Vakantiepark Idre Fjäll, met veel activiteiten binnen- en buiten

Vakantiepark Idre Fjäll in Dalarna ligt in het meest bezochte skigebied van Zweden. Ook in de zomer is het erg populair, omdat er erg veel te doen is. Op en rond het vakantiepark, en zowel buiten, als binnen.

Een rendier gespot bij Idre Fjäll

Idre Fjäll is in de winter voor de Zweden een populair wintersportoord, maar Nederlanders bezoeken het park vooral in de zomer. Dan kan je hier terecht voor een breed scala aan outdoor activiteiten. Plezier voor het hele gezin gegarandeerd!

Cindy bezocht het park met haar man en zoontje en beleefde er twee te gekke dagen. Bij aankomst liggen sleutel, trailpasses en toegangstickets klaar in een kluis bij de entree.

Er zijn parkeerplaatsen bij het centrum, maar ook voor de huisjes kan je parkeren op de daarvoor voorziene plekken. Een rendier kan hier zomaar de weg oversteken, dus hou je ogen open.

Verschillende soorten accommodaties

Wij sliepen in deze chalet

Vakantiepark Idre Fjäll telt honderden accommodaties, van camperplaatsen tot appartementen, compleet uitgeruste houten chalets, en ook hotels. Ten tijde van ons bezoek in 2021 werd er nog steeds bij gebouwd.

Wij slapen in een houten chalet met stapelbed voor de kinderen.

Er is een centraal plein, met een supermarkt, MTB verhuur en een informatiecentrum. 

Restaurants en barretjes zijn te vinden op diverse plekken in het park, zodat je na elke activiteit ergens terecht kunt voor een drankje of wat te eten.

Waar te beginnen? We kiezen Mountainbiken

Mountainbiken in Idre Fjäll

Vanaf het moment dat je het terrein betreedt, trekken diverse plekken al de aandacht. We kunnen niet wachten om te zwemmen in het buitenzwembad, te informeren bij  het rafting centrum en het zigzaggende downhill MTB parcours te testen.

We kiezen dit laatste, halen de mountainbikes op in het centrum en fietsen naar beneden. Daar staat het onderste gebouw van de stoeltjeslift, waar je de fietsen achter op de stoeltjes kan laden en meenemen naar het bovenste station.

Op dit punt beginnen de verschillende Downhill parcours. Maar je kunt ook zonder mountainbike naar boven met de stoeltjeslift. Gewoon om te genieten van een prachtige uitzicht over de omgeving bijvoorbeeld.

Een mooi klimbos met verschillende niveau's

Ciske in het Klimbos

Bij een lager gelegen station bevindt zich een klimbos. Enthousiaste instructeurs helpen ons bij het klaarmaken voor een klimparcours. Na twee stappen op het zwarte parcours bedenk ik me en kies ik toch maar voor een makkelijker parcours, want zo’n held ben ik niet op grote hoogte, ook niet als ik vastgesnoerd zit.

Na afloop bezoek ik met mijn zoon de naastgelegen kinderboerderij en het Wafelcafé. Hij speelt daarna nog even in de speeltuin, tot ook mijn man klaar is met de klimroutes.

We krijgen trek van de geur van worstjes die Zweden op de openlucht BBQ grillen en gelukkig kunnen we even verderop terecht voor een heerlijk diner.

Diverse gave excursies en natuurroutes

Wandelen met een rendier is wel een hele bijzondere ervaring!

Bij het activiteitencentrum kan je inschrijven voor allerlei gave excursies en tochten. Een dagje paardrijden, kanoën en raften of een begeleide wandeltocht behoren tot de mogelijkheden.

Er zijn ook veel mooie natuurroutes die je op eigen houtje kunt verkennen.

Op een half uurtje van Idre Fjäll kan je deelnemen aan een excursie met de Saami, waarbij je gaat wandelen met rendieren. Dat hebben wij gedaan en het was heel bijzonder om zo dichtbij deze prachtige dieren te zijn!

Zwembaden binnen en buiten in Idre Fjäll

Binnenbad van Idre Fjäll

Voor de zwemliefhebbers is er ook een zwembad. In de zomer kan je kiezen of je binnen of buiten wilt zwemmen.

Het buitenbad is een ruim rechthoekig bad met een glijbaan.

Het binnenbad heeft een winterse uitstraling compleet met pinguins en een spuitende walvis. Er is een glijbaantje en het heeft een apart kinderbad met zeehonden.

Andere Indoor activiteiten

Een groot voordeel van een vakantie in Idre Fjäll is dat er ook wat te doen is bij minder goed weer.

Wanneer het regent of in de avonduren is er een indoor activiteitencentrum, met zwembad, bowlingbaan en game rooms. Dat hebben we elders in Dalarna niet gehad en dat is toch wel echt een pluspunt.

Cindy was met haar gezin op bezoek bij Idre Fjäll op uitnodiging van Visit Dalarna.

De spuitende walvis in het zwembad
Je kan er ook een potje bowlen
Mountainbike parcours bij Idre Fjäll

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)