Geniet van de rust op vakantiepark Ghiacci Vecchi in Toscane

Het kleinschalige vakantiepark Ghiacci Vecchi bevindt zich in de heuvels van Toscane, op 2 km van het strand. Laat je verwennen op deze gastvrije parkje.

Mooie appartementen bij Ghiacci Vecchi

In de kuststrook van Toscane geniet je van zowel de prachtige heuvels als de stranden. Hier, vlakbij Piombini waar de boten naar Elba vertrekken, ligt Ghiacci Vecchi.

Dit Residence, oftewel een kleinschalig vakantiepark, richt zich vooral op gezinnen met kinderen. Die kunnen zich dan ook volledig uitleven op het autovrije, bosrijke complex van 8 hectare groot.

Maar het is niet alleen voor kinderen een ideale plek. Ook de ouders worden gastvrij ontvangen en in de watten gelegd. Je gaat hier niets tekort komen!

Een echt familiebedrijf

Eigenaresse Ghiacci Vecchi

Residence Ghiacci Vecchi wordt gerund door de familie Ticciati. Op een voormalige boerderij begonnen zij in de jaren 80 van de vorige eeuw een agriturismo.

In de loop der tijd zijn de boerderij en agriturismo activiteiten verdwenen. De oorspronkelijke gebouwen zijn omgebouwd tot appartementen, en nieuwe bungalows zijn bijgebouwd.

Maar de familie is gebleven. En inmiddels runt de derde generatie het vakantiepark. Zij zijn altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden en service te bieden.

Terugkerende gasten zijn dan ook meer regel dan uitzondering. Dit jaar bezoeken de kleinkinderen van de eerste gasten ooit het vakantiepark!

De mooie bungalows en appartementen

De appartementen van Ghicci Vecchi

Het vakantiepark bevat verschillende soorten bungalows en appartementen, geschikt voor 2 tot 6 personen.

De bungalows zijn opgesteld rondom een groene tuin, waar heerlijk in gespeeld kan worden. Ze zijn beschikbaar met 2 of 3 kamers, waaronder een woonkamer met keukentje. En natuurlijk een badkamer.

De appartementen liggen in de voormalige boerderijgebouwen. Deze zijn ook beschikbaar in twee- drie- en zelfs een vierkamervariant.

Er worden ieder jaar renovaties uitgevoerd, zodat zowel de bungalows als appartementen er als nieuw uitzien. Ze zijn ook uitgevoerd met Airconditioning, maar daarvoor betaal je wel apart.

De bungalows van Ghiacci Vecchi

Heerlijke zwembaden

Het zwembad van vakantiepark Ghiacci Vecchi in Toscane

Op een vakantiepark wil je ook graag kunnen zwemmen. En daar zijn er zelfs twee van.

Het eerste zwembad is 140 cm diep, en heerlijk om baantjes te trekken. Het andere is een echt familiebad. Het loopt af van 45 cm tot 110 cm. Er zijn twee glijbanen en een speelfontein.

Beide zwembaden zijn omheind, zodat kleine kinderen er alleen onder begeleiding naartoe kunnen. Je vindt er heerlijke ligbedden rondom, al dan niet in de schaduw van de bomen.

Veel ruimte in het bos om te spelen

De speeltoestellen staan tussen de bomen.

Die bomen zijn een andere grote plus van Ghiacci Vecchi. Op het totale terrein van maar liefst 8 hectare bevindt zich een populierenbos. Het is volledig omheind en autovrij, dus hier kunnen kinderen vrij spelen.

Ze kunnen hier genieten van de natuur. Op zoek naar vogels, hazen en eekhoorns, en achter kikkers en hagedissen aan.

Maar er staan ook diverse speeltoestellen tussen de bomen. En een voetbalveldje om een balletje te trappen. Het is volledig ingericht voor kinderen.

Wat vind je nog meer op het vakantiepark?

In het restaurant hebben ze heerlijke pizza's

Je komt natuurlijk ook naar Italië voor het eten. En dus is hier ook een restaurant, met typische Toscaanse gerechten en pizza's. En waar je 's ochtends broodjes kan halen, of heerlijk ontbijten.

Er wordt veel gedaan aan duurzaamheid op het park. Op het parkeerterrein kan je je elektrische of hybride auto opladen. Er zijn trolleys om je bagage naar je bungalow of appartement te brengen.

De Wifi is gratis beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes en de receptie staat voor je klaar om alle vragen te beantwoorden.

Handig om te weten, er is een fietsverhuur op 2 km van het park en huisdieren zijn welkom!

Geniet van het strand en Toscane

Het strand dichtbij Ghiacci Vecchi

Ja, en dan ben je natuurlijk in Toscane. Vergeet dan ook niet om er op uit te trekken om de omgeving te ontdekken.

De verschillende stranden en beschermde kustparken bevinden zich op 2,5 km afstand. En iets verderop ligt de plezierige badplaats San Vicenzo.

Voor de beroemde steden Florence, Pisa, Lucca, Sienna of San Gimignano moet je een uur of anderhalf in de auto.

Maar Waarom zou je? Dichterbij zijn diverse leuke stadjes zoals de Etruskische stad Piombino of het Middeleeuwse Campiglia Marittima. Misschien wel even mooi, en in ieder geval een stuk rustiger.

Kom je in de juiste tijd van het jaar, dan staat de klaprozen dichtbij het park in bloei

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)