Het Hulsbeek, veelzijdig recreatiepark in Twente

Midden in het Twentse landschap, vlakbij Oldenzaal, ligt Recreatiepark het Hulsbeek. Wij dachten er even af te koelen, maar waren verbaasd over de veelzijdige activiteiten.

Het strand met speeltoestellen van het Hulsbeek

Recreatiegebieden heb je in alle soorten en maten. Meestal met een zwemvijver, en dat is waar wij bij het Hulsbeek ook op afkwamen. Maar als we er aankomen, blijkt er veel méér te zijn.

We hadden al gehoord dat er onder anderen ook een kartcentrum is. En een outdoor challenge park. Maar dat zijn aparte bedrijven die toevallig rond het recreatiepark liggen. Evenals nog diverse anderen, overigens.

Als we de auto eenmaal (betaald) geparkeerd hebben, zien we nog tal van andere, gratis toegankelijke activiteiten rond de verschillende zwem- en visvijvers. Het is onmogelijk om alles op te noemen, maar dit is wat we tegenkwamen toen we een rondje om een de belangrijkste zwemvijver liepen:

Klim- en speelbos

Tycho neemt een hindernis in het speel- en klimbos

Als we vanaf de parkeerplaats P1 richting de zwemvijver lopen, komen we over een bruggetje. Maar Tycho ziet direct dat je het beekje ook op een andere manier kan oversteken: via een klimtoestel.

Dat blijkt niet het enige klimtoestel bij het beekje te zijn. Er zijn er meer, en Zeb en Tycho proberen er verschillende uit. Ze blijken onderdeel te zijn van een klim- en speelbos. Er zijn ook speeltoestellen, en de kabelbaan is bij onze jongens natuurlijk favoriet.

Wat een leuk begin van ons bezoek aan het recreatiepark. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich hier al prima vermaken, en dat wordt alleen maar beter.

Waterspeelplaats en peuterbad

Zeb pompt het water op in de waterspeelplaats

Want bij de kabelbaan zien we ook al direct een waterspeelplaats. Altijd leuk om water op te pompen, wat dan via verschillende routes naar beneden stroomt. Al moet gezegd dat het oppompen van het water wat lastig gaat, ook voor grote kinderen.

Via de waterspeeltuin kom je uit bij het peuterbad met speeltoestellen voor kinderen tot 8 jaar. Een leuke plek voor kleine kinderen om heerlijk te spelen en af te koelen in het water.

Regelmatig gaan er fonteintjes aan, waar ook grotere kinderen op afkomen. Gelukkig hebben de peuters genoeg ruimte, onder andere bij de leuke waterloopjes met sluisjes.

De zwemvijver met duikplank

Het eilandje met duikplan is populair bij de jeugd

En dan is er natuurlijk die grote zwemvijver. Of liever gezegd: één van de grote zwemvijvers, want er zijn er meer. Deze zijn onderling met elkaar verbonden, en er zijn eilanden, strandjes en graskanten, voor ieder wat wils.

Midden in de grootste zwemvijver ligt een platform met daarop een duikplank. Kinderen die goed kunnen zwemmen kunnen hierheen, om vervolgens van de duikplank te springen. Een mooie, veilige manier voor extra vermaak.

Aan jongere kinderen is ook gedacht. Er zijn ondiepe stukken, afgezet met drijflijnen. En in het water zijn diverse klimtoestellen met touwen, netten en bruggen.

Een nieuwe Natuurspeeltuin

De natuurspeelplaats in aanbouw

Toen wij er langs liepen was het nog niet geopend. Maar er is een nieuwe Natuurspeeltuin geplaatst, vol met natuurlijke speeltoestellen.

18 Juli 2018 werden deze geopend. En later die zomer is daar nog een groot speelkasteel bijgekomen.

Voetbal- en sportveldjes

We wandelen verder en komen langs het Buitenhuys. Een locatie voor groepsuitjes en evenementen. Op dit moment ziet het er gesloten uit. We vervolgen ons pad dat ons via twee bruggetjes op een eiland leidt, en er weer af.

Eén van de vele sportveldjes

Bij het volgende stuk grasland zien we allerlei verschillende sportveldjes. De meesten zijn voetbalveldjes, maar wel voor verschillende spelvormen.

er is een veld voor paaltjesvoetbal, een panna-kooi, grotere doeltjes, enzovoorts. En ook een basketbalveld, frisbee hole, beachvolleybalveld, en tafeltennis tafel. Genoeg te doen dus voor de jeugd.

Er is op dit stuk ook vrij veel jeugd aanwezig. Gezellig, al blijkt het voor sommige pubers lastig te zijn om hun rotzooi op te ruimen. Daar valt nog veel in te winnen.

Chillen bij Erve Hulsbeek

Chillen bij Erve Hulsbeek

Zo in de gezellige drukte valt ons plots een doorgang tussen de bosjes op. Lopen we iets verder dan zien we een gezellig terras aan een mooie vijver. Daar willen we wel een drankje drinken.

Het blijkt het terras van Erve Hulsbeek te zijn. Dit is een hotel met horecagelegenheid voor feesten en partijen te zijn. Maar dus ook voor passanten die van de rust willen genieten.

We verbazen ons er over dat zo dichtbij de drukte van de recreatieplas een oase van rust te vinden is. Echt heerlijk. We vragen even naar de mogelijkheden van het hotel. Dat is flink aan het uitbreiden met 20 nieuwe kamers. En er blijken ook familiekamers te zijn. Dat is wel een aanrader dus!

Na een heerlijk drankje en ijsje vervolgen we onze weg.

Skatepark

het laatste waar we nog langs komen is het skatepark. Prachtig aangelegd op een heuveltje. Jammer dat er nu niemand aan het skaten is, dat hadden we wel willen zien.

Inmiddels zijn we weer terug bij ons startpunt. We hebben nog lang niet alles gezien, maar vinden het mooi geweest.

Voor alle andere mogelijkheden verwijs ik graag naar de website van Recreatiepark het Hulsbeek. In de omgeving liggen nog meer recreatieparken. Lees er alles over op de website van Visit Twente.

Het peuterbad bij de waterspeelplaats
Tycho op de kabelbaan

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)