SNP Family Specials vindt unieke plekjes voor Actieve vakanties in de natuur

Net als met hun moeder-organisatie, kun je met SNP Family Special, voorheen bekend als SNP Travelkids,  de leukste activiteiten in de natuur meemaken. En dan ook nog eens vanuit bijzondere accommodaties.

SNP is zo'n 30 jaar geleden opgericht als Stichting Natuurstudie Projecten. Vanuit dat project is men natuurreizen gaan organiseren, en niet zonder succes.

SNP is een tijdje onderdeel van de ANWB geweest maar zijn nu weer zelfstandig. Het is één van de grootste aanbieders van actieve vakanties in de natuur.

En dat doen ze ook voor gezinnen met kinderen. En dat al een aantal jaren onder de noemer SNP Family Specials.

Vanwege de hogere eisen van die doelgroep wordt er aan deze reizen zo mogelijk nòg meer aandacht besteed.

Niet alleen maar wandel- en fietsvakanties

SNP oostenrijk klimparcours

Veel mensen denken bij SNP vooral aan wandel- en fietsvakanties. En inderdaad, daar hebben ze er veel van.

Klinkt misschien saai, maar wat als je gaat wandelen met een ezel. Met kleine kinderen zijn ezeltochten erg leuk.

Maar er zijn er ook veel bijzondere andere activiteiten in het aanbod te vinden.

Canyoning, bijvoorbeeld. Of diverse andere stoere avonturen zoals raften, klimmen, abseilen en mountainbiken. Je vindt dit aanbod onder de noemer Multi-actief vakanties.

Voor water-liefhebbers zijn er ook leuke kano- en vaarvakanties. En dan is er in de winter nog een selectie bijzondere sneeuw-vakanties.

Je komt op bijzondere plekjes

Je verblijft bijvoorbeeld in een appartement in deze mooie vakwerkboerderij

Al deze activiteiten onderneem je vanuit de meest bijzondere plekken. Uiteraard midden in de natuur.

Bij SNP Family Specials vind je natuurlijk geen grote hotels. Maar ook geen on-inspirerende onderkomens.

In plaats daarvan wordt alles in het werk gesteld om de meest sfeervolle en rustig gelegen onderkomens te vinden.

De enige reden om een minder bijzondere accommodatie te kiezen, is als de locatie wel bijzonder is, en er geen beter alternatief ter plekke is.

In 4 comfort niveaus

Deze accommodatie krijgt slechts comfort niveau 3!!

SNP heeft de accommodaties in 4 comfort niveaus ingedeeld. Bij iedere reis kun je direct zien welk comfort niveau je kan verwachten.

Comfort niveau 1 kent daarbij overigens vaak al enige luxe. Kampeeraccommodaties vallen hieronder, maar die zijn al met ingerichte tenten.

En ook eenvoudige, maar sfeervolle gites of onderkomens zonder eigen sanitair vallen hieronder.

Via niveau  2 en 3 kom je uit bij comfort niveau 4, wat echt accommodaties met een gouden randje zijn. Niet alleen de accommodatie moet bijzonder zijn, ook de locatie.

Overigens zegt dit niet alles over de kindvriendelijkheid van de reis. Daarvoor vind je bij iedere reis onder "reisdetail" een stukje over de accommodatie met vaak een stukje over de kindvriendelijkheid.

Lees meer over alle soorten accommodaties die je bij SNP Family Special kan tegenkomen.

Voor iedere leeftijd wat leuks

Ook met jonge gezinnen en ook op de camping maakt SNP er iets bijzonders van

Er is voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden wel een leuke SNP Family Special vakantie in het uitgebreide aanbod.

Maar het moge duidelijk zijn dat niet iedere reis voor iedere leeftijd geschikt is.

Daarom staat bij iedere reis in de beschrijving aangegeven wat de minimum leeftijd is waarvoor de reis geschikt is (lees even door als je het niet direct ziet).

Uiteraard is dit slechts een indicatie, want ieder kind is anders.

De accommodaties die ze selecteren voor de Family Specials hebben een ongedwongen sfeer en prettige ligging. Vaak zijn er speciale, kindvriendelijke voorzieningen aanwezig zoals speeltoestellen of een zwembad.

Als de kinderen wat ouder worden, dan worden de mogelijkheden wat groter. Een uitgebreide rondreis zul je nog niet willen maken, maar er zijn diverse mooie standplaatsreizen met leuke activiteiten.

Vind je het juist wel leuk om de wereld te ontdekken, dat kan natuurlijk ook. Kijk dan bij de rondreizen, met een groep of individueel. Er staan verre  reizen  tussen, maar ook een paar in Europa.

Kortom...

Blaaspijp schieten bij de Orang Asli

Bij SNP worden de reizen met veel zorg samengesteld. Iedere reis in het grote aanbod is bijzonder, en er is voor iedereen wel wat moois te vinden.

Vind je de reizen wat aan de dure kant?

Bedenk dan dat je wel in de meest bijzondere accommodatie op prachtige locaties zit. En dat je van SNP een uitstekende begeleiding krijgt.

Waarschijnlijk zou je het zelf goedkoper kunnen regelen. Maar heb je dan evenveel plezier, en met net zo weinig zorgen? Dat betwijfel ik.

Neem dus gerust een kijkje in het enorme aanbod op de site van SNP Family Special. Bovenaan kun je keuzes maken om de zoekresultaten te verfijnen (of te verbreden door keuzes te wissen).

En vergelijk wat je gevonden hebt gerust met de andere aanbieders op onze site, vaak is er geen vergelijkbaar alternatief.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)