Ons reisverslag van een weekje op een vakantiepark op de Utrechtse Heuvelrug

In 2009 zijn we met onze jongens van toen 4 en 2 jaar een weekje naar een vakantiepark op de Utrechtse Heuvelrug geweest. We hebben leuke fietstochten gemaakt, gezwommen, bij speeltuintjes geweest en de dierentuin bezocht. Lees hier ons reisverslag.

Voor meer informatie over deze streek ga je naar de pagina Utrecht met Kinderen.

Het Vakantiepark Landgoed Ginkelduin

Heerlijk knus in de Finse Bungalow van Landgoed Ginkelduin

Toen we in de zomer van 2009 er nog een weekje weg wilden in eigen land, viel onze keuze op het vakantiepark Landgoed Ginkelduin. Dit is een mooi park in een schitterend gebied met bossen en heide. Het park heeft een camping en je kunt er bungalows of appartementen huren.

Wij hadden een Finse bungalow gehuurd die in de bossen staan op ruime afstand van elkaar. Er waren soms momenten dat we het idee hadden dat we de enige vakantiegangers waren.

En dan met de konijntjes en eekhoorntjes in de tuin en de vele vogeltjes die besjes aan het eten waren, was het wel een heel bijzonder plekje.

Het park heeft een binnen- en buiten zwembad waar we regelmatig te vinden waren. Het binnenbad was niet groot, maar had een leuk peuterbadje met een glijbaantje en een zwembad met stroomversnelling en bubbelbad.

Over het park verspreid staan her en der wat speeltoestellen. Maar deze waren door de bosrijke omgeving en de vele paden wat moeilijk te vinden. Daardoor was het eigenlijk niet mogelijk dat kleine kinderen er alleen gingen spelen.

Bosbad Leersum

Op ongeveer twee kilometer van Landgoed Ginkelduin ligt het Bosbad Leersum. Een mooi buitenzwembad met 3 zwembaden met een duikplank en een glijbaan.

Rondom de zwembaden zijn er grasvelden met wat speeltoestellen voor de kinderen. Het was alleen wat jammer dat het water in deze baden vrij koud is waardoor mijn kinderen het na een kwartiertje wel gezien hadden.

Gelukkig vermaakten ze zich verder prima met de speeltoestellen en vonden ze het prachtig dat ze van de heuvel af konden rennen en rollen.

Speelplezier bij restaurant het Berghuis

De tamme kraai Sjakie bij het Berghuis

Tijdens een fietstocht in de omgeving kwamen we in Amerongen. Een mooi dorpje met een kasteel.

In de bossen bij dit dorpje ligt Restaurant Het Berghuis. Dit is een geweldige plek om met je kinderen te bezoeken. Het is een pannenkoeken Restaurant, maar je kunt er ook wat andere gerechten bestellen zoals saté en dergelijke.

Aan het terras ligt een groot veld die vol staat met speeltoestellen. Is het slecht weer, dan hebben ze in het restaurant een kleine speelhoek.

Hoogtepunt van dit restaurant was wel de tamme kraai "Sjakie". Zeb en Tycho vonden hem geweldig. Zeker als ie bij Patrick of bij mij op ons hoofd ging zitten!!

Je kunt bij Het Berghuis ook een knapzakwandeling maken. Je krijgt dan een route voor een ontdekkingstocht door het bos. En met je knapzak die vol lekkers zit, een kar en een kleed ga je op weg.

Onderweg kun je heerlijk picknicken, en bij terugkomst staat er een tafel klaar en kun je kiezen uit een pannenkoek of frietjes met iets lekkers uit de frituur.

Helaas wisten we dit pas op de laatste dag van onze vakantie en hadden we er geen tijd meer voor, anders hadden we zeker deze leuke wandeling gemaakt!!

Met het hele gezin op een trapkar bij het Rosarium

Zeb op een skelter bij het Rosarium

Bij recreatiepark het Rosarium in Doorn kun je trapkarren huren waar je met je hele gezin op kan fietsen.

Wij hebben een tochtje van een uur gemaakt door het mooie landschap. Het was best zwaar trappen maar wel leuk.

De jongens vonden het wel grappig maar waren nog te jong om zelf mee te kunnen trappen.

Bij het Rosarium kun je ook midgetgolfen, trampoline springen, op skelters rijden en heerlijk eten.

We fietsen van de Pyramide van Austerlitz naar het Henschotermeer

Zeb beklimt de Pyramide van Austerlitz

Omdat de Pyramide van Austerlitz op zo'n 18 kilometer afstand ligt van het vakantiepark en onze kinderen fietsen wel leuk vinden, maar niet al te lang, besloten we met de fietsen achter op de auto die kant op te gaan en dan daar in de omgeving een tochtje te maken.

De pyramide is erg leuk om te beklimmen en je hebt een mooi uitzicht over het bosrijke gebied. Ook is er een speeltuin bij met wat kleine attracties zoals een treintje, botsauto's en zweefmolen.

Nadat de jongens even gespeeld hadden zijn we op de fiets gestapt en hebben we een tochtje door de bosrijke omgeving gemaakt.

Het was een mooie zonnige dag en dus besloten we om een lange stop te maken bij het Henschotermeer. Dit is echt een schitterend meer om te zonnen op de mooie stranden en in te zwemmen. Je kunt er met je kinderen ook spelen in een piratenschip die half in het water staat.

We waren wel blij dat we op de fiets waren omdat er een behoorlijk bedrag wordt gevraagd om te parkeren. Ik denk dat je er op sommige dagen ook moet betalen als je je fiets wilt stallen, maar dat was op de dag dat wij er waren niet het geval.

De aap uithangen en bekijken in Ouwehands Dierenpark

Gibbons kijken in Ouwehands Dierenpark

Hoogtepunt van de vakantie was wel het bezoek aan Ouwehands dierenpark in Rhenen. Wat een prachtige dierentuin is dit!!

En als je de route volgt dan wordt het bekijken van dieren en de momenten dat de kinderen even kunnen spelen ook mooi afgewisseld.

Van de zeeleeuwenshow waren Zeb en Tycho helemaal onder de indruk. Vooral toen de zeeleeuwen het publiek nat gingen spetteren. Maar ook spelen in de overdekte speeljungle ravotaapia vonden ze helemaal geweldig!!

Zo is ons weekje op de Utrechtse Heuvelrug omgevlogen. Wil je hier ook eens naartoe, bekijk dan de mogelijkheden op de pagina Utrecht met Kinderen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)