Papillon Reizen laat kinderen West-Afrika ontdekken

West-Afrika, met landen als Togo, Benin, Mali en Burkina Faso, is een fascinerende wereld, heel anders dan de onze. Papillon heeft speciale familiereizen die kinderen meenemen op ontdekkingstocht.

Eigenaresse Monique van Papillon Reizen

Hoe geweldig is het, vooral ook voor kinderen, om op ontdekkingsreis te gaan? Op zoek naar andere culturen, andere bevolkingsgroepen, en een andere omgeving.

Niet veel mensen kiezen ervoor om met hun kinderen naar West-Afrika te gaan. Maar waarom eigenlijk niet?

Natuurlijk, de wegen en infrastructuur zijn hier minder goed dan in Zuid-Afrika en delen van Oost-Afrika. Maar met wat aanpassingen kun je hier ook met kinderen prima reizen.

Papillon Reizen heeft daarbij speciale aandacht voor het reizen met kinderen in West-Afrika. En dat begint al thuis, bij de beschrijvingen van de reizen.

Reisbeschrijvingen in kindertaal

We bezoeken een klaslokaal in Mali

Papillon maakt speciale reisbeschrijvingen in de taal van de kinderen. Deze spreken de kinderen aan in hun eigen belevingswereld.

De beschrijvingen beginnen met te vertellen over het land waar de reis naartoe gaat. Wie wonen er? Hoe leven ze, en wat doen ze zoal?

Daarna wordt van dag tot dag beschreven waar de reis heengaat. Met wat je te zien krijgt, wat je gaat doen, en of het spannend, grappig, of interessant gaat worden. En dat in de taal van de kinderen.

Een klein stukje uit een reisbeschrijving naar Burkina Faso:

"Er zijn rotsen met speciale vormen en er hebben vroeger mensen gewoond, zeggen ze. Dan zijn er vast en zeker ook grotten. Het zou best wel leuk zijn om in zo’n grot te eten. Vroeger kookten ze daar toch ook?

Dan gaan we na het eten naar het dorp om te kijken bij mensen op een erf en bij hun modderhuizen. En als ze ons dan gezien hebben, zouden ze dan vanavond met ons willen dansen? Onze gids en chauffeur doen sowieso wel mee, die houden heel veel van muziek."

Bezoek plekken die voor kinderen bijzonder zijn

Met de lokale kinderen spelen op het strand van Togo

De reizen gaan vooral langs plekken die voor kinderen leuk en bijzonder zijn. En ze worden extra bijzonder gemaakt door de mooie verhalen.

Varen over een meer met nijlpaarden, een ondergronds dorp, of een bezoek aan het paleis van een Koning, het is allemaal even bijzonder.

En als het even kan wordt er contact gelegd met de lokale bevolking. Voetballen doen ze volop in Afrika, en je mag vast meedoen. Of spelen met het bijzondere, vaak zelf gemaakte speelgoed van de kinderen hier.

Afrikanen houden van kinderen. En jullie bezoek is voor hen even bijzonder als voor jullie. Ze maken er dus zeker een feestje van.

Met een gids die op kinderen gericht is

De Afrikaanse bevolking houdt van kinderen

De chauffeur en gids komen zelf uit het land dat je bezoekt. Zij kennen alle leuke plekjes. En ze brengen je dus niet alleen naar de toeristische highlights.

De gids heeft zelf kinderen. Hij weet dus wat ze leuk vinden, en brengt jullie daar waar ook lokale kinderen graag komen.

Behalve enkele woordjes zal de gids weinig Nederlands spreken. Wel Engels of Frans, en hij zal er alles aan doen om ook met de kinderen te communiceren. Met handen en voeten desnoods, wat soms hilarische taferelen oplevert.

Aangepast naar jullie wensen en bijzonderheden

Mali rondreis met kinderen

Iedere reis kan worden aangepast naar jullie wensen. En als er iets bijzonders is, dan wordt daar rekening mee gehouden.

Uit de reisbeschrijving van één van de maatwerk familiereizen:

"Er is er een jarig, hoera, hoera! En dat gaan we vieren. Daarvoor gaan we ergens anders heen. De gids wilde ons nog niet vertellen waar het is, maar wel dat we onze zwemkleren maar bovenop moesten leggen in onze tas.

De chauffeur weet precies waar we heen gaan, hij vindt het er heel leuk en wil zijn kinderen daar ook een keer mee naartoe nemen, heeft hij verteld. Dan moet het er wel heel erg leuk zijn! En we gaan er vanavond ook slapen."

Voorbeeldreis en maatwerk

Download hier de verschillende voorbeeldreizen van Papillon:

Benin met kinderen

Togo met kinderen

Burkina Faso met kinderen

Zuid-Mali met kinderen

Wat betreft de huidige situatie in Mali: Papillon reist alleen in de "groene gebieden". Dat zijn de gebieden waar het veilig is en waar geen negatief reisadvies voor is. Zuid-Mali heeft nu nog oranje gebied, maar de verwachting is dat het spoedig groen wordt. Noord-Mali, met Timboektoe, vooralsnog niet.

Indien je hieronder aangeeft interesse te hebben in een reis naar Zuid-Mali, dan word je op de hoogte gehouden wanneer het gebied weer groen is.

Vraag hieronder je eigen maatwerk reis naar West-Afrika aan.

Meer Informatie?

Alle velden met een sterretje zijn verplicht

Keer terug van Papillon Reizen naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!