in Miniland

Als eigenaresse van vakantie-met-kinderen.com ben ik door de jaren heen meerdere malen uitgenodigd om het vakantiepark Lalandia Billund te komen bekijken, en er over te schrijven natuurlijk.

Ook nu de jongens de kleuterleeftijd bereikt hebben mogen we weer komen kijken. We maken er weer een mooi reisje van! 

Toen Tycho nog geen jaar oud was en Zeb 2,5 zijn we er al eens geweest. En toen vonden wij en onze jongens het al geweldig. Veel weten ze er nu niet meer van, maar de stokstaartjes ( “kom maar omhoog”) en het treintje zijn nog wel blijven hangen.

Zeb is inmiddels 7 jaar en Tycho 5, en inmiddels zijn ze echte Lego-fans geworden. Als ze niet aan het bouwen of aan het spelen zijn lopen ze met een boekje rond om aan te wijzen welke sets ze graag willen hebben.

We zijn dan ook al een tijdje bezig om te kijken wat er te doen is in Legoland. We bekijken de website en proberen een plannetje te maken. Maar daar komt niet veel van terecht.

Op Moederdag naar Legoland

Ontbijt op bed in Lalandia vanwege moederdag

Op de dag dat we naar Legoland gaan, is het ook nog eens Moederdag. De dag begint in Lalandia dan ook met een ontbijtje op bed, kadootjes en liedjes van de kinderen.

Maar al snel staat de dag in het teken van Legoland. We pakken een voorraadje eten en drinken in en gaan op pad. We twijfelen over lopen of met de auto. Omdat we niet precies weten hoe ver het is van Lalandia naar Legoland, wordt het toch maar de auto, achteraf niet echt nodig...

We zijn goed op tijd, grappig om te zien hoe er afgeteld wordt voordat de hekken om precies 10 uur opengaan. Voor we binnen zijn heeft Tycho al 10 keer gezegd hoe leuk hij het vindt, en hij zal het nog vaak herhalen: dit is de mooiste Lego-dag ooit.

Als we het park binnen zijn kunnen we niet om het treintje heen. Trein- en Legofreaks die Zeb en Tycho zijn, moet dit het eerste zijn wat we doen. En zo krijgen we ook direct een mooi beeld van wat er allemaal te zien is in Miniland, het Madurodam-deel van Legoland.

Het kost ons wat moeite om de jongens ervan te overtuigen om toch eerst een paar attracties op te zoeken, dat Miniland komt later wel. Maar het lukt, en we maken een rondje langs de leuke ritjes die we allemaal kunnen doen.

Dit waren de leukste ritjes... volgens ons

In de Viking River Splash

We wandelen dus door, en proberen zoveel mogelijk attracties te doen. Het is allemaal te veel om op te noemen, maar dit waren de leukste ritjes wat ons betreft:

De kano door het Wilde Westen, met vele mooie dieren in Lego gebouwd. En met de enorme plons op het eind natuurlijk. Deze hebben we twee keer gedaan.

Het treintje door de mijnen. Hoewel de explosies in de donkere mijn wel een beetje eng gevonden werden. Daardoor toch geen tweede rondje. (Deze attractie is in 2016 verdwenen.)

De Viking River Splash, in een grote ronde boot over de wilde rivier, met aan het eind ook weer een grote plons. Tycho brulde van het lachen, en moest dus ook een tweede keer.

De Jungle Racers over het water waar je zelf naar binnen of naar buiten kan sturen. Dit was de favoriet van Zeb, dus ook twee keer.

De Safari-autootjes. Hier konden de jongens alleen in, wat ze met groot plezier twee keer deden. (De autootjes van deze attractie zijn inmiddels groter gemaakt en geschikt voor 4 personen)

De grote spektakels

Patrick zit achterin de Polar Explorer

En dan zijn er natuurlijk de grote spektakelstukken. Hier langere rijen, en je bent er eigenlijk zo weer uit. Toch zijn ze voor de meesten een “must”. Ik noem er hier een paar.

De draken-achtbaan begint met een leuk tochtje langs draken en ridders van Lego. En dan stormt hij over de achtbaan, met veel gegil. Zeb en Tycho vonden hem wel een beetje eng...

De Tempel, hier schiet je vanuit een autootje op allerlei doelen. Prachtig opgezet, moet je eigenlijk twee keer doen: één keer om te schieten en één keer om te kijken. Zeb en Tycho vonden één keer wel genoeg.

Atlantis, het grote aquarium met Lego-poppetjes en onderzeeërs is zeker een succes. De haaien en roggen maken indruk op de jongens. En dan zijn er ook nog zeepaardjes, Nemo-visjes en andere kleurrijke zeedieren om te bewonderen.

De Polar Explorer. Deze achtbaan is voor onze jongens van 5 en 7 te spannend. Patrick is dus in zijn eentje gegaan. Spectaculair was hij zeker! Enorm snelle rondjes en als je denkt te kunnen bijkomen, stort je in een vrije val van 5 meter recht naar beneden. Da’s schrikken, zodat je van de pinguïns waar je daarna langskomt weinig meer meekrijgt. Gelukkig kan je die ook nog voor het raam bekijken.

Het kleinere vermaak

Rond het kampvuur met Indiaan Langoor

Maar Legoland is veel meer dan al die attracties. Zeker zo leuk is al het kleine vermaak overal in het park.

Zo kan je broodje roosteren boven een echt vuurtje, heerlijk.

Bij het avonturen gedeelte kunnen de kinderen klimmen en klauteren. En voor de allerkleinsten is er Duploland, met veel speeltoestellen.

Dan mogen we met zijn vieren nog een brandje gaan blussen met een brandweerauto. Helaas niet gewonnen van de andere families, maar wel heel erg leuk.

Terug naar Miniland

Zeb en Tycho bekijken de Nederlandse trein in Miniland

Eigenlijk hebben we nog lang niet alles gezien en al helemaal niet alles gedaan. Maar omdat het al half zes is gaan we terug richting Miniland.

Hier laten we Zeb en Tycho los tussen alle treinen, boten, auto’s en vliegtuigen die ze zien. Ze hollen er achteraan, zich steeds weer verwonderend over alle details. Wij proberen ze nog wat te vertellen over de landen die uitgebeeld staan. Maar of dat binnenkomt is te betwijfelen.

Het was voor ons vooral verbazend om te zien dat ze nog zoveel puf hadden om door Miniland te rennen. En ze vonden het erg jammer dat we om 7 uur toch echt moesten vertrekken…

Natuurlijk sluiten we af met een bezoekje aan de enorme Lego-winkel. We zien de nieuwste sets liggen, en natuurlijk willen ze alles hebben. Maar van koopjes is hier geen sprake, en dus houden we het bij iets kleins, zodat ze toch blij weer uit de winkel stappen.

Eten in Billund

Een beetje moe maar voldaan een hapje eten in Billund

We moeten nog op zoek naar ons avondeten, maar eigenlijk spreken de restaurants in Legoland zelf ons niet zo aan. We besluiten eens een kijkje te nemen in het centrum van Billund, hoewel we geen idee hebben wat we daar kunnen verwachten.

Op weg naar het dorp passeren we Legoland Hotel en het hoofdkantoor van Lego Systems. Het is duidelijk: Billund draait helemaal om Lego. In het dorpje zelf is het niet druk, maar we zien al snel een restaurantje, en we parkeren onze auto.

Restaurant BIllund blijkt erg leuk te zijn. We genieten er van een eenvoudige maaltijd, en rijden dan snel weer richting ons vakantiepark. Moe maar voldaan gaan de jongens naar bed, en wij straks ook…

Concluderend

De jongens vermaken zich kostelijk in de safari autootjes

Vraag je je af wat te doen als je één dagje Legoland Denemarken hebt? Relax, het maakt niet zoveel uit.

Probeer een paar grote attracties in de dag te plannen. En als je kinderen Lego-fans zijn, dan gaat de rest vanzelf.

Er is enorm veel te doen, dus een tweede dag Legoland erbij boeken is zeker geen slecht idee!

Bekijk alle opties om te overnachten bij, of in de buurt van Legoland op de pagina:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)