Le Coeur du Moulin, genieten in de natuur van de Auvergne

Bij een oude watermolen in de natuur van de Auvergne ligt het kleinschalige Le Coeur du Moulin. Een heerlijke vakantieplek met gites en camping en natuurlijke activiteiten voor kinderen en hun ouders

Le Coeur du Moulin richt zich sinds 2018 vooral op volwassenen. Kijk voor een alternatief bij de andere kindvriendelijke plekjes in de Auvergne of in Frankrijk.

Het zwembadterras in de natuur bij le Coeur du Moulin

Eigenaren Edgar & Joke, Kenny & Petra, en hun kinderen Jorian & Jente hebben hun droom gevolgd om een heerlijke vakantieplek in het groen te creëren.

Hier kun je in alle rust en vrijheid genieten van de natuur, of van de activiteiten die georganiseerd worden.

Jorian & Jente nemen ondertussen jullie kinderen op sleeptouw. Zij gaan vele leuke dingen doen, het zal erg moeilijk zijn om zich hier te vervelen.

De gites en camping

Gezellig tafelen voor de gites

Op het terrein staan 2 gites, die geschikt zijn voor gezinnen tot 6 personen (op aanvraag tot 8 personen).

De bovenste gite heeft een aparte opgang met buitentrap en net als de beneden-gite een privétuin beneden, met tafel, ligstoelen, hangmat en Barbeque.

Beide gites zijn ruim, en sfeervol ingericht. Ze bevatten een badkamer, keuken, 2 slaapkamers en een woonkamer met tweepersoons bedbank. Bovendien faciliteiten voor baby's en kleine kinderen op aanvraag.

De camping heeft ruime plaatsen voor caravan, camper of tent. Er staat een sanitairblok, er is electriciteit en voldoende ruimte om te spelen.

Te huur zijn ook nog een paar blokhutten (voor 2 personen) en een ingerichte caravan. En Wifi is overal beschikbaar.

Spelen en actief zijn in de natuur

Op de camping zijn tal van speeltoestellen te vinden. Een trampoline en een opzetzwembad, uiteraard. Maar ook een klimboom met slingertouwen en schommels. En een zandbak voor de kleintjes.

De camping ligt bovendien aan een prachtig meer. Hier mag niet in gezwommen worden, maar vissen kan wel. Zwemmen kan wel in het dichtbij gelegen zwemmeer Vieure. Dit is geschikt voor kinderen met een aflopend zandstrandje en speel- en volleybalveld. Of in de rivier de Allier, iets verderop.

Andere activiteiten die in de omgeving kunnen worden ondernomen zijn kanoën, mountainbiken (fietsen zijn beschikbaar), paardrijden, een jeepsafari, het bezoeken van kastelen enzovoorts.

Maar de kinderen zullen ook vooral aan het spelen en ravotten zijn in de overweldigende natuur rondom.

Gezamenlijke activiteiten

Gezellig rond het kampvuur

Na een actieve, of juist heel relaxte dag in de natuur, kun je natuurlijk zelf wat koken of barbequeën. Maar je kunt ook genieten van de table d'hôte: een gezamenlijke 3-gangen maaltijd.

Een enkel hapje en/of drankje is ook mogelijk, bij het kampvuur of op het terras aan het meer.

Regelmatig worden er ook speciale avonden gehouden, voor jong en oud. Worstenbroodjes bakken, verhalen vertellen, zingen en dansen.

Thema-avonden met zelf belegde pizza's, een pannenkoekenavond of een groot barbeque-festijn. En ondertussen ontstaan er mooie vriendschappen...

Creatieve Herfstvakantie

creatieve herfstvakantie

In de Herfstvakantie organiseert Le Coeur du Moulin een speciale creatieve vakantie.

Voor de ouder en kinderen die dit willen is er de workshop intuïtief schilderen. Doen de kinderen liever iets anders, dan kunnen ze kiezen uit mozaïeken met papier, een creatie maken van houten stokjes, een naamplaat maken van hout of stenen beschilderen.

Natuurlijk kunnen ze ook heerlijk buiten spelen en zijn er activiteiten te boeken als wandelen met een ezel, paardrijden, jeepsafari of quad rijden.

Helaas richt Le Coeur du Moulin zich sinds 2018 vooral op volwassenen. Kijk voor een alternatief bij de andere kindvriendelijke plekjes in de Auvergne of in Frankrijk.


Vond je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!