Nieuwe Attractie Legoland® in 2012: Polar Land

Onder andere zeventien Gentoo pinguïns zijn naar Billund in Denemarken gevlogen om hun intrek te nemen in een nieuwe attractie van Legoland: Polar Land. Dit 12.500 m² grote nieuwe gebied opende in mei 2012 haar deuren.

De belangrijkste nieuwe attractie van het familiepark in Zuid-Denemarken is de Polar X-plorer. Deze achtbaan is de eerste in de wereld die een 5-meter vrije val combineert met een ritje tussen levende pinguïns.

De uitbreiding van het pretpark ter waarde van omgerekend circa 10 miljoen Euro, is de grootste in de geschiedenis van Legoland.

De nieuwe bewoners

Zeventien Gentoo pinguïns, die allen zijn geboren en getogen in de dierentuin van Edinburgh, werden eind februari van Edinburgh naar Billund gevlogen in een speciaal gecharterd vliegtuig. “

De temperatuur in de cabine werd tijdens de gehele reis op 10 graden gehouden om er voor te zorgen dat de pinguïns zich zo comfortabel mogelijk voelden”, zegt bioloog Lars Nørholm Jensen van Legoland. Hij is verantwoordelijk voor het nieuwe onderkomen en de verzorging van de pinguïns.

Sinds Polar Land in mei 2012 opende, kunnen de gasten vanuit een speciaal amfitheater het voeren van de dieren meemaken terwijl de verzorgers vertellen over de pinguïns.

“De Gentoo pinguïns zijn heel actieve dieren die erg van zwemmen houden. Het verblijf is zo ingericht dat het veel op hun natuurlijke omgeving lijkt. Daarnaast is het verblijf voorzien van geluidsisolatie en zijn de ramen enigszins verduisterd zodat de dieren niet gestresst raken tijdens het hoogseizoen als het park gevuld is met enthousiaste bezoekers”, zegt Nørholm Jensen.

Naast het pinguïnverblijf is een nieuw restaurant met pool-thema gebouwd. Het biedt ruimte aan 350 gasten, die uitzicht zullen hebben op het pinguïnverblijf en zo samen met de pinguïns kunnen eten.

Een nieuwe achtbaan: de Polar X-plorer

De Polar X-plorer

Naast het pinguïnverblijf, het restaurant en de tot vliegsimulator omgebouwde Power Builder omvat Polar Land ook de nieuwste attractie: de Polar X-plorer.

“Nieuwe jonge poolonderzoekers kunnen een bijzondere rit verwachten in de Polar X-plorer. De achtbaan heeft een topsnelheid van 65 km/u en voert de gasten door een ijswaterval, langs indrukkende pooldieren van LEGO®-stenen en dwars door een gigantische berg om vervolgens door het ijs te breken en 5 meter naar beneden te vallen.

De snelheid neemt hierna af om de gasten de mogelijkheid te geven te genieten van de levende pinguïns”, vertelt Tom Christiansen, de eigen ontwerper van Legoland die het nieuwe gebied heeft ontwikkeld.

Er zijn slechts twee andere achtbanen in de wereld met een vrije val, maar de Polar X-plorer is de eerste die de belevenis combineert met een zoologisch element. De achtbaan is de snelste in Legoland Billund en neemt gasten 20 meter hoog de lucht in.

Meer over Legoland Billund in Denemarken

Meer informatie over Legoland, en de mogelijkheden voor een vakantie daar vind je op de pagina Legoland Denemarken.


Keer terug van nieuwe attractie Legoland naar Denemarken met Kinderen
Keer terug naar Vakantie met Kinderen

Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!