Reisverslag Amerika met kinderen:
per camper van Houston naar Chicago

Amerika is een prachtig land om met de kinderen per camper te ontdekken. Zo dachten Cock en Annelies er ook over. In de zomer van 2010 vertrokken zij daarom voor een prachtige reis van Houston naar Washington.

Spreekt dit verhaal jou aan? Bekijk dan de mogelijkheiden voor een reis naar Amerika met kinderen.

Vertrek en aankomst in Houston

Alles is groter in Amerika, zo ook deze koe

Met de trein vanuit Nieuw Vennep gaan we onze vakantie starten. We vliegen met de KLM naar Amerika en onze bestemming is Houston.

Shannon en Finn lijken wel twee stuiterballen, zo spannend vinden ze het. Het inchecken gaat prima en de wachttijden vallen erg mee voor een van de drukste weekenden van Schiphol.

We drinken een bakkie en kopen wat tijdschriften en dan is het tijd om in te stappen. Brandweerman Sjaak komt ons uitzwaaien.

Texas here we come. Na tien uur landen we op Houston en alles is prima verlopen. Het is erg warm en op de luchthaven is dat goed te voelen.

We nemen een taxi naar ons hotel, La Quinta, waar we de eerste nacht verblijven. We nemen een duik in het zwembad en eten een puntje pizza. Om zes uur lokale tijd liggen we allemaal op bed.

In de hitte naar de golf van Mexico

De golf van Mexico

Ik ga met de kinderen zwemmen en Cock gaat de camper regelen. Rond half twaalf laden we de tassen in en daar begint onze trip met de kids door Amerika.

We rijden richting Houston maar we gaan om de stad heen omdat het zo ongelofelijk warm is. We rijden door naar Galveston om een plek te zoeken waar we overnachten.

Aan de golf van Mexico vinden we een plek waar we de camper plaatsen. We gaan zwemmen maar moeten eerst duizenden krabbetjes weg jagen.

Het water is echt vies warm en op de bodem liggen allemaal grote schelpen. In sommige zit nog een krab en als je die op het zand zet dan loopt de schelp na een tijdje gewoon weg.

Terug bij de camper eten we een broodje en de kinderen gaan lekker slapen.

Dolfijnen spotten vanaf de veerboot

Met de jetlag gaat het prima, en na een broodje en nog een rondje langs het meer gaan we een stukje rijden.

We gaan langs de golf van Mexico om op zoek naar de Ferry waar we een oversteek willen maken.

Op de ferry staan we boven op het dek als we plotseling overal dolfijnen zien. Hele groepen springen boven water uit. Wat een prachtig gezicht!!

We vervolgen onze weg naar Port Arthur. Dit is een heel groot industrie gebied waar ze benzine maken.

Niet echt een plekje om te relaxen. Daarom gaan we door over de 87 north en later op de 96 north naar Brookland. Hier is een KOA camping met een zwembad.

Kleding uit, zwembroek aan, op zoek naar verkoeling. De kinderen krijgen een shirt aan omdat die oranje bol echt warm is. Ook in het speeltuintje is het zo warm dat ze al weer snel met zweetparels op hun hoofd terug komen.

We nemen een heerlijke douche en na een eenvoudige pasta en een bakkie is ook deze dag alweer voorbij.

Een dagje relaxen

Goede morgen allemaal, goed geslapen. Zeker want de airco heeft de boel lekker fris gehouden.

We rijden vandaag naar het meer van Angelina en komen daar met de middag aan. We doen spelletjes, we kleuren, lezen en ook de DS maakt overuren.

Ik ga een kijkje nemen of er mogelijkheden zijn om lekker te zwemen. Met een fles water ga ik op pad. Het is een klein stukje lopen waar we heerlijk verkoeling kunnen vinden en het uitzicht is geweldig.

Onder een boom op een picknick bank drinken we heerlijk van ons koele water en we zorgen dat het zout ook wordt aangevuld met wat chips.

Terug bij de camper zien we rook. Zullen we Sjaak erbij halen zegt Finn. Het valt allemaal erg mee en met wat zand en water is het vuur weer gedoofd. We maken tosti en brood met aardbeien en schrijven het verslag van deze dag.

Stinkdieren in Tyler State Park

We gaan vandaag naar een studiegenoot van Cock, Nico de boer. Hij is veehouder en heeft, verdeeld over drie bedrijven, 3500 koeien en kalfjes.

Rond vijf uur in de middag gaan we op zoek naar Tyler State park. Tijdens ons laatste bakkie in de avond lopen er een vijftal stinkdieren voorbij en zien we overal kleine lichtjes van de vuurvliegjes.

Door naar Atlanta state park

We gaan een wandeling maken rond het meer. Heerlijk door de bossen en langs het water.

De kinderen genieten ervan en Shannon zegt: deze dag is nu al weer leuk. Ook in de speeltuin hoor ik ze lachen en we gaan terug voor water.

Vandaag gaan we naar het andere bedrijf van Nico de Boer. Hier staan 1250 koeien.

We nemen afscheid en dan rijden we 60 mile naar Atlanta state park. Ook weer een bijzonder plaatsje waar we in de avond zwemmen. Cock is de haai en de kids zijn de vissen. De haai zit steeds achter de vissen aan met groot plezier.

Een paar dagen rust en pret maken

Vandaag besluiten we twee dagen te boeken op een KOA camping voor de nodige was, een goed boek en zwemmen.

Op de Hot spring waar het erg hot is, vermaken we ons prima. Als de was draait dan gaan we lekker zwemmen met een borrel en een zak chips.

Als we gegeten hebben gaan we eerst een rondje met het treintje maken en dan lekker een ijsje eten. Groot feest voor onze kinderen!

Prachtige routes van park naar park

De zondag was heerlijk relaxen en Cock en Shannon zijn in de ochtend in National State Park geweest. Hier hebben ze het huis van Bill Clinton gezien en een aantal bronnen met warm water.

Nu zijn we weer onderweg en via de scenic road volgen we de 7 North richting Russelville.

Onderweg gaan we bij een grote dam “de Nimrod dam” kijken en we klimmen naar beneden naar het water via een grote rots partij. Hier gooien we de hengels uit en vangen een enorme vis.

We lunchen in de camper en rijden dan naar Lake Dordanelle state park. Hier zoeken we ook weer verkoeling door een duik te nemen, maar het water is echt vies warm. De douche later is veel lekkerder!

Via de Mystic Caves naar Missouri

Nadat we de LPG tank gevuld hebben verlaten we de camping en gaan de 7 North volgen. Veel bossen en nog eens veel bossen.

We rijden naar de Mystic Caves waar we de grotten bezoeken. Dit blijft indrukwekkend en voor de kinderen weer een nieuwe beleving.

Na de grotten rijden we een nieuwe staat in Missouri, waar we op zoek gaan naar het stadje Branson. Dit is een lange weg van theater en musicals.

We gaan op zoek naar een leuke voorstelling waar we dan de volgende dag in de middag naar toe willen gaan. Op de camping hebben ze veel info en onder het genot van een koel zwembad, en het eten van een gebraden kip is onze beslissing gevallen.

Naar het Circus in Branson

De zon warmt ons al weer op en we gaan eerst een rondje door de stad, het oude deel van Branson.

Hier kijken we in wat winkeltjes en bij de Star Bucks drinken we koffie met een muffin. Een bus brengt ons langs de mooie plekjes van dit plaatsje. In een heel ander deel van de stad stappen we uit en daar zien we een geweldige winkel.

Finn en Shannon kijken hun ogen uit. Alleen maar speelgoed en mooie hebbedingen.

Deze middag gaan we lekker uit eten en dan gaan we terug naar de camper omdat we op tijd bij het theater willen zijn.

We rijden naar het Circus van Shanghai. Een show van twee uur die echt fantastisch is. Prachtige kleding, lenige mensen, spannende voorstellingen met fietsjes, bordjes, tambola, etc.

Finn en Shannon zitten met de mond open van verbazing, en wanneer gaan we dit nog een keer doen?

Route 66 valt een beetje tegen

Veel gereden omdat het niet allemaal mee zat vandaag. De tom tom deed het niet en het zoeken van de juiste weg ging niet vanzelf. We vinden wel een gaaf plekje, Good Sam, aan de snelweg waar we lekker genieten.

Op de kaart hebben we gisterenavond gekeken om een deel van de route 66 te rijden. We kwamen er ook achter dat hij hier al naast de snelweg loopt.

De weg zelf heeft heel veel hobbels en kuilen en het rijdt niet echt comfortabel. Ook loopt de route 66 direct langs de snelweg dus de omgeving blijft hetzelfde.

We besluiten dan ook na een lange weg hobbelen om het laatste deel via de snelweg te doen. We willen naar de camping in Missouri net onder St Louis.

St. Louis en de Gateway Arch

We gaan op tijd rijden om naar St Louis te gaan. Nu nog een parkeerplekje zoeken, en dat gaat ons uiteindelijk lukken aan de andere kant van de Mississipi.

Met de metro gaan we naar de stad waar we een prachtig uitzicht hebben op de Gateway Arch.

Ons plan is om naar het City Museum in de 15 the street te gaan. Een groot speelparadijs. Van grot tot mega hoog speelrek, brandweerauto, een vis om doorheen te klimmen, en noem maar op.

Een treintje en ook een deel met allemaal unieke delen van oude gebouwen. Stenen, dierenkoppen, mozaieken en glas in lood.

Als we besluiten om terug te gaan nemen we de metrobus om bij de Gateway Arch te gaan kijken. Een boog van 193 meter hoog met een prachtig uitzicht over de stad.

Via de brug over de Mississippi lopen we terug naar de camper. Hiermee rijden we naar het punt waar de Mississippi en de Missouri samen komen. Indrukwekkend om te zien en wat een water. Op het State park, Pere Marquette gaan we overnachten.

Een route langs en over rivieren

Een stralende dag ligt voor ons. We gaan een groot deel langs de Mississippi rijden, weer een stukje verder richting Chicago.

We steken de Illinois over richting de Mississippi. Die volgen we North de 96 af tot Hannibal waar we de Mississipi oversteken.

Naast de rivieren zien we vooral heel veel mais. Na een Subway en de nodige voedingsmiddelen gaan we verder.

Het valt niet mee om terug te komen over de Mississippi omdat het water overal veel te hoog staat. Vele wegen zijn afgezet en via omleidingen komen we na ongeveer 6 uur rijden op de KOA camping.

Door deze detours zijn we ook de Des Moires overgestoken. De derde rivier voor vandaag.

Grote trekkers

Drink maar van de koe

In Daverport gaan we in een enorm groot super mega winkelcentrum op zoek naar een oplader voor de tomtom en een fotokaart.

Eerst hebben we op een Scenic plek in Rock Island gekeken naar de hoogte van de Mississippi. Later rijden we Moline in om naar John Deere te gaan. Het grootste trekkermerk ter wereld.

Finn is helemaal verkocht en kijkt zijn ogen uit. Hij juicht steeds als hij weer in de buurt komt van een mega combijn. Ook Shannon vermaakt zich prima met kleuren, koeien melken en nog meer gezelige spelletjes.

Aan de rivier kijken we nog bij de riviertaxi en daarna rijden we naar het state park net voorbij Morrison. We gaan hardlopen, boeken lezen, spelletjes doen.

Rustig aan in Wisconsin

Vroeg in de morgen rijden we richting een nieuwe staat, Wisconsin, om daar naar de camping te gaan.

Vandaag doen we lekker rustig aan. Onderweg stoppen we in het plaatsje Monticello bij een park waar we koffie drinken. Dan volgen we onze weg naar Madison waar we pech hebben omdat we nergens kunnen parkeren.

We rijden door naar de camping en ik ga in de middag een wandeling maken. Cock gaat hardlopen en de kids zijn in de speeltuin.

We gaan lekker uit eten en we gaan de kinderen voorbereiden voor de terugreis. Elke avond wat eerder naar bed en in de morgen op tijd eruit.

Een echte Country Fair

Ons plan is om vandaag naar Oostburg te rijden. Als we rijden zien we een hele grote kermis met een country fair. We gaan een kijkje nemen.

Hier zijn allemaal wedstrijden voor koeien, kalfjes, kippen en noem maar op. We lopen en zien veel mensen die allemaal druk bezig zijn om hun dieren zo mooi mogelijk te maken.

Na een rondje gaan we verderop een picknick doen langs de Milwaukee rivier. Het is heerlijk weer en ook de temperatuur is nu lekker. Bij het state park is het geweldig en we gaan naar het strand.

Finn zit er een beetje doorheen en hij is vooral moe van alle lange dagen maar wil nog lang niet naar huis. Buiten aan ons bankje eten we pasta en dan gaan we nog even naar de speeltuin.

Harley Davidson en Evel Knievel

Deze ochtendwandeling door de duinen is zo gezellig. Finn is weer helemaal uit zijn dip en loopt voorop om de weg te wijzen.

Via het strand gaan we terug en Shannon heeft haar kleren al weer uit om door het water te banjeren. Ik haal de zwemspullen op en daarna gaan we lekker naar de speeltuin.

Cock gaat over het strand hardlopen. Rond twaalf uur rijden we naar de Harley Davidson in Milwaukee. Het museum is gaaf en al die verschillende oude modellen zijn het bezoek waard.

Er is ook een expositie van Evel Knievel, een stuntman. We kunnen nog mee doen met een prijsvraag en op de foto met een echt cape van Evel.

Aan de kust zoeken we Illinois Beach state park. Het is wat koeler maar voor een duik zijn we altijd in. Ook zoeken we schelpen die we op het water laten springen.

Lekker koken en eten en nog een paar dagen genieten van onze geweldige vakantie.

Met de trein naar Chicago

We gaan met de trein naar Chicago. Vandaag is het weer goed warm maar in de trein hebben we daar nog niet zoveel last van. Na een uurtje stappen we uit in hartje Chicago.

We gaan naar de hoogste toren die van naam veranderd is en nu de Willis toren heet. Boven hebben we een prachtig uitzicht.

We gaan nog een rondje door Chicago en via een grote waterfontijn wandelen we terug naar de trein.

Hier komen we langs een heel groot openlucht theater en een enorme spiegel waar je onder kunt staan. Ook is er een grote kolom waar veel water afloopt en dat geeft heerlijke verkoeling. Shannon heeft erg veel last van de warmte dus zo’n muurtje komt mooi van pas.

Ik zelf heb helaas een hele dikke voet en het lopen wordt steeds moeilijker. We besluiten daarom om een ijsje te kopen en terug te gaan naar de trein. Ik ben blij als we bij de camper zijn omdat ik steeds meer last krijg.

Na het eten van die avond ga ik ook gelijk naar bed omdat het niet goed voelt. Hopen dat ik het kan rekken tot morgenmiddag als we naar huis vliegen.

De laatste loodjes

De camper moet schoon en alles gaan we inpakken. De wekker gaat al om vijf uur zodat we later op de dag in het vliegtuig kunnen slapen. Ik ben te ziek dat ik op mijn benen kan staan, dus Cock staat er alleen voor.

We hebben goed ons best gedaan en hebben nagenoeg niks over van onze voedingsmiddelen.

Na een mager ontbijt gaan we de camper inleveren. Eerst gaan we onderweg kleine pannenkoekjes eten met honig en een lekker kopje koffie. Het laatste stukje en dan zit onze trip erop.

Ik lig letterlijk te trillen op de bank van de koortsaanval en besluit nog een keer wat in te nemen.

Bij het verhuurbedrijf zijn we snel klaar en een taxi haalt ons op om naar het vliegveld te gaan. Hier kunnen we al inchecken en na ongeveer twee en een half uur stappen we in het vliegtuig.

Ook de terugreis gaat weer prima, en uiteindelijk hebben de kinderen nog wat kunnen slapen.

Mijn voet is vurig en heel dik en later in het ziekenhuis horen we dat ik wondroos heb. Vooral heel pijnlijk en ik ben er erg ziek van. Jammer dat de laatste dag zo eindigt maar al met al een geweldige vakantie!!

Wil je ook zo'n avontuur beleven? Kijk dan op de pagina Amerika met kinderen.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)