Molecaten park Bosbad Hoeven: kinderpret met bos, zand en waterpark Splesj

Waterpret op vakantie is altijd goed. Bij Bosbad Hoeven hebben ze dat met hun waterspeeltuin Splesj heel goed voor elkaar. Maar dat is niet alles: eigenlijk hoef je je bij dit vakantiepark van Molecaten geen moment te vervelen.

coole super crater glijbaan bij splesh

Molecaten park Bosbad Hoeven ligt in West-Brabant, tussen Roosendaal en Breda. De Brabantse gemoedelijkheid is hier overal aanwezig.

Het vakantiepark ligt prachtig tussen de bossen.  Het is dus een hele fijne plek om te genieten van de natuur. Maar ook van de vele faciliteiten op het park, zoals waterpark Splesj en de binnenspeeltuin.

Uiteraard is een dagje Efteling ook een aanrader, je bent er zo! 

Overnachten doe je in een chalet of stacaravan. Of neem je eigen tent of caravan mee naar de camping. Eén ding is in ieder geval zeker, een vakantie bij Bosbad Hoeven is echt een feestje voor het hele gezin!

Spetterende waterpret

waterpret in het spraypark

Het waterspeelpark Splesj is iets waar je bij Bosbad Hoeven niet omheen kan. De vele attracties maken dat je hier de hele dag zoet bent. Eén daarvan is het spraypark. Als je hierin rondloopt weet je wel waar de naam Splesj vandaan komt. Je kunt hier eindeloos rondspetteren!

Naast maar liefst zeven verschillende glijbanen is er ook een bad voor de allerkleinsten. En een zwembad met duikbassin. Eigenlijk kun je in dit zwempark alle kanten op. Het is zelfs zo dat er een grote zandbak is, en wat is er nu leuker dan spelen met water én zand?

Is het weer wat minder? Dan zwem je gewoon binnen. Bij Bosbad Hoeven kun je baantjes trekken, speelzwemmen en roetsjen van de glijbaan. In het recreatieseizoen zijn er diverse georganiseerde activiteiten.

Je hoeft trouwens niet te overnachten bij Bosbad Hoeven om naar Splesj te gaan. Je kan er ook gezellig een dagje uit van maken. 

De hele dag bezig

Geitjes in de dierenweide

Bij Bosbad Hoeven kun je je de hele dag sportief vermaken. Wat dacht je van een potje tafeltennis of jeu de boule? Altijd goed tijdens de vakantie is midgetgolf. Familievermaak, waarbij het uiteraard wel de bedoeling is dat je je best doet om te winnen!

Buitenspelen is iets dat elk kind eigenlijk dagelijks zou moeten doen. Op het park zijn redenen genoeg om naar buiten te gaan. Zo kunnen de kinderen zich vermaken op de airtrampoline of spreken ze met elkaar af op de sportvelden. Zelf een balletje slaan? Dat kan op de all weather tennisbaan.

Natuurlijk hoef je niet de hele dag sportief bezig te zijn. Bij Bosbad Hoeven heb je bijvoorbeeld ook een visvijver, waar je op karpers, brasems, alen en blieken kunt vissen. En uiteraard behoort een bezoekje aan de dierenweide ook tot de mogelijkheden. De geitjes hebben een hoog knuffelgehalte!

Wil je van het park af, maar heb je geen zin om de auto te pakken? Huur dan fietsen. In de omgeving is genoeg te zien en te doen. Die frisse neus is soms gewoon even lekker.

Overigens kan dat ook met de benenwagen: de receptie heeft allerlei wandelroutes voor je klaarliggen. Een korte of een lange wandeling, met een routekaart weet je ook de weg terug te vinden.

Bij slechter weer

kinderen in de kruip door, sluip door buis

Dat balletje op de tennisbaan kun je dus ook slaan als het regent. Maar ook kinderen hoeven zich niet te vervelen. Je hebt hier namelijk een hartstikke toffe binnenspeeltuin!

Je kind heeft de tijd van zijn leven in de klimtorens, op de springkussens en van de glijbanen. De touwbruggen maken het geheel lekker stoer.

Maar is je kind wat kleiner? Dan is er ook een ballenbak. Krijg ze daar maar weer uit… Gelukkig kun je jezelf ook vermaken met een goed boek.

Er wordt veel georganiseerd voor jong en oud

supergave schuimparty

Tijdens de schoolvakanties organiseert Bosbad Hoeven diverse activiteiten. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kun je hier meedoen met het animatieprogramma. Van bingo tot knutselen en van theater tot sporttoernooien. Voor je kinderen een fantastische manier om ander kinderen te leren kennen.

In de vakantieparken van Molecaten zijn de schildpadden Molly & Caatje overal te vinden. Je kunt met ze op de foto, een dansje met ze wagen of ze even lekker knuffelen. En doe je mee aan een sporttoernooi? Dan is de kans groot dat de twee reuzenschildpadden je aanmoedigen.

Vakantie met tieners is bij Bosbad Hoeven ook een aanrader. Ze gaan graag hun eigen gang, je ziet ze soms de hele dag niet. Hoe mooi is het dan dat ze met hun leeftijdgenoten bij de animatie te vinden zijn?

Voor de tieners worden namelijk wat stoerdere activiteiten georganiseerd, zoals paintball of gamen. Voor je het weet willen ze zelfs ’s avonds naar de filmavond. Je hebt geen kind aan ze! En volgend jaar gaan ze graag weer mee.

Vul die knorrende magen!

vanaf het terras van de snackbar kijk je op het duikbassin

Al dat spelen en zwemmen maakt hongerig. Gelukkig is er bij Bosbad Hoeven genoeg te eten!

Bij waterspeelpark Splesj is een snackbar. Door de grote zonneweide heb je plek genoeg om daar je lekkere hapje op te eten.

Op een mooie locatie boven het water vind je het terras van Ons CAAT. Hier kun je met de kinderen heerlijk uit eten. 

Voor de vergeten boodschappen kun je in het winkeltje terecht. Het assortiment is beperkt, maar alles wat je echt nodig hebt is er te vinden. Bijvoorbeeld het verse broodje voor het ontbijt. Wil je toch meer boodschappen doen, dan is er in de buurt een grote supermarkt.

Vele opties om te overnachten

Kinderen spelen voor het chalet

Lekker chillen in het Brabantse bos, bij Bosbad Hoeven kan het. Zie je jezelf al zitten met een kop koffie op de veranda?

De chaletjes hebben in dit recreatiepark allemaal een mooie veranda, wat je kunt zien als een verlenging van je woonkamer. En hoewel we knus en klein op vakantie prima vinden, is dit een aangename verrassing. Je kunt je even helemaal terugtrekken van alle hectiek.

In de chalets heb je veel privacy en het leuke is: overal is een speeltuin in de buurt. Wil je een huurcaravan dan kun je hier ook terecht. Met een zonnig en ruim terras, is buiten leven geen probleem.

inrichting van de tent

Een ingerichte tent is ook een aanrader. Wel kamperen, maar niet zelf je tent opzetten.

Maar heb je een eigen camper, caravan of tent, dan gaat er natuurlijk niks boven echt kamperen. De kampeerplekken worden omringd door groen. Hierdoor heb je veel privacy en beschutting.

Voor je camper zijn speciale plekken ingericht. Dit maakt dat werkelijk iedereen kan genieten bij Bosbad Hoeven.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)