Leksand Sommarland en Resort, cool (water-)pretpark in Zweden

Voor veel gezinnen is een bezoek aan Leksand Sommarland een hoogtepunt van een vakantie in Zweden. Tijdens hun vakantie in Dalarna brachten Cindy en haar gezin er een bezoek.

Ciske in de kart bij Leksand Sommarland

Leksand ligt aan de zuidoostelijke oever van het Siljanmeer, ongeveer in het midden van de provincie.

Hier bevindt zich Leksand Sommarland, met zowel een pretpark als een waterpark. En ernaast ligt camping en vakantiepark Leksand strand, waar je kan overnachten.

Het pretpark is toegankelijk via het vakantiepark, maar er is ook een aparte parkeerplaats voor mensen die hier niet overnachten.

Al bij de entree word je vrolijk van het welkomstliedje. Nadat we door de poortjes heen zijn, snuffelen we nog even in het shopje om vervolgens het park te verkennen.

Het pretpark Leksand Sommerland

In de draaimolen bij Leksand Sommarland

De diverse attracties van het "droge" deel van het pretpark bevinden zich ook op en rond het water. Zij zorgen voor minstens een dag vertier.

Er zijn leuke speeltuintjes en draaimolens, springkastelen en trampolines. De meeste attracties zijn gericht op kinderen van 3 tot 12 jaar, maar er is voor alle leeftijden wat te beleven.

Kleinere kinderen vinden de speeltuin met piratenboot, de springkastelen, het varkenstreintje en het springkussen leuk. Ook de elektrische mini boten met de kop van een krokodil, panda of lieveheersbeestje zijn een succes. Minigolf en goud zoeken brengen rust in de tent.

De wat grotere kids rijden met autootjes, leren schieten met luchtgeweren en beklimmen de 12 meter hoge klimmuur, om vervolgens naar beneden te zoeven over de 300 meter lange zipline.  Dender naar beneden in de Drop’n Twist of maak een ritje met de rupsachtbaan. Ook lasergamen is hier mogelijk.

Voor de oudere kinderen zijn de klimmuur en het klimparcours heel gaaf, maar zij vermaken zich toch het meest in het watergedeelte van het park.

Zipline over het zwemparadijs bij Leksand Resort

Het gave waterpark

Coole afdaling in een band

Er zijn heel wat leuke dingen te beleven in Dalarna, maar niets zo leuk voor kinderen als stoeien in het water!

Het watergedeelte van Leksand Sommarland omvat maar liefst 3 zwembaden en 10 glijbanen. Er zijn waterattracties voor jong en oud. Voor kleintjes is er een leuk peuterbad en groene ligweides.

Onze zoon is al wat ouder, dus die zoekt meer spanning. De leukste attractie vinden wij de Crazy Canyon, een 300 meter lange wildwaterbaan waar je met opblaasbanden vanaf zoeft.

Ook de kortere glijbanen zijn voor herhaling vatbaar. En af en toe hangen we gewoon even in het zwembad.

Op het Siljanmeer is een gigantisch opblaasparcours uitgezet. Kids vanaf 6 jaar kunnen hier springen, glijden en kruipen. Maar de ultieme adrenalinekick vind je bij de 17 meter hoge Free Fall / Kamikaze. Jeetje, wat een steile glijbaan is dat!  Ik pas toch maar even.

Lunchen doen we in Bäverhyddan, een restaurant in het pretpark, waar men een heerlijk Mexicaans buffet aanbiedt. Echt heel lekker en goed te betalen.

Er zijn nog andere, kleinere kiosken waar je frietjes of een hamburger kunt halen. Hier lezen we wat minder goede reviews over. Je eigen eten meenemen is ook geen probleem.

Overnachten bij Leksand Strand

De verschillende accommodaties van Leksand Strand

Overnachten kan in Leksand Strand, direct naast het pretpark. Hier biedt men allerlei soorten accommodaties, van glamping tenten tot luxe vakantiewoningen voor de hele familie. Ook zijn er ruim 200 kampeerplaatsen.

Het park is opgesteld in levels op verschillende hoogtes . De meeste overnachtingsplekken bieden op die manier uitzicht op het water.

Enkele ingerichte tenten zijn opgesteld met uitzicht op het meer. In de avond kan je hier heerlijk zitten op de stoeltjes voor de tent.  Een pad voert langs het water richting het restaurant, dat ook uitzicht heeft op het meer. Hier geniet je van een buffet, maar ook van entertainment.

Leksand Sommarland staat garant voor een of meerdere dagen dolle pret voor jong en oud. Wanneer het warm weer is kan het behoorlijk druk zijn, maar je geniet dan ook het meest van alle attracties.

Een vakantie in Dalarna staat vooral in het teken van natuur en buiten zijn, en voor gezinnen met kinderen is dit park een erg leuke en aanbevolen afwisseling.

Luchtfoto van Leksand Sommarland

Cindy was op bezoek bij Leksand Resort in Dalarna op uitnodiging van Visit Dalarna. Voor meer informatie kun je terecht op hun website.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)