Quinta Rural, rust en actie in de authentieke Portugese natuur

Kampeerhoeve Quinta Rural ligt in Noord-Portugal, op ruim een uur rijden van Porto. Een prachtig plekje in de natuur met aan de ene kant de bergen van Serra da Cabreira, en aan de andere kant het wijndal Tamega.

Helaas is Quinta Rural niet meer via deze website boekbaar. Kijk voor alternatieven op de pagina Portugal met kinderen.

Kampeerhoeve Quinta Rural

Hier kun je genieten van het leven op het Portugese platteland. Weg van overbodige luxe, maar met alle ruimte en eenvoudige faciliteiten die je nodig hebt voor een heerlijke vakantie.

De kinderen vermaken zich met de dieren op de boerderij. Of met de aanwezige spelletjes, en buiten-activiteiten. Katapulten maken, blikken gooien, dat soort dingen.

En dan zijn er ook nog vele activiteiten in de buurt. Je kan er daarvoor zelf op uit, of doe mee met de activiteiten die eigenaresse Natascha voor jullie organiseert.

Diverse verblijfsmogelijkheden

Heerlijk kamperen met een leeftent

De kampeerhoeve biedt verschillende soorten accommodaties. Op de eerste plaats zijn dat 5 gastenkamers in de hoeve zelf.

De kamers zijn mooi ingericht en hebben een klein badkamertje. Ze zijn voor 2 personen, en er is één kamer voor 4 personen (eigenlijk 2 kamers aan elkaar).

Een andere mogelijkheid zijn de zeer ruime leeftenten. Zo verblijf je dicht bij de natuur, maar wel van alle gemakken voorzien. De tenten zijn volledig ingericht en hebben een buitendouche en eigen "poepdoos", vooral handig 's nachts.

En dan is er nog voldoende ruimte om met je eigen tent of caravan te komen. Op het terrein van 25.000 vierkante meter is vast nog wel een plaatsje te vinden.

De gezellige faciliteiten

Samen eten doen we het liefst buiten

Op de Quinta vindt je alles wat je voor je verblijf nodig hebt.

Er is een voorraadkamer (Lozinha) voor je boodschappen. Niet zo groot als een supermarkt, maar wel met alles wat je nodig hebt.

Er is ook een gezellige gezamenlijke ruimte met bar, de Adega. Hier kun je terecht voor een drankje, voor tapas.

En je kan er deelnemen aan de overheerlijke maaltijden of barbeques.

De Adega is ook en vooral een meeting-point. Hier vind je alle informatie over de regio, een boekenkast, spel-kist en hier maak je contact en plannen met de andere gasten.

Voor de kids

Kinderen vermaken zich prima met de ruimte om de hoeve, en het bergachtige terrein. Dat leent zich uitstekend, voor allerlei spelletjes. Katapulten maken en daarmee blikjes omschieten is erg populair bij de kids.

Het Bio Zwembad van Quinta Rural

Er is ook van alles aanwezig: een tafelvoetbalspel, tafeltennistafel, een grote spelletjeskist enzovoort.

Als de kinderen van dieren houden dan is het helemaal feest. Er lopen 5 eigen paarden rond, en honden, geiten, cavia's, kippen en eenden. En allemaal laten ze zich aaien.

En dan is er nog de trots van de kampeerhoeve: het bio-zwembad. Een natuurlijk zwembad met zuiver water uit de eigen waterbron.

Wandelen in een natuurlijke speelplaats

Wandelen met kinderen in Portugal

In de directe omgeving van de kampeerhoeve zijn vele middeleeuwse weggetjes en paden door de bergen.

Zij leiden naar mooie plekjes, en iedere wandeling is eigenlijk een speurtocht.

Je kan deze wandelpaden zelf ontdekken. Maar je kan ook meedoen met de speciale wandelvakantie die Natascha voor je organiseert.

Dan ben je verzekerd van een afwisselend programma, waarbij je de mooiste plekjes ontdekt.


"Dit was één van de beste vakanties die wij met het hele gezin deden"

Beste Sabine, Ik wil je bedanken voor deze leuke tip. Het was een lange rit van 2000 km (de boot tussen Bretagne en Spanje had een goed alternatief geweest), maar het was het zeker waard.

De rust, de symphatieke uitbaatster, de lokatie, de woontent, het goede weer, het waren allemaal hoogtepunten. En dat de kinderen er echt kunnen ravotten, een kampvuurtje maken, spelen met de dieren, alles was geweldig.

Ik wil Quinta Rural aan alle gezinnen zoals wij (die niet hechten aan veel luxe) aanraden.

Sandy Schoofs

Je komt langs watervallen, oude molentjes, wilde paarden, en middeleeuws aandoende dorpjes.

En je rijdt een stukje mee met een tractor of ossenkar, en loopt mee met een geitenherder.

Het programma ent ook leuke activiteiten voor kids: vuur maken, een overlevingshut bouwen, zwemmen, en een bezoek aan het spoorwegmuseum.

Natascha organiseert deze wandelvakantie in ieder geval van 15 tot 21 augustus 2015, maar eventueel ook op aanvraag.

Voor meer informatie lees je het hele programma.

Activiteiten in de omgeving

Zwemmen bij een waterval

Er zijn ook diverse andere activiteiten die je in de omgeving kan ondernemen. Mountainbiken bijvoorbeeld, of kayakken en raften in de Tamega rivier. Is dat nog niet voldoende, dan kun je ook gaan canyoning.

Iets rustiger, maar toch uitdagender activiteiten zijn er ook. Paardrijden, 4x4 tochten, of abseilen.

En natuurlijk kun je ook de omgeving gaan verkennen. De leuke stadjes Braga, Guimaraes en Porto liggen niet ver weg. Maar ook dichterbij zijn er mooie dorpjes te vinden.


Keer terug van Quinta Rural naar Portugal met Kinderen
Keer terug van Kampeerhoeve Portugal naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!