La Palma met Kinderen, het observatorium van de wereld!

Op La Palma schitteren de sterren je tegemoet, rij je het ene moment langs plantages en het andere moment langs diepe ravijnen. Avontuurlijke gezinnen kunnen hier volop hun hart ophalen!

La Isla Bonita

Uitzicht over La Palma vanaf de Caldera de Taburiente.

La Palma is één van de kleinere eilanden van de archipel. Maar wat het mist in formaat maakt het goed in adembenemende natuur, spectaculaire bezienswaardigheden en vriendelijke locals.

Via bossen en bloeiende valleien in het noorden beland je zo op een zwart zandstrand waar je met een beetje mazzel dolfijnen en zelfs walvissen kunt spotten. In het binnenland groeien de zoetste vruchten er wild op los en in het zuiden ontdekken jullie lavavelden en vulkanen.

Wij weten het wel zeker: La Palma was vast een favoriet van Moeder Natuur. De locals noemen het eiland dan ook niet voor niks ‘La Isla Bonita’. En al dat pracht en praal hoeven jullie met bijna niemand te delen. Het eiland is namelijk nog niet echt ontdekt door toeristen. Jullie kunnen er dus in alle rust op uit om te exploren. 

Wist je dat de inwoners van La Palma ‘Palmeros’ worden genoemd? De meeste Palmeros zijn werkzaam in de landbouw. Veel van de oudere generaties spreken geen tweede taal. Het is daarom leuk om een paar woordjes Spaans te leren. Zo kun je iedereen een fijne dag wensen.

Kleurrijke huisjes & oeroude bossen

Santa Cruz de La Palma

De hoofdstad, Santa Cruz de La Palma vormt met haar kleurrijke huisjes en balkons vol met bloemen, lokale restaurants en met keien belegde straatjes een warm welkom.

Daarnaast vormt de stad een perfecte uitvalsbasis waar vanuit jullie het kleine eiland kunnen ontdekken. Laat het roadtrippen maar beginnen.

Net buiten de kleurrijke stad wacht namelijk een wereld vol avontuur en de mooiste vergezichten op jullie. Tweederde van het totale oppervlakte van La Palma is begroeid met bos waarvan een derde de status heeft van beschermd natuurgebied.

En boven dit alles strekt de Roque de los Muchachos zich uit alsof het de hemel probeert te raken. Met haar 2.423 meter komt de vulkaan best dichtbij.

Sterren kijken met de kids vanaf de vulkaan

Sterren kijken op de Roque de los Muchachos

Een highlight die dan ook echt niet mag ontbreken aan jullie reis is een bezoekje aan deze vulkaan. De Roque de los Muchachos zorgt als hoogste punt van het eiland niet alleen voor de mooiste vergezichten, maar vormt ook het thuis voor ‘s werelds belangrijkste observatoria. Dankzij de ‘Law of the Skies’ op La Palma wordt lichtvervuiling tot een minimum gehouden en is het dé plek om sterren te bewonderen.

Zodra de avond begint te vallen komen er steeds meer tevoorschijn. Zoveel sterren heb je waarschijnlijk je hele leven nog nooit bij elkaar gezien. De lappendekens zijn perfect voor een lesje sterrenkunde of het ontdekken van sterrenbeelden.

Als je mazzel hebt staan er onderzoekers met telescopen waardoor je mag spieken. Ze vertellen je graag alles over de sterren en de planeten. Maar ook zonder telescoop zul je het spektakel niet missen. Vanaf La Palma is zelfs de melkweg met het blote oog te zien!

Wandelen met de kinderen bij Los Tilos

Los Tilos trails

De weelderige bossen rondom Los Tilos hebben een bijna betoverend gevoel. Er zijn verschillende paden te vinden waar je heerlijk kunt wandelen.

Voor een jonger gezin raden wij de PR LP7 aan. Deze route leidt je dwars door de verscholen kloven met als klapstuk een waterval. Avontuurlijke tieners gaan voor de PR LP6. Dit pad voert je door een reeks van tunnels. Vergeet vooral de zaklamp niet!

Door het hart van de krater Caldera de Taburiente stroomt een heldere beek die de plantages aan de kust van water voorziet. De mooiste manier om de krater te ervaren is door in- of rond de krater te wandelen.

De Taburiente ligt in zijn eigen nationale park waar je je net een ontdekkingsreiziger voelt. Een andere manier om de krater te bewonderen is vanaf het uitkijkpunt Mirador de la Cumbrecita. Deze is bereikbaar met de auto.

De piratenbaai van Poris de Candelaria

Poris de Candelaria

In Porís de Candelaria lijkt het alsof je een heuse piratenbaai bent binnengestapt.

Verborgen aan het einde van een steile kustweg ligt deze gapende mond op jullie te wachten.

De wanden van de inham vormen een perfecte cirkel op 50 meter hoogte. Locals springen hier de oceaan in.

Reisaanbod La Palma

Naar de Canarische eilanden met Voja Travel

Voja Travel

Bij een bestemming zoals de Canarische eilanden zullen veel mensen aan grote all-inclusives, drukke stranden en pensionados denken. Als je aan Voja Travel vraagt wat de Canaren bij hen oproepen krijg je een heel ander antwoord: Bizarre landschappen, pruttelende vulkanen, verborgen parels en verrassend veel groen zijn slechts een greep uit de dingen die de Canaren volgens hen zo speciaal maken.

Een reis van Voja Travel naar de Canarische eilanden gaat daarom verder dan de gebaande paden. Off the beaten track noem je dat. Van zonnen op de ongerepte lavastranden van Tenerife tot expedities door haar groene Anaga gebergte. Ga roadtrippen over de avontuurlijke wegen van La Gomera of ontdek de ‘Law of the Skies’ op La Palma.

Het fijne aan deze reis is het rustige tempo. Zo hebben jullie alle tijd om de verschillende eilanden te ontdekken, contact te leggen met de locals en écht samen vakantie te vieren. Mooie kleinschalige accommodaties maken de reiservaring compleet.

La Palma & Teneguia Princess & Spa Hotel

Dit fijne resort met maar liefst 10 zwembaden en een uitgebreid wellness programma is ideaal voor een vakantie waarbij relaxen voorop staat.

Op het resort is animatie, tennisbanen, een speeltuin en een miniclub.

Er zijn familiekamers voor maximaal 4 personen. Je verblijft er op basis van halfpension of all inclusive.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)