Actieve ouder-kind vakantie in Spanje bij Van Dam Outdoor

Midden in de prachtige natuur van Andalusië in Spanje vind je Van Dam Outdoor. Vanuit een accommodatie in een olijfboomgaard onderneem je hier diverse outdoor activiteiten samen met je kinderen vanaf een jaar of 12.

van dam outdoor erf en auto

Midden in een uitgestrekt beschermd natuurgebied in Andalusië is Sierra de las Nieves te vinden. Hier heb je bossen, velden en uitzichten. Hét perfecte decor voor een actieve vakantie met kinderen.

Je kunt je er op een sportieve manier onderdompelen in de Spaanse cultuur. Maar ook tot rust komen op de witte strandjes van Málaga en Marbella. En uiteraard superactief bezig zijn!

Twee Nederlanders, Bert van Dam en Grietje van der Meulen, hebben hier Van Dam Outdoor opgezet. Hier kun je, samen met je kinderen, bewegen in de buitenlucht. En dat gecombineerd met gezonde voeding, een bewuste levensstijl én een hoop gezelligheid.

Samen met andere ouders en kinderen

De outdoor-accommodatie van Bert en Grietje staat op een unieke locatie in Spanje. Het huis wordt omgeven door de groene bossen. Hier hoor je vogels en adem je de echte frisse lucht in. Maar gelukkig is er voor kinderen wel genoeg te doen!

Wat dacht je van sportieve activiteiten als rotsklimmen, mountainbiken en hiken? Samen met andere ouders en kinderen vanaf ongeveer twaalf jaar heb je hier de vakantie van je leven. En dat in een natuurlijke omgeving, op nog geen anderhalf uur van de luchthaven van Málaga.

Bert en Grietje hebben deze accommodatie opgezet vanuit hun passie voor outdoor. Het gaat hen vooral om de sportieve competitie die je met jezelf hebt. Optimaal genieten in de buitenlucht en dan ook nog bewust en gezond eten. Klinkt toch als een droomvakantie?

Kom met je gezin, of meerdere gezinnen

vader en zoon genieten op het terras na fietstocht

Bij Van Dam Outdoor kun je ook terecht als je met een groep op vakantie gaat. Leuk, om de vrienden van je kinderen en hun ouders op te trommelen.

Als je met een groep van minimaal zes personen komt, krijg je een op maat gemaakt weekprogramma.

Van Dam biedt veel opties op outdoor gebied. Omdat instructeurs Bert en Grietje rekening houden met het niveau, doelgroep en ambitie ben je gegarandeerd van een topweek!

Hier heb je nog ongerepte natuur, wat maakt dat je je verbaast hoe stil het buiten kan zijn.

De ouder-kind vakantie is echt hartstikke leuk voor het gezinsgevoel. Je hebt elke dag de mogelijkheid om samen activiteiten te ondernemen. Het is een staaltje samenwerking, samen beleven, samen leren én samen genieten.

Wat ga je doen?

Adventurerun op zoek naar aanwijzingen

Bij Van Dam Outdoor heb je ontzettend veel leuke, georganiseerde activiteiten. Een daarvan is de adventurerun. Je gaat met een kaart op ontdekkingsjacht. Afhankelijk van je niveau kies je voor de route van 7 of die van 15 km. De tocht gaat dwars door Sierra de las Nieves, het natuurgebied.

In het gebied zijn posten opgezet. Je hebt je creativiteit en puzzelvaardigheid nodig, om aanwijzingen te krijgen voor de volgende post. Samenwerken is hierin heel belangrijk. Samen los je de puzzel op. Een beetje als in een escaperoom, maar dan buiten!

Met een gids en met de andere gezinnen kun je met de mountainbike of al wandelend het gebied verkennen. Je ziet de mooiste uitzichten en drinkt nog ouderwets voor een euro een drankje op een terras.

Even cultuur snuiven... en dóór

Vader en zoon in Ronda

Hoewel Van Dam vooral actieve dingen organiseert, zijn ze zich ook bewust van het feit dat je vakantie hebt. Met je kind kun je de oude typisch Spaanse steden in de omgeving bezoeken. Je kinderen een beetje laten cultuur snuiven kan natuurlijk nooit kwaad.

Maar na die dag cultuur is het weer tijd voor avontuur! Van rotsklimmen krijg je een ontzettend gaaf gevoel, aldus Van Dam. Vooral omdat je na een korte instructie jezelf kunt zekeren. Uiteraard gebeurt dit allemaal onder supervisie. Een tof uitje voor stoere kinderen én ouders.

Lekker zwemmen, kanoën of suppen doe je in het meer van Ardales. Hier kun je aan het strand relaxen. Maar niet voordat je de Caminito del Rey gewandeld hebt. Dit is een impostante, waanzinnige trail, die je onvergetelijke uitzichten biedt. Kortom: een tocht waar je kinderen nog járen over praten.

sprong in het water canyoning

Ben je een echte daredevil? Ga dan aan de slag met canyoning. Dit is een sport waarbij je de loop van een rivier volgt door een kloof. Het is een combinatie van wandelen, klimmen, springen, abseilen en zwemmen.

Uiteraard kun je wel een enorme held zijn, maar deze activiteit wordt wél goed begeleid. De instructeur zorgt ervoor dat je de juiste materialen hebt en je op een veilige manier geniet van het canyoning.

Verbonden met de andere gasten

gezelligheid met elkaar op het terras bij de accommodatie

Vakantie bij Van Dam Outdoor betekent veel samen doen. Niet alleen met je eigen gezin, ook met de andere gasten die tegelijkertijd met jou daar verblijven. Je gaat samen koken, wat maakt dat je al snel verbonden bent met de rest.

Inbegrepen bij de vakantie zijn drie maaltijden per dag. Het ontbijt staat ’s morgens voor je klaar op tafel. De lunch nuttig je bij een activiteit of bij de accommodatie, afhankelijk waar je op dat moment bent. ’s Avonds staan er in de keuken genoeg ingrediënten voor een gezonde maaltijd klaar.

Voor ouders die hoorndol worden van het mobielgebruik van hun kinderen is er een mooie bijkomstigheid. Het gebruik van mobieltjes wordt hier namelijk afgeraden.

Je bent bezig met de natuur en in het hier en nu. Met de mensen om je heen vermaak je je uitstekend en daar heb je volgens Van Dam geen internet bij nodig.

Alles inclusief: slapen, eten, en activiteiten

meisje klimt over de rotsen in de rivier

Het verblijf in de accommodatie is Andalusië is inclusief vol pension én diverse activiteiten. Een kennismakingsactiviteit, adventure run, trailrun en rotsklimmen, het hoort er allemaal bij.

Maar dat is nog niet alles. Ook een bezoek aan Ronda met een mogelijke hike naar de waterval of klauteren door de rivier naar de waterval is inbegrepen.

Daarnaast ga je mountainbiken en hike je naar het hoogste punt. En bezoek je het meer van Ardales via die Caminito del Rey.

Monique En Bibi waren op vakantie bij Van Dam Outdoor

Toen ik hoorde dat we maar met 3 gasten waren, dacht ik "is dat wel leuk? en zal Bibi het er naar haar zin hebben?" Maar daar was Jarno, de andere vakantieganger. Die 2 konden het super met elkaar vinden. En ik .... ik heb super genoten. Wat een enthousiasme en energie geven jullie. Zo relaxed en vrij, alles kan en alles mag. Angsten overwonnen, hitte doorstaan en plezier, heel veel plezier.  Dank voor alles!!

Er kunnen zes tot vijftien personen verblijven bij Van Dam Outdoor, dus de groep is nooit té groot.

De accommodatie heeft verschillende kamertypes. Er zijn gedeelde badkamers met toilet en douche.

De keuken is zoals gezegd gemeenschappelijk. In de gezamenlijke woonkamer en op het grote terras ben je gezellig samen.

Het verblijf kijkt uit op de imposante rotsen bij El Chorro. Ga je hier op actieve ouder-kind vakantie in Andalusië, dan word je zes dagen lang ondergedompeld. In de cultuur én de prachtige omgeving.

Meer Informatie?

Alle velden met een sterretje zijn verplicht

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)