Onze ervaringen bij Camping Marina di Venezia, glamping vlakbij Venetië

Op Camping Marina di Venezia kan je genieten van een luxe camping, terwijl je met de Vaporetto zo in Venetië zit. Wij waren er in 2014, en hier lees je onze ervaringen.

Alleen de naam straalt al luxe uit

Venetië bestaat uit een archipelago van diverse eilandjes aan de Adriatische zee. Vanuit de grote badplaats Lido di Jesolo loopt een lang schiereiland tot vlakbij Venetië. Daar, bijna aan het eind van dat schiereiland, ligt Camping Marina di Venezia.

De camping is prachtig gelegen aan de Adriatische kust. Het ligt bovendien op slechts 2 kilometer van Punta Sabbioni, waar ook de Vaporetto’s (watertaxi’s) van Venetië langskomen.

Maar de camping heeft nog veel meer te bieden.

Vlot inchecken bij de camping

De entree van Camping Marina di Venezia

In de namiddag arriveren we bij Camping Marina di Venezia. Daar worden we door de medewerkers van de camping bij de ingang verwelkomd.

Je hoeft de auto niet eens uit. Het is duidelijk een grote camping, ze hebben een strategie bedacht om de arriverende mensen zo snel mogelijk naar binnen te loodsen.

Aan de ene kant heel prettig, paspoorten afgeven, plattegrond krijgen waar je moet zijn, polsbandjes om en hup doorrijden. Aan de andere kant wel wat onpersoonlijk. Echt fabriekswerk.

Het terrein van de camping staat vol mooie stacaravans en kindvriendelijke accommodaties.

Omdat we in een stacaravan van Eurocamp verblijven, melden wij ons bij hun medewerkers. Hier worden we wel persoonlijk verwelkomd, en worden we naar onze luxe stacaravan begeleid. De medewerkster geeft ons een korte rondleiding door de prachtige caravan en wenst ons een fijn verblijf.

We zijn verrast door het prachtige terras van de stacaravan met twee ligbedden, mooie houten tafel en stoelen die de stacaravan Aspect heeft. De keuken is van alle gemakken voorzien en heeft zelfs een vaatwasser. De bedden liggen heerlijk en zijn grotendeels opgemaakt bij aankomst. We voelen ons al snel thuis in deze fijne accommodatie.

Direct aan het kindvriendelijke strand

Op het mooie strand van Marina di Venezia kan je ook cruiseschepen zien

Wij pakken snel de auto uit en de jongens trekken hun zwemkleding aan. We wandelen naar het strand dat op nog geen 100 meter van onze stacaravan te vinden is. Het ziet er echt prachtig uit.

Het is nog April maar het water is warm genoeg om een duik te nemen. Zeb en Tycho hebben al de grootste lol in het water.

Het is echt een zee die geschikt is voor kleine kinderen. Het loopt heel geleidelijk af waardoor het heel lang vrij ondiep is.

Na de afkoeling lopen we verder. We zien een enorm cruiseschip van de Holland America lijn varen en er hangt een parasailer met een motortje in de lucht. Het vakantiegevoel is compleet….

De trots van de camping: het Aquapark

De mannen vermaken zich prima in het zwembad

Waar de jongens erg nieuwsgierig naar waren was het zwembad van Marina di Venezia. Daar wandelen we dus naartoe.

Het zwembad overtreft onze stoutste dromen. Het is echt een prachtig paradijs. Met waterglijbanen, wedstrijdbad, prachtig speelbad en nog veel meer.

We zijn er eigenlijk net te laat. Het zwembad gaat zo sluiten. Maar gelukkig mogen de jongens nog even 10 minuten zwemmen. Het water is in twee baden heerlijk verwarmd waardoor het een feestje is om er in te vertoeven.

Natuurlijk staat er voor diner pizza op het programma die we nuttigen in het restaurant op de camping.

Alle faciliteiten van een grote camping

Een mooie minigolfbaan

Camping Marina di Venezia is verder een grote camping, met alles wat je je wensen kunt.

De camping heeft een centrum gedeelte waar o.a. diverse winkeltjes, een supermarkt, restaurantjes, een pinapparaat, grote speeltuin, mooie midgetgolfbaan, het waterparadijs en terrasjes zijn.

De camping heeft 7 uitgangen naar het strand. Bij veel uitgangen zit een terras waar je koffie, een drankje of een kleine snack kan gebruiken.

Wat ik een klein beetje mis is wat speeltoestellen verspreid over de camping. Maar het strand is natuurlijk de grootste speelplaats voor kinderen en altijd dichtbij.

Let op de Siësta tijden!

Ook de glijbanen in het Aquapark zijn dicht tijdens de siësta

ik moest heel erg wennen aan de siësta. Van 13:00 tot 15:00 uur was het niet mogelijk om met de auto de camping op of af te gaan.

Dit is vrij normaal op campings in Italië, maar wel erg lastig. Op vakantie let ik nooit zo goed op de tijd, maar dat had ik hier beter wel kunnen doen.

Het was behoorlijk balen toen we om 13:30 weg wilden gaan, en je staat met de auto voor een gesloten poort. Konden we 1,5 uur wachten voordat we konden vertrekken.

Opletten dus, en zorg dat je op tijd de poort uit bent!

Kies uit verschillende touroperators

Mooie stacaravans op Camping Marina di Venezia

Op de camping zitten veel touroperators. Zij verhuren ingerichte tenten en stacaravans in alle soorten en maten.

Het gedeelte waar de touroperators zitten ligt aan de andere kant van een weg. Met een tunnel ben je met de rest van de camping verbonden. Maar via het strand kan je ook naar het centrum gedeelte van de camping.

Het is wel een aardig stukje lopen. Een fiets zou best handig zijn op zo’n grote camping. Die kan je hier dan ook huren…

Kortom, Camping Marina di Venezia is een prima camping waar kinderen zich eindeloos kunnen vermaken, vooral in zee en in het Aquapark. Bovendien is het een mooie standplaats voor uitstapjes naar Venetië.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)