Je foto's afdrukken of een Vakantiefotoboek maken

Na een mooie vakantie met je kinderen is het tijd om na te genieten. De vele foto’s en filmpjes op je digitale camera spelen daar natuurlijk een belangrijke rol bij. Het leukste is om die af te drukken of een mooi vakantiefotoboek te maken.

Waar je vroeger nog een week of zo moest wachten tot de foto’s waren afgedrukt, kun je er tegenwoordig direct van genieten. Maar meestal blijft het nu bij het bekijken van je foto’s op de PC, of via een paar kabeltjes direct op de TV.

Leuk, en in het begin best handig, maar na verloop van tijd raken ze in de vergetelheid. Er staan ook zoveel foto’s op je PC.

Laat je vakantiefoto’s direct afdrukken

Waar digitale fotografie vele voordelen kent, is het toch altijd leuk om afdrukken van je vakantie foto’s te hebben. Er zijn inmiddels vele online winkels waar je dit kunt doen, zoals bij Webprint.nl, de Hema, Kruidvat, en Dixons.nl.

Maar het is tegenwoordig ook eenvoudig om zelf in de winkel de foto’s af te drukken. Bij bijvoorbeeld de Hema, Kruidvat, Dixons en AH is dit mogelijk.

In de meeste gevallen gaat het om zelfbediening, waarbij je een geheugenkaart in een zogenaamde fotozuil (kiosk) drukt. Je kunt dan vervolgens via een menu je foto's laten afdrukken. Dat is wel wat duurder dan online bestellen.

De kwaliteit van de foto’s verschilt per aanbieder, maar tegenwoordig is het overal redelijk OK. Ben je wat kritischer dan de gemiddelde gebruiker, kijk dan vooral naar het gebruikte fotopapier.

Een professioneel Vakantiefotoboek maken

Albelli, de beste software voor je fotoboek

Nu is het natuurlijk mogelijk om al die afgedrukte foto’s weer ouderwets in te gaan plakken. Maar we leven in het digitale tijdperk, en het is wel zo handig om dat fotoboek dus digitaal te maken. Zeker als dat boek er professioneel uitziet.

Veel van de bedrijven die online afdrukken aanbieden, zoals Dixons.nl, Hema en Kruidvat bieden de mogelijkheid om digitale foto’s in een fotoboek af te drukken Maar de uiteindelijke kwaliteit laat nog wel eens te wensen over.

Wij maken onze fotoboeken daarom met de enige echte specialist: Albelli (voorheen Albumprinter).

In 2003 was Albumprinter, nu Albelli, de eerste met goede software, en goede kwaliteit afdrukken. Maar sinds die tijd zijn er al vele upgrades geweest, en is het inmiddels mogelijk om foto’s over de hele pagina af te drukken, over elkaar, gedraaid, uitgeknipt, noem maar op.

En het is ook zeer eenvoudig om de kwaliteit van je eigen foto’s te verbeteren, rode ogen te verwijderen, contrast en scherpte aan te passen, enzovoorts.

Het is zeer eenvoudig om zelf te starten met de software. Download hier de gratis software voor het maken van de mooiste fotoboeken.

Nadat je de software hebt geïnstalleerd, start je een nieuw Album (of gaat door met een opgeslagen Album). Hier moet je al wel een keuze maken voor het type album (ringband of ingebonden, vierkant of rechthoekig, groot of klein), maar het aantal pagina’s kun je altijd later aanpassen.

Je krijgt dan al direct een indicatie wat het album uiteindelijk kost (afgeleverd op de deurmat!!).

Onze tips om het vakantiefotoboek te maken

Onze vakantiefotoboeken

Omdat we meestal heel veel foto’s hebben maken we eerst een voorselectie, die we in een aparte map op de computer zetten. Van daar uit slepen we de foto’s naar de juiste pagina’s.

Je kunt naar hartelust spelen met indelingen, grootte van de foto’s, uitsnijdingen etcetera. Gebruik al die opties, want het maakt je Album een stuk mooier.

Achtergronden en teksten bij de foto’s voegen we direct of juist later toe. Je kunt het album tussentijds opslaan, wat vooral handig is als je op een ander moment verder wilt.

Bestellen, en je krijg het fotoboek op de deurmat

Als je met alle pagina's klaar bent, dan is ga je het album bestellen. Hierbij krijg je dan nog de mogelijkheid om speciale wensen aan te geven, bv. type kaft of een tekst en foto op de voorkant van het fotoboek.

Vervolgens wordt het fotoalbum naar Albelli.com verzonden, en krijg je gegevens rond betaling te zien.

Meestal duurt het een week voordat het album bezorgd wordt. Tijdens de feestdagen of vlak na de vakantieperiodes is het meestal wat drukker, dan kan het enkele weken duren voordat je over het album beschikt. Houdt hier rekening mee als je het album kado gaat geven.

Afdrukken op canvas, en andere toepassingen

Mooie afdrukken op canvas

En dan biedt digitale fotografie nog wat extra’s, met het afdrukken van foto’s op een andere manier. Zo bied  Webprint.nl de mogelijkheid je mooiste vakantie foto met je kinderen af te drukken als een schilderij, op canvas.

Het doek kun je meteen op een houten raamwerk laten zetten, maar je kunt het doek bij Digidoek ook los bestellen. Een lijst is niet nodig, want de rand van het doek wordt omgevouwen zodat de houten rand niet zichtbaar is.

Naast het doek kun je bij Webprint.nl diverse andere leuke artikelen met je foto erop bestellen, bijvoorbeeld een grote lijst op aluminium rand voor in de tuin, of een doek als lampenkap.

Mooi detail is dat het doek zelf watervast en krasbestendig is, schoonmaken doe je dus gewoon met een nat doekje.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)