Labyrinth heeft gezellige actieve gezinsvakanties voor iedereen

Je wilt een actieve vakantie, maar ook wel eens luieren. Je hebt een actief gezin, maar niet iedereen is even actief. Je wilt veel doen, maar ook gezelligheid. Bij Labyrinth kan het allemaal, op de mooiste plekjes in Europa.

De reizen van Labyrinth zijn helaas niet meer boekbaar. Kijk voor alternatieven bij de Actieve vakanties met kinderen

Trots uitpuffen met de groep na een activiteit

Labyrinth is een familiebedrijf, dat al sinds 1995 actieve vakanties organiseert. Zij hebben een speciaal aanbod voor families en éénoudergezinnen.

Vanuit verschillende prachtig gelegen campings in Europa bieden ze met een team van eigen instructeurs en begeleiders tal van leuke en uitdagende activiteiten.

Hun missie is daarbij om het voor iedereen toegankelijk te maken. En dat betekent een grote flexibiliteit en een betaalbaar aanbod.

Flexibel in een gezellige groep

Na een geweldige raft-tocht

De activiteiten worden in groepen uitgevoerd. En bij een groepsvakantie dien je je enigszins aan te passen aan de groep. Maar bij Labyrinth is dat minimaal.

Als je een dag even geen zin hebt, of je wilt ook een keertje niks doen, geen enkel probleem. Sommige activiteiten zitten in het arrangement, maar andere activiteiten en excursies kun je ter plekke bijboeken.

De groepen worden ook zo ingedeeld, dat iedereen het naar zijn zin heeft. Vriendjes (nieuw of bestaand) bij elkaar dus. En zoveel mogelijk op hetzelfde niveau.

Plezier staat volop, en iedereen krijgt voldoende tijd om de activiteiten af te ronden, in zijn/haar eigen tempo.

Op een aantal bestemmingen nemen de kinderen deel aan de Kids Adventure Club. Dat betekent dat de ouders tijd voor zichzelf hebben. Je kan daarbij natuurlijk zelf een uitdagende activiteit doen, een excursie maken, of gewoon lekker niets doen.

Betaalbaar, maar toch bijzonder

Gezellig op de camping

Labyrinth vindt dat iedereen een top-vakantie moet kunnen hebben. De reizen zijn daarom betaalbaar gehouden, terwijl je toch naar bijzondere plekjes gaat.

De truc zit er in dat je zelf kunt kiezen. Neem je je eigen tent mee, of heb je liever het gemak van een huurtent? Kom je op eigen vervoer, of boek je de bus bij? Kies je voor het uitdagende parapenten, of ga je "eenvoudig" klimmen en abseilen?

Daarnaast zijn de kosten beperkt omdat je met elkaar op een camping verblijft. In plaats van duur te gaan uit eten, is er een PastaParty of ga je met elkaar Barbequen. Is nog beregezellig ook.

De bestemmingen en activiteiten

Waar het uiteindelijk natuurlijk ook om draait is de bestemming van je vakantie, en wat je daar gaat doen. En beiden zijn bij Labyrinth heel bijzonder.

Met zorg worden namelijk mooie campings uitgezocht in bijzondere natuurgebieden. En van daaruit worden niet alledaagse activiteiten uitgevoerd, en worden er excursies aangeboden.

Per bestemming zijn er verschillende activiteiten. Hieronder dus een overzicht van alle bestemmingen met hun activiteiten:

Kroatië,  Outdoor en strand in Dalmatië

De prachtige kust van Dalmatië

Vlakbij het National Park Paklenica in het Noorden van Dalmatië ligt Camping Alan Paklenica. Het ligt in een prachtige omgeving waar je spannende outdooractiviteiten kunt ondernemen, in combinatie met het (kiezel)strand.

Op de camping is een zwembad (op bepaalde tijden), sport animatie, aerobics, beachvolleybal, minigolf, tafeltennis, tennis- en voetbalveld.

Een bij te boeken activiteitenpakket bevat onder andere klimmen en abseilen, zeekajakken met snorkelen, boogschieten en wandelen door het Nationaal park Paklenica en bezoek aan de grot ‘Manita Pec’.

Andere activiteiten zoals Speleologie, Duiken, of Toprope klimmen zijn los bij te boeken. En dat geldt ook voor excursies, zoals naar de Plitvice meren of een boottocht naar de Kornati eilanden.

Je kan hier verblijven in een huurtent.

België, ATB, vlotvaren en klimmen in de steengroeve

Groepsfoto na de griezelige fakkeltocht

De Belgische Ardennen zijn bekend om hun Outdoor activiteiten. En vanuit een tweetal Campings organiseert Labyrinth dan ook zeer actieve vakanties.

Voor kinderen van 6 t/m 12 en vanaf 13 kun je een Actief pakket bijboeken. Daarin gaan ze 4 dagdelen klimmen in de steengroeve, mountainbiken (ATB), kayakken, en geo-caching doen.

Daarnaast zijn er (ook voor kleinere kinderen) gratis activiteiten zoals een fakkeltocht, bingo-avond, muziekquiz, en het kampvuur met marshmellows.

De campings zijn ook los te boeken, waarbij je diverse excursies en activiteiten kan bijboeken. Daarbij bijvoorbeeld ook een kinderkookcafé, fotospeurtocht, en voor de papa's bijvoorbeeld bierproeven.

Bekijk de mogelijkheden op de website van Labyrinth.

Frankrijk, actief in de Alpen

Canyoning in de Franse Alpen

In Frankrijk kan je lekker actief bezig zijn in de Alpen.

Je kan er spectaculaire activiteiten doen zoals raften, canyoning, klettersteig, en kajakken.

Er is een 13+ pakket waarbij de tieners naast deze en andere activiteiten ook een bergtocht met bivak maken. Los boeken van de vele activiteiten is ook mogelijk (ook met jongere kinderen).

Verblijven doe je er in een huurtent of je kan een plekje op de camping reserveren.

Italië, windsurfen bij het Gardameer of in Toscane

Even relaxen op het Gardameer

Vanaf een camping aan de Noord-oever van het Gardameer kun je een Actief pakket boeken waarin je gaat klimmen en abseilen, wandelen in de bergen, en kayakken.

Maar waarom zou je het daarbij laten? Je kunt hier namelijk ook heerlijk windsurfen, en had je niet altijd eens willen parapenten?

Windsurfen kun je ook in Toscane, waar je op een camping bij de badplaats Castiglione della Pescaia verblijft. Het Actief pakket hier is een stuk relaxter, met naast windsurfen een Pizza Party en een excursie naar de eilanden Giglio en Gianutri. Bekijk de mogelijkheden in Italië.

Spanje, combineer actie met excursies

Volleybal op het strand

Aan de Costa Brava, in de buurt van Barcelona, ligt camping Canyelles direct aan zee. Een prachtige plek voor strand, actie, en excursies.

Het Actief pakket bestaat hier dan ook uit een Catamaran cruise, een Beach day met onder andere banaanvaren, en een excursie naar Barcelona.

Maar je kan ook diverse activiteiten los boeken. Misschien wil je wel naar Camp Nou, naar de Wereld van Dali, of naar de glijbanen van WaterWorld. Of ga je samen met de kids je PADI duikbrevet halen?

Je verblijft hier in een stacaravan.

De reizen van Labyrinth zijn helaas niet meer boekbaar. Kijk voor alternatieven bij de Actieve vakanties met kinderen


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)