Sweeds vakantiehuizen met alles erop en eraan

In de prachtige Tjust Archipel van Oost-Zweden verhuurt Sweeds mooie, kindvriendelijke vakantiehuizen. Maar ze doen veel meer dan dat om jouw gezin een top-vakantie te laten beleven.

Vakantiehuis aan het water in de Tjust Archipel

In 2010 verliet Stefan Schouten Nederland met een missie. Hij wilde het nog onbekende, prachtige Zweden bij Nederlandse vakantiegangers op de kaart zetten.

Samen met zijn broer Mike, die in Nederland bleef, besloot hij vakantiehuizen van particulieren op te knappen en te verhuren. Maar daar bleef het niet bij.

Inmiddels is Sweeds uitgegroeid tot een bedrijf dat naast prachtige vakantiehuizen ook alles kan regelen voor een geweldige kindervakantie in Zweden.

De (Norra) Tjust Archipel in Oost-Zweden

Zwemmen op een prachtig plekje in de Tjust Archipel

Stefan koos in 2010 heel bewust voor de regio rond Loftahammar om zijn bedrijf op te zetten.

In deze regio, die de Tjust Archipel wordt genoemd, vind je de natuur, bossen en water waar Zweden zo bekend om is.

Bovendien heerst hier een heerlijk land-klimaat. De zomers zijn meestal zonnig en rond de 25 graden. En de gevreesde muggen? Die zijn hier helemaal niet (wij hebben ze niet gezien toen we er in de zomer van 2015 waren)!

Daarbij ligt de regio op rij-afstand van leuke attracties voor de kinderen. Zoals Astrid Lindgrens Wereld, Nils Holgerssons Wereld, een Elandenpark, en Kolmården, het grootste dieren-safaripark (met dolfinarium) van Noord-Europa.

Lees onze belevenissen in de Tjust Archipel om te ontdekken hoe leuk dit deel van Zweden is.

De kindvriendelijke vakantiehuizen van Sweeds

Op het terras van vakantievilla Äskedal

Sweeds heeft een groot aantal vakantiehuizen in beheer. Sommigen zijn van henzelf, maar de meesten zijn eigendom van particulieren, waarbij Sweeds het beheer doet.

Maar Sweeds hanteert voor alle huizen hetzelfde principe: ze moeten van goede kwaliteit zijn, met een complete inventaris.

Wij hebben met eigen ogen gezien wat dit betekent: Karakteristiek Zweedse vakantiehuizen (vaak vakantievilla's), die modern zijn gerenoveerd en ingericht.

Uiteraard zijn er kinderkamers, kinderbedden, kinderstoelen en dergelijke voorzien.

Daarbij staan de vakantiehuizen altijd op een groot perceel. Er is vaak een grote tuin die gedeeld wordt door 2 of 3 vakantiehuizen. Kinderen van verschillende gezinnen kunnen dus snel vriendjes worden.

Maar er is vooral veel ruimte om de huizen om op ontdekking uit te gaan in de natuur.

Kijk op de site van Sweeds naar het overzicht van alle vakantiehuizen.

Optimale service

Tycho vindt het geweldig op de boot van Stefan

De dienstverlening van Sweeds stopt niet bij het vakantiehuis. Je kan bij hen ook terecht voor al je vragen over wat te doen in deze prachtige regio van Zweden.

Fiets- en wandelroutes, tips over leuke plekjes, eilanden of strandjes, je kan ervoor terecht bij de winkel in Loftahammar.

Maar je kan hier ook fietsen huren. Klein of groot, met kinderzitje of aanhangwagentje voor de kids.

En ook een motorbootje kan je huren. Met GPS en kaart, om te navigeren tussen de rotsen van de archipel.

En gaat er iets mis met fiets, boot of in het vakantiehuis? Sweeds is altijd bereikbaar om het te fiksen.

Sweeds zorgt voor Waterpret

Genieten op de funtube

Toch een beetje huiverig om zelf met een bootje op avontuur te gaan? Geen probleem, boek dan gewoon een boottrip met Sweeds.

Je kan je laten afzetten op een mooi eiland zoals Hasselö. Of juist naar een onbewoond eiland om in alle rust avontuurlijk te kamperen.

Of wat dacht je van een dagje watersport? Sweeds heeft alle spullen om met de kinderen te waterskiën, wakeboarden, of met funtube of banaan over het water te scheuren. Dat is altijd een succes!

Lees meer over deze en andere activiteiten op de site van Sweeds.

Heb je speciale wensen?

Het team van Sweeds staat voor je klaar!

Het zal je niet verbazen dat je ook voor speciale wensen bij Sweeds kan aankloppen. Er zijn vakantievilla's tot maximaal 14 personen beschikbaar. En grotere groepen kunnen natuurlijk meerdere huizen afhuren.

Daarbij kan Sweeds speciale thema-vakanties samenstellen. Zoals een zeil- wakeboard-, of visvakantie.Of een bijzondere vakantie in de winter!

Je kan ook het vervoer van en naar de Tjust Archipel door Sweeds laten regelen.

Kortom, welke vakantiewensen in Zweden je ook hebt, vraag het Sweeds!


Keer terug van Sweeds Vakantiehuizen naar Zweden met Kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!