Camping/Vakantiepark Ackersate, daar is altijd wat te doen

Is Ackersate een camping of een vakantiepark? Allebei, en met zoveel faciliteiten eigenlijk nog veel meer dan dat.

Het nieuwe buitenzwembad van Ackersate

Ackersate ligt in Voorthuizen op de Veluwe en is al in 1937 opgericht als kleine camping, door de naamgever de heer Acker. Sinds 1968 is de camping onder leiding van de familie van Ommen steeds verder ontwikkeld tot wat het nu is.

En dan dekt het woord "camping" de lading niet meer. Met verschillende soorten bungalows en de vele faciliteiten is het een compleet vakantiepark geworden, met ook nog veel kampeerplaatsen, dat wel.

En met die faciliteiten is Ackersate zelfs meer dan dat. Je bent hier ook welkom voor dagrecreatie, kinderfeestjes, zakelijke bijeenkomsten en zelfs seniorenweken. Zonder dat die activiteiten de vakantiegangers storen, daar wordt goed voor gezorgd.

Maar laten we die faciliteiten eerst eens nader bekijken.

Een uniek binnen- en buitenzwembad

Het spetterbad voor de kleintjes

Het paradepaardje van Ackersate is wel het zwembad. Een mooi groot binnenbad, dat in de zomer deels open kan zodat het ook een buitenbad is!

In dat binnenbad vind je 3 verschillende baden. Uiteraard een groot bad voor sport en spel. Hier wordt regelmatig een grote opblaasboot in gelegd voor extra speelplezier.

Daarnaast is er een kleuterbad, met kleine glijbaantjes en fonteintjes. En het leuke, natuurlijk aangeklede spartelbad voor de allerkleinsten.

Naast het grote bad staan 2 grote glijbanen: de Crazy Cone en de Superglider. En nog een whirlpool om even uit te puffen na al die actie.

Sinds enkele jaren is er nog een extra buitenbad bijgekomen, met stroomversnelling en klein peuterbadje. En natuurlijk een heerlijke ligweide om te relaxen.

Speeltuinen, en nog meer speeltuinen

(Deel van) de Watervallei

Verspreid over het terrein zijn verschillende speeltuintjes te vinden. Op de verschillende kampeervelden natuurlijk, en tussen de chalets.

Ook zijn er sportvelden, een midgetgolf, een dierenweide en een indoor sportcorner met onder andere airhockey, flipperkasten en een pooltafel.

Speciale aandacht vraag de nieuwe Watervallei. Een grote waterspeeltuin met pompen, waterbanen en stroompjes. Maar ook met speeltoestellen, een kabelbaan en zandtakels.

Nog energie over? Naast de verschillende airtrampolines op het park is er ook een heus outdoor trampolinepark. Compleet met schuine trampolinewanden. Hier kan tegen betaling gesprongen worden, en er worden springsessies gehouden voor verschillende leeftijden.

Animatie voor jonge en oudere kinderen

Het gezellige theater van Ackersate

Tijdens de schoolvakanties worden er allerlei activiteiten aangeboden. 

Voor de basisschoolleeftijd worden door een enthousiast team knutselochtenden, spelletjes, speurtochten en dergelijke georganiseerd.

In het speciaal ingerichte theater worden bovendien leuke voorstellingen gegeven.

Voor de oudere jeugd wordt er ook veel georganiseerd. Denk aan sportwedstrijden, disco-avonden en zelfs een pool-party.

Kampeerplekken, ook met eigen sanitair

Privé sanitair bij de Comfort XL + plaatsen

Ondanks al die faciliteiten is Ackersate ook nog steeds een camping. Er zijn comfort (100 m2) en Comfort XL (130 m2) plaatsen aan leuke, sfeervolle veldjes. Vooral de ronde veldjes zien er leuk uit.

Huisdieren zijn welkom (niet op alle kampeervelden). En je kan een voorkeursplek kiezen wanneer je boekt.

Het sanitair is schoon en goed onderhouden. Maar wil je eigen sanitair, dan kan dat ook. De sanitairunits op deze Comfort XL + plekken hebben een douche, toilet en gootsteen.

Nog luxer kamperen kan in een Safaritent. Dan hoef je geen eigen tent of caravan mee te nemen. Maar deze tenten hebben geen eigen sanitair.

Verschillende verhuuraccommodaties

De Bosrandchalets bij Ackersate

Het aantal en de types verhuuraccommodaties nemen bij Vakantiepark Ackerstate steeds meer toe. Inmiddels is er een ruime keuze, voor ieder wat wils.

Zo kan je kiezen voor een eenvoudige stacaravan, een bungalowchalet of een villatent. Deze laatste heeft wel eigen sanitair, in tegenstelling tot de safaritent.

In de categorie villa is er keuze uit een Bosvilla, Vakantievilla, Voordevilla en Ecovilla, ieder met zijn eigen kenmerken. En de leuk gekleurde Valleichalet doet er niet voor onder.

Nieuw in 2022 zijn de kleurrijke Jachtchalets. Er zijn er ook met sauna.

En dan heb ik lang nog niet alle varianten opgenoemd. Dus...

Culinair genieten

Ga naar de Bijenkorf voor pannenkoeken en pizza's!

Aan het eind van een dag spelen en genieten bij Ackersate heb je natuurlijk honger. Geen probleem, want aan de inwendige mens is zeker gedacht.

Zo kan je bij mooi weer al naast het zwembad terecht bij "De Vallei" voor een frietje of snack. Als die dicht is is er een snackbar in het hoofdgebouw.

In dat hoofdgebouw vind je ook restaurant het Karrewiel. Hier kan je a la carte genieten van heerlijke maaltijden of een drankje.

Vanaf 2020 is aan de andere kant van het terrein "De Bijenkorf" geopend. Hier worden lekkere pannenkoeken en pizza's geserveerd.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)