Murau met kinderen: cultuur, natuur, watervallen en heel veel gezinsplezier

In Murau ga je met de kinderen genieten van een ontspannen gezinsvakantie vol avontuur en cultuur: van zwemplezier tot speurtochten, houtmusea en indrukwekkende watervallen.

De kids bij het meer in Murau

Murau ligt in het hart van Stiermarken in Oostenrijk.

Met zijn rijke geschiedenis, adembenemende natuur en een overvloed aan familievriendelijke activiteiten, is Murau een onvergetelijke ervaring voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur.

Lisette mocht de regio Murau verkennen op uitnodiging in de meivakantie.

Hieronder kun je alles lezen over hun avonturen.

Culturele Verkenning in Murau met kinderen

De stad Murau

De stad Murau is een mooie start van onze vakantie in deze regio. Er is hier van alles te zien!

Bij het informatiepunt kan je een leuke letterspeurtocht ophalen. Elk jaar wordt de speurtocht aangepast. Tijdens het zoeken van de letters kom je langs alle hoogtepunten van de stad. Zo wordt een saaie stadswandeling opeens heel leuk!

De speurtocht duurt in totaal ongeveer 1,5 uur maar mocht dat te lang zijn, kan je misschien bij minder letters het woord ook wel vinden. Bij terugkomst krijgen de kinderen een certificaat en een klein speeltje.

Welkom in de wereld van hout

In het museum staan veel houten spulletjes

Op zo'n 10 minuten rijden van de stad Murau, vind je het houtmuseum. Je kan hier de verschillende soorten hout bewonderen, de geschiedenis van hout ontdekken en zien wat er allemaal van hout wordt gemaakt.

Je kan er voor kiezen om door middel van een audiotour door het museum heen te gaan (Duits/Engels).

Leuk in dit museum is dat de kinderen veel aan mogen raken en ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld een grote knikkerbaan en een mega xylofoon die je mag bespelen, super cool!

De opgezette dieren in het jagershuis

Na het museum kan je nog verder naar het jagersgebouw waar je meer kan leren over de dieren in de natuur. Er zijn daar allemaal opgezette dieren te bewonderen, wat altijd erg indrukwekkend is voor kinderen.

Tegenover het jagershuis is er de mogelijkheid om wat te drinken of een lekkere Wiener Schnitzel te eten. We leren hier van de bediening dat je in Oostenrijk niet “Tschüss” zegt, maar ‘Servus’ als je komt of weer gaat.

Buiten is nog een leuke speeltuin voor kinderen en een speelhuisje met houten spelletjes, zoals 4 op een rij en sjoelen. Bowlen kan ook naast de werkplaats. In de zomer is de werkplaats open voor knutselactiviteiten. Check de website voor meer info. 

Natuuravonturen bij de Günster Waterval

Günster waterval in Murau

We maken een uitstapje naar de Günster waterval. Dit is waar we het meest van houden. Lekker de natuur in en de berg op.

In het begin zijn er vooral veel (steile) traptreden en bruggetjes. Al snel zien, horen en voel je hem, de indrukwekkende waterval. Het heeft bij ons flink geregend dus er is behoorlijk wat natuurgeweld!

Daarna kan je nog wat verder klimmen, over boomwortels en door leuke kronkelpaadjes. Terwijl je boven op de berg uitrust op een bankje kan je kiezen, terug of verder.

Wij maken de kleine Wasserfallrunde af, een simpele wandeling over verhard pad door de woonwijk naar beneden. De afstand is best pittig voor de kleine beentjes maar het uitzicht de moeite waard en heerlijk om even actief bezig te zijn! 

Educatieve Pret bij NaLeMu

In het natuurmuseum in Murau

In het centrum van de regio Murau, in Neumarkt, brengen we een bezoek aan NaLeMu - een informatiepunt en klein natuurmuseum.

Een boeiende bestemming die bezoekers meeneemt op een ontdekkingsreis door de natuurlijke en agrarische geschiedenis van de regio Murau. Veel interactieve elementen voor kinderen.

Zo kan je zelf de bergen puzzelen en met een zaklamp door een gat spieken. Naar bijen kijken die van buiten naar binnen vliegen door een doorzichtige buis, en kijken hoe ze honing maken.

Met een roeiboot moet je goed samenwerken om de ‘natuur te redden’. We leren over hoe kikkerdril verandert in een kikker en mogen lekker spelen met kinetisch zand.

Waar je graaft wordt het blauw (water), en waar je het zand neerlegt komt een berg (groen), een hele hoge berg wordt wit ( sneeuw). Super leuk voor kinderen en stiekem ook voor volwassenen.

Sprookjesraadselbos en lunchen bij Haus Seeblick

De smurfen in het sprookjesraadselbos

Vervolgens gaan we nog naar het ‘Sprookjesraadselbos’, wat op 7 minuten rijden van NaMeLu ligt.

In de tuin van restaurant/pension Haus Seeblick staan een aantal huisjes met houten sprookjesfiguren. Erbij staan bordjes met uitleg over het sprookje in het Duits. 

Voor kleine kinderen tot 4 jaar is dit leuk. Onze kids van 6 en 8 jaar vonden het niet zo boeiend.

Maar gelukkig vermaken ze zich prima met het watertje, de kikkervisjes die ze daar vinden en in de leuke speeltuin. 

Je kan ook lekker buiten te lunchen bij Haus Seeblick

Kaskadenwasserfall en Zecki Land

De Kaskadenwasserfall in Murau


Nog een hoogtepunt van ons bezoek aan Murau was de Kaskadenwasserfall. Vanaf het sprookjesraadselbos is het meer dan 40 minuten naar boven hiken.

Het is even zoeken, want we willen dit keer niet een hele lange wandeling maken maar wel de waterval zien. We trekken de stoute schoenen aan en voeren in de navigatie gewoon de Zecki Hutte in.

De weg er naar toe is een onverharde smalle weg en lijkt niet te kloppen, maar we komen er toch en je kan naast de Zecki Hutte de auto parkeren.

Vanaf daar is het 5 min lopen door het bos tot je bij de prachtige waterval komt. En die was de wandeling meer dan waard. Echt top!

Na de boswandeling weer terug naar boven kunnen de kids zich nog even flink uitleven bij Zecki Land, een leuk en uitdagend parcours direct naast het terras van de Zecki Hutte. Een hele leuke plek voor ouders en kinderen voor een leuke tijd in het bos.

Genoten van Murau

Wandelen naar de waterval in Murau

Van de fascinerende musea tot de verfrissende watervallen, elke dag bracht nieuwe verrassingen en avonturen in Murau.

Terwijl we afscheid nemen van deze magische plek, koesteren we de herinneringen aan onze tijd hier en kijken we terug op een reis vol gelukkige momenten en kostbare ervaringen samen met het gezin.

Servus Murau!

Lisette bezocht Murau op uitnodiging van Tourismusverband Murau. Bekijk hun website voor nog meer leuke tips.

Reisaanbod Murau met Kinderen

Auszeit hotel in st Lambrecht

Het zwembad van Hotel Auszeit in Murau

Tijdens ons verblijf in Murau logeren wij in het Auszeit hotel in st Lambrecht. 

Een super leuk hotel met zwembad en wellness. Bij aankomst plonzen de kids hier dan ook gelijk het zwembad in en wij genieten ondertussen (om de beurt) van een massage.

Er is voor kinderen een speelkamer, een klimwand en tafeltennistafel, maar de waterbedden bij de wellness zijn wel echt een hoogtepuntje.

Er zijn in dit hotel familiekamers voor 4 personen.

Genieten van een ijsje in Murau
Bijen kijken in het natuurmuseum
Lekker spelen met water in Murau

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)