Kutná Hora met kinderen 

In Tsjechië heb je het leuke plaatsje Kutná Hora. In dit plaatsje staat de kathedraal van Sint Barbara die opgenomen is in het werelderfgoed van Unesco. 

Maar ook voor de kids is Kutná Hora leuk. Je kan er namelijk van de zomerrodelbaan naar beneden roetsjen of een duik nemen in het zwembad. 

Kunnen we mooi wat cultuur snuiven en wat leuks voor de kids doen in één dag.

De rodelbaan van Kutná Hora

Rodelen in Kutná Hora

In Kutná Hora heb je een rodelbaan met een lengte van 1,3 kilometer! De rodelbaan bestaat uit tientallen bochten. De baan ligt wel wat verscholen achter het zwembad, dus goed om te weten dat je de weg rechts naast het zwembad moet volgen om er te komen.

Een bijkomend voordeel van de hobbelige baan is dat je het automatisch wat rustiger aan doet. Kan je in ieder geval niet uit de bocht vliegen.

Andere activiteiten voor kinderen

Naast rodelen kan je hier ook op zo’n rodeostier klimmen, in een bal de berg afrollen of op een quad rijden. 

De kathedraal van Sint Barbara

De kathedraal van Sint Barbara

In het plaatsje kan je diverse prachtige gebouwen, kerken en beelden zien. Maar het hoogtepunt is zeker wel de kathedraal.

Ook de boulevard ernaartoe is prachtig. Met mooie beelden aan één kant en een geweldig uitzicht over het stadje en zijn omgeving aan de andere.

Het stadje doet ook erg gezellig aan. Er zijn vele terrasjes waar je kan genieten van een drankje of een hapje. Vaak ook op van die gezellige binnenplaatsjes. 

Kutná Hora is zeker een aanrader

Kutná Hora is door de afwisseling van cultuur snuiven met de mogelijkheid om tussendoor wat leuks te doen met de kids een ideaal uitje voor gezinnen!

Kijk voor nog meer informatie over Kutná Hora en andere leuke steden in Tsjechië op de site van Czechtourism.com

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)