Kindvriendelijk vakantie vieren op Strandpark Vlugtenburg aan zee

Voor een kindvriendelijke vakantie aan zee moet je bij Strandpark Vlugtenburg in 's-Gravenzande zijn. Binnen vijf minuten lopen sta je al op het strand!

Jongetje fietst over het strandpark Vlugtenburg.

Het kindvriendelijke Strandpark Vlugtenburg ligt bij 's-Gravenzande in het Westland. Hier kun je een superleuke gezinsvakantie beleven!

Het goed verzorgde strandpark kent een aantal unieke voordelen. Zo ligt het vlakbij de zee en zijn er veel voorzieningen en activiteiten voor kinderen. 

Het park heeft oog voor iedereen, daarom zijn er 6 verschillende accommodatietypes, van basic tot luxe. Maar ook mensen in een rolstoel kunnen hier vakantie vieren! 

Bijna het hele jaar door animatie op park Vlugtenburg!

Peuterbad en buitenbad op het park

Strandpark Vlugtenburg heeft bijna het hele jaar door een animatieteam dat de kinderen vermaakt. In de vakanties is dit team er de hele week, op zondag na.

Mini-disco, knutselen, bakken, speurtochten, marshmallows roosteren, paaseieren zoeken, voorlezen, buitenspellen, schminken, bingoavonden: alles wat leuk is voor kids wordt hier gedaan.

Ook krijgen alle gasten bij aankomst een kinderpaspoort met daarin leuke dingen voor de kinderen. 

Speelcafé Zoet & Eetcafé Zout

De mascottes Keessie en Willie

Sinds begin dit jaar heeft het animatieteam een eigen ruimte: Speelcafé Zoet. Ook met slecht weer kan er dus gewoon gespeeld worden!

Speelcafé Zoet werkt samen met het restaurant van het park: Eetcafé Zout. Dit restaurant is een familierestaurant en ingericht op de kinderen.

Er is bijvoorbeeld een gigantische klimtoren buiten en een speelruimte binnen. Ook staan er spelletjes op de menukaart, liggen er gratis luiers op de WC en zijn er speciale gerechten voor de kids.

Rolstoelvriendelijk vakantie vieren

Winkeltje van de Boshoek

Bijzonder is dat strandpark Vlugtenburg nauw samenwerkt met stichting Avavieren. Zij zijn gespecialiseerd in het organiseren van gezinsvakanties voor mensen met een beperking. De stichting zorgt in de zomervakantie voor een leuk en toegankelijk programma voor het hele gezin.

Op het park zijn zorgbungalows te huur tot maximaal 12 personen, en via Avavieren kun je met de rupsrolstoel gemakkelijk het strand op. Zo kan iedereen een fijne vakantie beleven! 

Als je de zorgbungalow wilt boeken kun je het beste eerst contact opnemen met stichting Avavieren en via hen boeken bij Vlugtenburg.

Spelen op het park

Speeltuin op strandpark Vlugtenburg.

Op het terrein van Vlugtenburg is een heerlijke grote speeltuin te vinden.

Hier kunnen de kids lekker los op o.a. een duikelrek, een zandfabriek en een grote  afgeschermde speeltoren met meerdere glijbanen. Er zijn nog meer speeltoestellen te ontdekken dus jong en oud kunnen hier genoeg lol beleven!

Mocht het weer nou niet zo lekker zijn, dan is er ook nog een indoorspeelruimte voor de kleintjes. Deze zit in de serre van het restaurant. Hier kunnen de kids lekker piraatje spelen met een schatkaart, verrekijker en een échte boot midden in de ruimte.

Accommodaties, van chalet tot pipowagen aan zee

Bij Strandpark Vlugtenburg kun je op verschillende manieren overnachten. Je kunt bijvoorbeeld een pipowagen op het strand boeken, bungalows naast het strand of op de camping zelf een safaritent, kampeerplaats, chalet, zorgbungalow of trekkershut. Ik vertel je er hier meer over.

Slapen op het strand met de kids

Pipowagens op het strand

Wil je echt bijzonder overnachten? Boek dan een pipowagen bij Vlugtenburg op het strand!

Hier kunnen echte strandliefhebbers op het strand slapen in een ingerichte pipowagen. Hoe cool is dat! Samen naar de zonsondergang kijken en lekker de hele dag door de duinen rollen, heerlijk.

Wie niet op het strand wil slapen maar wel in een pipowagen kan ook een wagen op het park boeken. 

Luxe glamping in een safaritent

Samen ontbijten bij de safaritent.

Glamping met de kids doe je in een mooie safaritent op park Vlugtenburg. Deze zijn voorzien van een gaaf interieur en een mooie aangeklede veranda.

De tenten zijn comfortabel ingericht met een zit,- eethoek en een TV. Ook is er een volledig ingerichte keuken  aanwezig, waardoor je alles hebt op lekker op je eigen tempo de dag door te gaan met de kinderen.

Met de hele familie in een bungalow of chalet

Scheepskajuit bungalow op strandpark Vlugtenburg

Gezinnen die iets meer behoefte hebben aan comfort kunnen ook een bungalow of chalet huren. Deze zijn van alle gemakken voorzien waardoor iedereen er comfortabel bij zit. 

Je kunt op het park een chalet voor 4 of 6 personen boeken, en bungalows tot wel 16 personen. Hier kun je met de hele familie vakantie vieren! 

Kijk ook even goed bij welke chalets en bungalows je gezellig de hond mee mag nemen. Dit staat per accommodatie aangegeven op de site.

Kamperen met de kids op Strandpark Vlugtenburg

Kampeerplaatsen op het campingterrein van het vakantiepark.

Voor de echte kampeerliefhebbers zijn er natuurlijk ook fijne kampeerplaatsen te boeken voor de camper, tent of caravan.

Op het terrein van het park kunnen de kinderen veilig rondrennen met hun campingvriendjes, crossen op hun fietsjes en natuurlijk de speeltuin in duiken.

Wil je meer zien van deze en andere accomodaties? Klik dan door naar de accomodaties op de site van Strandpark Vlugtenburg.

Leuk om te doen met de kids

Op het terrein van het park is natuurlijk van alles te doen. Lekker ravotten in de openluchtspeeltuin, de Jutterskeet in duiken of meedoen aan de activiteiten van het animatieteam.

Maar natuurlijk kunnen jullie ook buiten het park veel beleven! Zo zijn de steden Delft en Den Haag bijvoorbeeld dichtbij.

Ik beschrijf hieronder een aantal leuke activiteiten rondom het terrein van Strandpark Vlugtenburg. Veel plezier!

Op Jutterstocht met de kids bij de Jutterskeet

De Jutterskeet

De Jutterskeet is een te gekke plek voor kleine schatzoekers en kun je vinden op het park zelf, via Eetcafé Zout. Het is een samenwerking tussen Vlugtenburg, Westland Natuur en Techniekweb en kinderopvang Okidoki.

In de Jutterskeet is een museum te vinden met allemaal gejut (afval)materiaal. Iedereen die het strand bezoekt kan strandvondsten bij de Jutterskeet brengen. Daarnaast worden er in de keet ook educatieve activiteiten aangeboden die leuk zijn om te doen met kinderen.

Maar het allerleukste is natuurlijk zelf te gaan jutten met de kids. Ga samen richting strand met een jutterstas, deze tas kun je ophalen in Eetcafé Zout op het vakantiepark. Maak een lekkere wandeling en stop alle gekke, bijzondere, mooie en rare dingen die je vind in je tas. In de jutterskeet kun je alles uitstallen en bekijken welke dingen andere jutters gevonden hebben!

Het leuke aan dit project is dat het de fantasie van kinderen prikkelt, het is een gezellige activiteit en je bent ook nog eens goed bezig voor het milieu. Echt een aanrader dus!

Surfen met de kids!

Surfen is supercool voor kids met een zwemdiploma!

Omdat Vlugtenburg direct aan zee ligt is er veel te doen. Met wat oudere kinderen kun je hier bijvoorbeeld surflessen volgen aan het strand. Je kunt via de site meer informatie vinden over Dutch Surf Academy en Dreamssurfschool. Superleuk, ook voor de ouders!

En via Wato Events kun je ook blokarten over het strand, boogschieten en andere watersporten beoefenen.

Op het strand zelf kun je natuurlijk ook gewoon fijn wandelen, zandkastelen bouwen of in de golven duiken.

Speelparadijs Ballorig

Een kind is lekker aan het klauteren in speelparadijs Ballorig.

Vlakbij het vakantiepark kun je binnenspeelparadijs Ballorig vinden in 's-Gravenzande. Je kunt hier springen op de mega trampoline, crossen op het autocircuit en je hebt er de meest reusachtige klimtoestellen.

Daarnaast is er voor de allerkleinsten een speciaal peutergedeelte. Omdat Ballorig speciaal voor kinderen van 0 t/m 12 jaar is, betalen ouders en begeleiders geen entree!

Stedentripjes naar Delft en Den Haag

Samen met de jongens bij de hofvijver in Den Haag.

Strandpark Vlugtenburg ligt niet ver van grotere steden als Delft en Den Haag. Leuke dagtripjes naar deze steden zijn dan ook een aanrader vanaf het park.

In Den Haag kun je bijvoorbeeld naar het Kinderboeken Museum. Dit museum is ook leuk met hele jonge kinderen omdat hier veel kruip-sluip-door activiteiten zijn en helden als Nijntje en Kikker zijn hier te vinden. Klik hier voor meer tips voor een dagje Den Haag.

Maar ook in Delft zijn leuke kidsproof-musea te vinden zoals Museum Prinsenhof Delft. Hier kun je onder andere als echte detectives op onderzoek door het museum om de moord op Willem van Oranje op te lossen. Spannend!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)