Leuke uitstapjes in het Bergische Land!

Op uitnodiging van toerismebureau ‘Das Bergische’ ging Liane met haar gezin in april 2019 naar Duitsland. Lees snel verder en kijk welke leuke uitjes er in het Bergische land te doen zijn!

Een aanrader! Natuurpark Panarbora

Panoramisch uitzicht

We zijn er klaar voor! We vertrekken vanaf natuurpark Panarbora waar wij overnachten. We gaan de Bergische omgeving verkennen!

Het is goed te weten, dat je Panarbora ook als uitje kunt doen als je in het Bergische Land bent.

Je kunt daar de hoge uitzichttoren beklimmen met prachtig uitzicht. De kleine ontdekkers maken gebruik van hun zintuigen in de natuur. Een prachtige beleving voor het hele gezin! Nieuwsgierig naar dit park? Check dan het artikel over Panarbora en lees over het park en overnachtingsmogelijkheden.

180 Verschillende soorten apen en vogels!

Aapje in de boom

We gaan snel op weg. Er staan 2 leuke uitjes op de planning. We rijden door een heuvelig, groen gebied, richting het dorpje Eckenhagen. We gaan op bezoek bij de apen in het Affen-und Vogelpark Eckenhagen.

De kinderen zien bij binnenkomst als eerste de stokstaartjes die parmantig op ons staan te wachten. Die zijn natuurlijk op hun hoede voor eventueel gevaar.

Wij lopen verder over een heuvelig pad van ca. 3 km. die je door het park leidt. Zo hoef je niets te missen, want er zijn wel 180 verschillende soorten apen en vogels in dit park!

Al snel kunnen we door een klapdeur en komen in een ruimte met een net erboven. Daar bevinden zich allerlei mooie vogeltjes. Best wel even spannend in het begin, maar gelukkig zijn deze vogeltjes nog banger voor ons!

Hé, er zit een aap op je hoofd!

Hee, kijk daar een aap boven je hoofd!

Dat is niet de hele tijd zo merken we al snel. We komen namelijk ook in afgesloten ruimtes voor apen. Sven steekt zijn hand uit en een nieuwsgierig doodskopaapje komt naar hem toe.

Als hij heel dichtbij is, vindt Sven het toch wel spannend: ‘Stel je voor dat hij op mijn hoofd komt zitten?’ En dit kan zomaar gebeuren! Zeker als je bij de ingang wat voer koopt.

Onderweg spelen Floor en Sven in verschillende speeltuintjes die zich langs de route bevinden. Plots zien zij in de verte wat grotere speeltoestellen. Ze rennen vast voor uit en ‘t blijkt dat in sommige ‘attracties’ 50 cent moet.

We besluiten er een paar uit te proberen en de kinderen stappen in een klein karretje. Al snel gaat deze met een behoorlijke snelheid in een halve boog van de ene naar de andere kant.

De kinderen komen niet meer bij van het lachen en er wordt zelfs gegild van plezier (of van angst)! Zo testen we er nog een paar uit en dat is een succes bij de kinderen.

Na een paar uur komen we terug bij de ingang en daar bevindt zich een grote overdekte speeltuin. We bestellen wat lekkers in het restaurant en de kinderen vermaken zich op de speeltoestellen. Ook prima om te doen met slecht weer en voor een hele schappelijke prijs!

Wie durft er van de hoogste duikplank?

We rijden hierna door naar het zwembad Monte Mare. Er is een groot bad en een klein afzonderlijk badje voor de kleintjes. Floor en Sven doen een aantal kunstjes van de duikplank en Sven gaat zelfs van de hoge duikplank.

Het zwembad is heel schoon en netjes. Helaas is er geen glijbaan en is het zwembad heel basic. Toch vermaken we ons prima en na 1,5 uur zwemplezier rijden we terug naar onze accommodatie.

Boulderen, het nieuwe klimmen!

De tweede dag rijden we naar het stadje Lindlar. Dit ligt ongeveer in het midden van het Bergische Land. Wij parkeren de auto bij het informatie punt. Dit is op het marktplein en je kunt er terecht voor informatie en vragen. Er is veel te doen in deze omgeving.

We lopen door het authentieke dorpje naar de klimhal, want we gaan klimmen! Nou ja, de kinderen…!

Bij de 2T Kletter-und Boulderhalle mogen de kinderen boulderen. Dit is klimmen zonder gezekerd te worden. Er volgt een korte uitleg en dan rennen ze de hal in om het uit te proberen.

Ze blijven relatief dicht bij de grond en kunnen verschillende uitgezette klimroutes doen. Het gaat ze prima af, al kost het wel kracht en energie.

Helaas kunnen we niet gezekerd klimmen, wat je hier ook kan doen. Hier moet je vooraf voor reserveren. Terwijl de kinderen nog even door boulderen, drinken wij koffie. Er zit een soort eetcafé bij, waar van alles te bestellen is. We hebben goed uitzicht op de klimmers, dus het is genieten!

Na ruim een uur zijn de klimmers het zat en gaan we op weg voor een heerlijke lunch.

Terug in de tijd, bijna niet meer voor te stellen…

De kinderen zien al snel een muziekinstrument en zijn deze aan het uitproberen

In de middag bezoeken we het LVR-Freilichtmuseum. Dit is een open lucht museum wat maar een paar minuten rijden van het centrum ligt.  Je kunt hier alles over het leven van vroeger leren. Wij gaan snel op pad en wauw! , wat een mooi uitzicht en wat is het hier groen!

De kinderen zien al snel een muziekinstrument staan en proberen van de klanken een liedje te maken. We wandelen verder en komen eerst huisjes tegen waar we verschillende ambachten zien.

Helaas is het nu een beetje saai, omdat er nu niemand echt aan het werk is. Dat is jammer. Een tip is om van te voren te checken wat er te doen is. Er zijn dagen waarop er meer activiteiten zijn en dat maakt het extra leuk.

Toch is er nog genoeg te zien en kunnen de kinderen in alle huisjes wel iets uitproberen of een filmpje kijken. De kinderen zijn soms verbaasd hoe dat vroeger allemaal ging…., zeker zonder telefoon!

De natuur in dit park is prachtig, er zijn leuke speeltuintjes en verschillende dieren die je kunt aaien. Ook heb je verschillende terrassen of kun je op prachtige plekjes je meegebrachte lunch opeten.

Wij kijken op de weg terug vertederend naar de pasgeboren biggetjes en lopen dan door naar de uitgang. Wij vermaken ons hier zo’n 3 uur, maar je kunt hier makkelijk een dagje vertoeven. Kijk op de site voor meer informatie.

Zo, alles even geprobeerd binnen in het huisje

Mooi om te zien hoe een papiermachine werkt!

Mooi om te zien hoe zo een papiermachine  werkt.

Na een goede, laatste nacht gaan wij weer op huis aan. We stoppen na een uurtje rijden nog even bij het Papiermühle alte Dombach. Dit is een oude papierfabriek in een authentieke omgeving. Je kunt een audiotour in het Nederlands doen, want alles wordt geschreven en verteld in het Duits.

Als snel worden we door een man geroepen om te gaan luisteren en kijken naar een live demonstratie. Ze laten een papiermachine in laboratorium stijl zien.

De kinderen kijken geboeid hoe dit werkt. Daarna mogen ze hun eigen papier maken en ervaren hoe dit vroeger in zijn werk ging. Ze testen vervolgens verschillende papiersoorten uit door erop te schrijven.

In een ander gebouw staat een mega grote papiermachine, waar we van onder de indruk zijn. Want wat zijn wij klein vergeleken bij zo’n machine!

Genoten van de uitstapjes in het Bergische Land!

We eten daarna een heerlijk gebakje bij het restaurant en de kinderen spelen nog even in de speeltuin. Daarna rijden we door naar huis en genieten na van een paar gezellige dagen in het mooie Bergische Land!

Liane was op uitnodiging in het Bergische Land. Meer informatie over het gebied of de activiteiten vind je op de site van Vakantie met Kinderen of kijk voor meer uitjes op de website van het Bergische Land


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)