Chillen en klimmen in Cambrils aan de Costa Dorada

Wij zijn een dagje in Cambrils om wat leuke dingen te doen. We genieten van het strand, het eten en een gloednieuw klimpark.

We wandelen over de boulevard van Cambrils

Cambrils is één van de badplaatsen aan de Costa Dorada, de kuststrook onder Barcelona. Waar het bekendere Salou vooral een bestemming is voor jongeren, richt Cambrils zich meer op gezinnen.

Wij hoeven slechts een klein stukje te rijden uit het nabijgelegen Port Aventura. We parkeren in een parkeergarage midden in het dorp.

Het eerste wat we zien als we richting boulevard wandelen is de haven met vele grote en kleine boten.

Cambrils is van oudsher een vissersplaats. En nog altijd is de visserij belangrijk voor het dorp. Maar als wij er zijn even niet. In Mei en Juni mag er namelijk niet gevist worden om de visstand te laten groeien.

Een mooi breed zandstrand aan de boulevard

Zeb en Tycho bouwen een zandkasteel op het brede strand

Het deel van de haven dat wij zien is vooral voor recreanten. Hier kunnen toeristen een boottochtje maken, om te vissen, te snorkelen, of gewoon te genieten op het water. Er worden ook veel boten verhuurd voor meerdaagse tochtjes.

Als we doorwandelen langs de haven komen we al snel aan een pier, met aan de andere kant het strand. En wat voor strand!

Het is een enorm breed zandstrand, wat langzaam afloopt in zee. Uitstekend voor kinderen van alle leeftijden dus.

Zeb en Tycho gaan meteen aan de slag in het zand, om één van hun vermaarde creaties te maken. Een zandkasteel, compleet met slotgracht.

Cambrils als culinaire bestemming

Ik eet voor het eerst kreeft!

Eén van de speerpunten van Cambrils is haar keuken. Uiteraard met veel vis, maar ook met andere specialiteiten.

Wij lunchen in restaurant Les Barques. Met uiteraard veel visgerechten op de kaart. Laten wij daar nou net geen liefhebber van zijn…

Gelukkig hebben ze ook een kindermenu, zodat Zeb en Tycho snel tevreden zijn. Zelf nemen we vooraf een carpaccio, en goh, laat ik eens gek doen, kreeft als hoofdgerecht!

Het is voor mij de eerste keer dat ik kreeft eet. Dat wordt dus een heel gevecht met tangetjes en ander gereedschap. En de smaak viel niet tegen, al zaten er ook minder lekkere stukjes bij. Al met al een hele ervaring.

Na de lunch mogen we ook nog ijs proeven bij Gelateria Antoni Sirvent. Hier worden innovatieve ijsjes gemaakt. Eigengemaakt, vers ijs in diverse smaken. En met verse vruchten en ingrediënten om toe te voegen. Zeb en Tycho genieten er heerlijk van.

Klimpark Jumpland Aventura Ecològica

Tycho in het klimpark van Cambrils

Als onze buiken vol zitten gaan we naar het gloednieuwe klimpark Jumpland Aventura Ecològica, net buiten Cambrils.

Het klimpark is opgezet voor alle leeftijden. Er is een traject voor kinderen vanaf 5 jaar, maar Tycho van 8 wil graag met papa op het grote traject. Zeb van 10 ook, al is die wat minder zeker.

Nadat we geoefend hebben met zekeren gaat eerst Tycho met de instructeur omhoog. En hij gaat als een speer. Papa Patrick is als tweede, zodat hij zowel Tycho als Zeb achter hem kan helpen. Maar Tycho is al veel verder.

Zeb heeft wat meer moeite met het parcours. Maar ook hij komt langs alle hindernissen, tot het laatste stuk. Dat is duidelijk het moeilijkste stuk, en door de vermoeidheid heeft Zeb daar erg veel moeite mee. Maar met hulp lukt het hem toch het eindpunt te bereiken.

Na een verfrissing wacht ons nog één hoogtepunt: de langste zip-line van Europa! Over een lengte van 140 meter, met uitzicht op zee, zoef je door de lucht om uit te komen in een grot met disco-muziek!

Tycho, Zeb en Patrick trotseren deze zip-line. Al is het voor de jongens wel schrikken als ze die grot in zoeven. Je ziet niet waar het stopt, en de disco staat behoorlijk hard.

Cambrils als gezins-bestemming

We hebben natuurlijk maar heel kort in Cambrils kunnen vertoeven. Dus van het grote park, de oude straatjes en de kindvriendelijke accommodaties hebben we weinig gezien.

Maar wat we wel gezien hebben is een heel plezierig dorp, met mooie boulevard en heerlijk brede stranden. En met een klimpark en Port Aventura op korte afstand, genoeg te doen dus voor jong en oud.

Hieronder wat tips voor kindvriendelijke hotels en een leuke camping!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)