Animatie op de Sprookjescamping, de hele dag vermaak

Het is wel duidelijk waar de animatie op Capfun de sprookjescamping om draait. Maar hoe is dat nu, voel je je echt als in een sprookje? Bianca zocht het uit.

Sanne en Emma op de foto met het animatieteam

In Overijssel vind je een magische camping vol met sprookjesfiguren, speeltuinen en waterkastelen. Op de Sprookjescamping zullen de kinderen zich zeker niet vervelen.

Het animatieteam zorgt ervoor dat je kind de hele dag vermaakt kan worden. Dit hoeft natuurlijk niet. Je kan ook lekker een dagje bij je eigen accommodatie blijven zitten. Maar daarvoor kom je niet naar deze bijzondere camping.

Wij zijn er een weekend geweest met onze dochters Sanne (8) en Emma (5) en vertellen je graag hoe kinderen tot een jaar of 10 door het animatieteam worden meegenomen in een sprookjeswereld.

De voorpret begint thuis

Het is leuk om al weken van te voren thuis het YouTube kanaal van de Sprookjescamping op te zoeken. Dan maken je kinderen kennis met alle sprookjesfiguren die ze op de camping ook tegenkomen.

Sanne en Emma wisten bij het zien van de sprookjesfiguren al gelijk wat de namen waren. Dolenthousiast waren ze om te zien dat de figuren van YouTube ook daadwerkelijk op de camping “woonden”. Alsof ze een soort van beroemdheden tegenkwamen.

Hannah de heldhaftige en haar vriendjes

Hannah de Heldhaftige met Sanne en Emma

Hannah de Heldhaftige is de hoofdrolspeelster van Capfun de Sprookjescamping. Zij verwelkomt je al bij binnenkomst op de camping. Hannah is stoer en voor niemand bang!

Ze ”woont” met haar vriendjes in het waterkasteel (het overdekte peuterbad). We stellen ze even aan je voor:

Bumpie is de knuffel van Hannah, hij gaat altijd mee als Hannah de avonturen gaat beleven op de camping.

Droesem de draak is een vriendelijke draak. Hij is druk aan het oefenen om later een vuurspuwende draak te worden. Droesem weet alle drakengrotten te vinden en bewaakt de schat van de sprookjescamping.

Kabor de kabouter: Deze wijze oude kabouter werkt in de kasteelkeuken en zijn specialiteit is paddenstoelensoep. Misschien mag je wel een keer komen proeven.

Maartje de mensenbloem: Maartje is een verlegen bloempje. Kinderen die ook wat onzeker zijn zullen groot fan van haar zijn.

Botterbaas: De Botterbaas is de laatste overgebleven Botterik. Tati heeft alle andere Botterikken bevroren met een spreuk. De Botterbaas is vooral een beetje bot tegen de andere sprookjesfiguren. Niet tegen de kinderen hoor. Deze wil hij juist leren om een beetje ondeugend te zijn.

Kindje knuffelt met Wanda de Waterelf.

Wanda de Waterelf is een mooie elf die woont bij de elfenvijver. ‘s Avonds als er niemand kijkt vliegt ze met haar andere elfenvriendjes over de camping.

Tati de Toffe Toverfee: Deze lieve fee heeft nog niet alle toverspreuken onder controle. Maar ze probeert wel altijd te helpen al gaat dat niet altijd zoals gepland..

Lodewijk de Kikkerprins is op zoek naar zijn prinses. Want Lodewijk hoeft alleen maar gekust te worden door een echte prinses om in een knappe prins te veranderen. Tenminste dat is wat hij iedereen vertelt. Tot nu toe is hij zijn prinses nog niet tegengekomen.

Buddy Brave, de broer van Hannah, heeft al veel van de wereld gezien. Eigenlijk heet hij Boudewijn. Zijn bijnaam heeft hij gekregen in Amerika omdat hij daar van die toffe avonturen beleefde. Buddy is er vooral voor de oudere kinderen om een potje te voetballen bijvoorbeeld. Of om ‘s avonds als het bijna donker is op avontuur te gaan.

Verzamel de sprookjesfiguren in de vorm van stickers

Bij elke aankoop op de camping krijgen de kinderen een setje stickers. Op deze stickers staan alle sprookjesfiguren van de camping. Ze kunnen dus alle stickers verzamelen en onderling ruilen.

De stickers kunnen geplakt worden in het speciale stickerboek van de camping. Deze kan je in de “Bumpieshop” halen.

Het stickerboek is ook een doeboek dus de kinderen hebben lekker zitten kleuren en hebben de spelletjes gedaan uit het stickerboek.

De sprookjesfiguren lopen overal rond

Kabor de Kabouter kwam het ontbijt brengen

Hannah en haar sprookjesvriendjes lopen op de camping rond. Om met de kinderen op de foto te gaan en om leuke spelletjes te doen.

De sprookjesfiguren zijn meestal met zijn tweeën of drieën, nooit allemaal tegelijk. Maar dat maakt het wel extra leuk, want elke dag ontmoeten de kinderen weer nieuwe sprookjesfiguren.

En ik dacht nou het zal wel meevallen, ze zullen er vast niet elke dag zijn. Maar zelfs in het laatste weekend van de zomervakantie liepen de sprookjesfiguren rond op de camping.

Zo hadden we een ontbijtje besteld en bij onze accommodatie laten bezorgen. En dat werd bezorgd door Kabor de kabouter. Hoe leuk is dat!

Avonturen beleven met het animatieteam

De parade bij Capfun de Sprookjescamping

Via een speciale app kan je vinden wat er allemaal te doen is op de camping. Daarop vind je ook het animatieprogramma.

Vanaf ’s morgens vroeg tot in de namiddag kan er geknutseld en gespeeld worden en uiteraard komen de sprookjesfiguren langs om een spelletje mee te doen. Hoogtepunt voor de kinderen is de gezellige parade!

De animatie is onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Zo heb je de Magische elfjes (0-4), de stoere beren (4-7) en de ondeugende draken (8-10). Met name in het hoogseizoen komen alle leeftijdsgroepen aan bod. In het voor- en naseizoen zal de nadruk wat meer op de kleintjes gericht zijn.

Tijdens het animatieprogramma is het voor de kinderen het moment om vriendjes te maken. Onze jongste die daar totaal geen moeite mee heeft had al snel wat leuke kindjes ontmoet.

Onze oudste is wat verlegen dus daar is een weekend net wat te kort voor. Maar ze vond het erg leuk om mee te doen met de animatie.

Sanne en Emma bij de kliederclub

Emma aan de knutsel bij de Sprookjescamping

Sanne en Emma hebben een paar keer meegedaan met het animatieprogramma. Zo was er elke ochtend een kliederclub en konden ze iets moois knutselen.

Bij Sanne en Emma stond er een mooie regenboog op het programma om te knutselen. I.v.m corona mocht er bij ons maar één ouder naar binnen. Ik ben een keer mee geweest om foto’s te maken.

Eerst mogen ze naar de uitleg luisteren van het animatieteam en dan mogen ze naar hartelust knutselen. Daarna wordt er nog een klein theaterstukje opgevoerd. De kinderen zijn echt in goede handen. Mij hebben ze helemaal niet nodig, de dag erna zijn ze alleen geweest.

‘s Middags waren er spelletjes. Denk aan tikkertje, verstoppertje of sprookjesmonopoly. Met goed weer is dit buiten, met slecht weer worden de spelletjes binnen gedaan.

Omdat Sanne wat ouder is heeft ze ook een keer meegedaan met de animatie vanaf 8 tot 10 jaar oud. Ze gingen samen met Buddy Brave Pim Pam Petten. In twee teams werd het spel gestreden op het voetbalveld aan de overkant van de weg. Hier worden met de oudere kinderen meer spelletjes gedaan.

Elke dag is er wat nieuws te beleven. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld hutten bouwen, leren tellen met Tati de Toverfee, is er levend tafelvoetbal en kunnen de kinderen knuffelen met hun favoriete sprookjesfiguren. Voor elke leeftijdscategorie is er wel wat te doen.

Iedere dag een Theatershow

Show van de sprookjescamping

Na zo’n leuke dag kunnen de kinderen komen kijken naar een leuke theatershow. Hannah en haar vriendjes bedenken de gekste avonturen op het podium. Dit podium staat in de Sprokkelplaats en is een echt theater.

Kinderen mogen voor het podium plaats nemen en de ouders mogen om het podium heen zitten.

Er worden leuke liedjes gezongen en avonturen beleefd. De kinderen worden echt bij de show betrokken en dat maakt het voor de kinderen natuurlijk extra leuk.

Je kind is echt koning(in) op deze camping

Emma en Sanne bij het kinderbuffet

Zoek je een leuke camping met veel animatie voor kinderen? Dan ben je bij Capfun de Sprookjescamping aan het juiste adres.

De kinderen voelen zich hier echt een koning of in ons geval koningin. Ook bij de andere faciliteiten is alles kindvriendelijk. Er is een speciaal kinderbuffet in het restaurant en bij de Eeterij is er een binnenspeeltuin waar de kinderen lekker kunnen spelen terwijl het eten wordt gemaakt.

Het animatieteam is erg goed en let zelfs goed op. Iets wat wij niet gewend zijn. Meestal vermaken ze de kinderen wel maar als er dan een kindje wegloopt is dat de verantwoording van de ouders. Niet op deze camping, er liep altijd iemand mee van het animatieteam om te vragen of de ouders van het betreffende kindje in de buurt waren en anders lieten ze het kindje niet gaan.

Benieuwd naar de verschillende accommodaties zoals de nieuwe chalets Habana, Kim en Resort gelegen aan de elfenvijver? Klik op de button hieronder voor alle andere informatie over deze topcaming!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)