Mam, ik verveel me.... niet met deze thuis tips voor kids

Mam, ik verveel me zo. Ik kan dit zinnetje ondertussen wel dromen nu de kinderen de hele dag thuis zitten. Weet je even niet meer wat te doen? Lees onze thuis tips voor kids.

Samen staan we sterk

Door de uitzonderlijke omstandigheden zitten wij en vele andere gezinnen de hele dag bij elkaar in huis.

Werk en helpen met schoolopdrachten lopen nu door elkaar heen. En als de jongens klaar zijn met hun schoolwerk, dan slaat de verveling toe. Zo gaan wij ermee om.

Hou regelmaat in huis

Belangrijk voor ons is dat we regelmaat in ons dagelijks leven houden. Dus staan we elke dag op tijd op zodat we met zijn allen kunnen ontbijten. Dat is al wat later dan normaal omdat we niet meer naar school of werk hoeven fietsen. Het voelt dan ook een beetje als vakantie. Maar dat is het niet.

Onze thuis school

Na het ontbijt gaan de jongens aan de slag voor school. We nemen even door of ze hulp nodig hebben en dan gaan wij ook aan de slag met werken. Halverwege de ochtend nemen we pauze en kunnen de kinderen weer vragen stellen over hun schoolwerk. We drinken dan gelijk wat en als alle vragen weer beantwoord zijn dan gaan we weer aan het werk.

Na de lunch lassen we nog een moment in om de kinderen te helpen en daarna zijn de jongens vaak al bijna klaar met hun schoolwerk. Voordeel voor ons is dat de jongens al tieners zijn en goed zelfstandig kunnen werken.

Heb je jonge kinderen, dan vragen deze natuurlijk om meer aandacht. Maar ook dan is het belangrijk dat ze soms even alleen spelen of huiswerk maken terwijl jij werkt. Wij hebben hier ervaring mee omdat ik al jaren thuiswerk.

Wat bij ons altijd goed werkte is een soort stoplicht. Staat die op rood dan mag je niet gestoord worden. Een rode sjaal om of rood papiertje op tafel kan ook. Zorg er dan ook regelmatig voor dat het stoplicht op groen gaat.

Corona proof partijtje of ander feestje

Kinderpartijtje met Qula speurtocht

Heb je een feestje te vieren en zoek je iets leuks voor een betaalbare prijs? Wat je lekker vanuit je eigen huis kan doen? Dan is de speurtocht van Qula iets voor jou!

Een coronaproof uitje waarbij de kinderen op een leuke manier de eigen wijk gaan ontdekken. Onderweg moeten ze raadsels en opdrachten oplossen die ze krijgen via de telefoon. Ondertussen kan je als ouder zien waar de kinderen zich bevinden.

Je kan het spel met max. 15 kinderen spelen en 2 uur lang. Het is geschikt voor kinderen van 6 tot 13 jaar oud. Normaal zijn de kosten €54,90. Maar met de kortingscode MEGAKIDS krijg je hoge korting en kost het €24,75. Deze kan je invoeren bij promotiecoupons bij het bestellen van de Qula Kids Trails

Thuis tips voor kids

Als de kinderen klaar zijn met hun schoolwerk, en dat is tot nu toe eerder dan op normale schooldagen, dan slaat de verveling toe. Mam, ik verveel me.....

En dan moet de creatieve geest aan het werk om ze bezig te houden. Dit zijn onze tips:

Buiten spelen en/of on-line sportlessen volgen

Frisse neus halen, we wandelen vaak langs deze molen

Tja, het klinkt heel logisch. Elke dag even naar buiten om een frisse neus te halen. Toch merk ik dat als ik mijn kinderen er niet op wijs, dat ze heel gemakkelijk binnen blijven hangen. En wij zelf ook...

Daarom hebben we nu de regel ingesteld dat we allemaal nadat de jongens klaar zijn met hun schoolwerk of na de lunch even naar buiten gaan.

Soms fietsen we een stukje, dan wandelen we een rondje en de jongens doen even een spelletje in de tuin. Soms ontmoeten ze wel wat vriendjes.  Maar niet met een grote groep.

Leuk initiatief van de sportclubs en gymleraren is dat ze momenteel veel on-line trainingen aanbieden. Op internet zijn dus diverse sportlesjes te vinden waardoor je toch in beweging blijft. We hebben al wat on-line lesjes gevolgd.

Hieronder nog wat bewegingstips:

Olympische spelen voor thuis

Verzin je eigen spelen en neem het tegen elkaar op!

Op berenjacht

Berenjacht kan in veel dorpen. Wel 1,5 meter!!

Bewegen in en om huis, Bingokaart

Bingo kaart om te bewegen in en om het huis

Mooi moment om alle kasten met speelgoed te bekijken

In elk huis waar kinderen wonen is ook een kast vol speelgoed. Het is echt leuk om deze kast eens samen met de kinderen leeg te halen. Er komt dan een hoop speelgoed tevoorschijn waar ze al een hele tijd niet meer mee gespeeld hebben. En waar ze zich nu weer even mee kunnen vermaken.

Bijkomend voordeel, speelgoed waar ze op uitgekeken zijn kan je direct weg doen. 

Iets lekkers koken of bakken

Heb je zelf tijd om wat leuks met de kinderen te doen, dan is lekker kokkerellen een heerlijke activiteit.  Lekkere soep maken, cupcakes bakken en versieren, een appeltaart bakken voor Oma of pannenkoeken bakken. Het is super gezellig en nog lekker ook.

Weet je niet wat je wil maken? Op het internet zijn heel veel recepten voor koken met kinderen te vinden. Zoals bijvoorbeeld bij Francesca Kookt.

De moeders die voor mij bloggen zijn ook aan het bakken geslagen. Dit maken zij met de kinderen:

Bianca bakt koekjes

Chocolade aardbeien

Cindy maakt appeltaart

spin cupcakes

Spin cupcakes

Oeh, allemaal lekkere dingen. Goed voor de Corona-kilo's!

Schermpjes tijd

Samen gamen

Het is natuurlijk gemakkelijk om lekker achter een tablet, computer of telefoon te kruipen en spelletjes te doen. En dat mogen de jongens ook zeker elke dag doen. Wij hebben de tijd zelfs wat verruimd omdat dit vaak nog de manier is om met andere kinderen een spel te spelen.

Wij proberen om ongeveer 1,5 á 2 uur per dag aan te houden. De ene dag is het langer dan de ander. En soms komt het ons natuurlijk ook wel eens beter uit als ze er wat langer mee bezig zijn.

Bezoek een online museum

Diverse museums hebben op het moment een on-line rondleiding door het museum. En er staan ook vaak leuke activiteiten voor de kinderen on-line.

Sabine voor het Rijksmuseum

Bij het Rijksmuseum kun je bijvoorbeeld de Klokhuis highlights tour bekijken. Maar ook zelf een nachtwacht tekenen of andere leuke tekentips proberen. Hou je liever van spelletjes, speel dan het Rijksmuseum Ganzenbord of de Online Sleutel Challenge!

Bij Beeld en Geluid kun je leren hoe je een rap of meme maakt. Ook hebben ze een leuke emoji quiz. Super leuk voor Minecraft liefhebbers, je kan virtueel door het Beeld en Geluid gebouw wandelen in Minecraft!

Een hele bekende plek in Amsterdam is nu ook digitaal te ontdekken. Het Anne Frank huis heeft een tentoonstelling on-line staan. Maar je kan ook het achterhuis bewonderen of het videodagboek bekijken.

Bij het Spoorwegmuseum kunnen de kinderen het spoor ontdekken. Op de website vind je leuke proefjes, kun je een kleurplaat uitprinten en vind je bouwpakketten om een eigen trein te bouwen.

Creatief bezig zijn

Knutselen, kleuren, kleien, verven, fotograferen en buiten in de tuin spelen. Er zijn zoveel leuke activiteiten om even lekker bezig te zijn. Hieronder wat voorbeelden wat je kan doen.

Een leuke activiteit wat met reizen te maken heeft is een logboek maken van eerdere vakanties. Er bestaat een leuk boekje, Wij op Reis. Hierin kun je van elke reis die je al gemaakt hebt één bladzijde besteden met een leuke, korte beschrijving. En kun je de leukste foto erbij plakken. Gaaf logboek voor de kids voor later!

Tip van Cindy: Knutsel een aftel kalender zodat kinderen een beetje duidelijkheid hebben hoe lang het gaat duren voordat we het leven weer een beetje op kunnen pakken. De maatregelen lijken nu in ieder geval tot 1 juni te duren.

Aftel kalender maken

Aftel kalender maken

Aftel Kalender

Aftel kalender resultaat

toilet gezicht

Grappige foto's maken

Kleurplaat schilderen

Kleurplaat verven

Ballenspel in eigen tuin

Ballenspel maken

bloemen knutselen

Bloemen knutselen

knikkerbaan van wc rollen

Knikkerbaan van wc rol

Op oud behang schilderen

Verven op oud behang

Garage maken

Leeuw knutselen

Leeuw knutselen

Regenboog vis maken

Meer leuke knutselideeën vind je op de facebook pagina van de Annoying Birdy

Maak het huis gezellig in deze donkere dagen

Dit jaar vieren we de Kerst bijna allemaal thuis. We kunnen dus extra veel genieten van onze kerstversieringen in huis. Hierbij wat extra leuke tips van Kri-eet voor leuke kerstversieringen in huis.

Kerstslinger handletteren

Versier je eigen inpakpapier voor de kado's onder de boom

Huis gezellig maken met vrolijke plantjes

Huisjes op een potje handletteren en potje versieren

Materialen om deze leuke versieringen te maken kun je kopen op Kri-eet.nl

Dineren, maak er een feestje van!

Bianca en haar gezin gaat uit eten in eigen huis

De meeste avonden staan wij als vader of moeder in de keuken om het diner klaar te maken. En het is natuurlijk super gezellig als de kinderen een handje helpen.

Maar het leukste idee kwam van Bianca van Eropuit met Kinderen. Zij ging uit eten in eigen huis. Het hele gezin trok de mooiste kleding aan. De kaarsjes werden aangestoken. Een lekker drankje erbij om te proosten. En het eten werd bezorgd door één van de Horeca ondernemers uit de omgeving!

Vele café's en restaurants maken moeilijke tijden door. Maar zijn ook heel creatief en bezorgen nu de maaltijden aan huis. En maak er dan met elkaar iets bijzonders van zoals Bianca deed. Zo kan je met je gezin een heerlijk knusse avond beleven en ondertussen steun je de horeca. Eet smakelijk!

Samen staan we sterk

Er wordt veel gevraagd van ouders, van de mensen in de zorg, van de politie, van de scholen, van de ondernemers en eigenlijk van iedereen.

Ik wil even mijn respect uitspreken voor de mensen in de zorg. Wat een lastige taak rust er op dit moment op jullie schouders. En niet alleen de zorg in het ziekenhuis. Maar ook bijvoorbeeld de mensen in de thuiszorg of de kraamzorg. 

Wij kunnen als Nederlanders maar op 1 manier helpen. Door voorlopig even afstand te nemen. Als we dat nu goed doen, kunnen we elkaar zo snel mogelijk weer in de armen sluiten. En hopelijk zorgt het ervoor dat we met elkaar de zorg gaan ontlasten.

Samen staan we sterk straattekening

TIP: Maak zelf ook zo'n mooie straat tekening met het thema afstand houden van elkaar. Ben je lekker creatief bezig en de voorbijgangers worden nogmaals gewezen op het belang hiervan.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)