Krokodille zoo op Falster, ontdek dat reptielen niet saai zijn

In Eskilstrup, een dorpje op het Deense eiland Falster vind je de Krokodille zoo. Hier hebben ze álle soorten krokodillen die er op de wereld te vinden zijn. Inclusief een krokodil van 5 meter lang en wel 600 kg zwaar!

In de krokodille zoo vind je verschillende soorten krokodillen

Wij hebben deze zoo bezocht met onze dochters van 3 en 6 jaar. En die kennen de krokodillen alleen uit de dierentuin en dan zijn ze best een beetje saai.

Ook hier doen de krokodillen niet veel maar deze zoo is zoveel leuker dan je verwacht.

Niet alleen krokodillen vind je in deze kleine zoo. Ook verschillende reptielen, aapjes, schildpadden en de gevlekte luipaard kan je hier vinden. Er is echt genoeg te zien en met een gids kom je alles te weten over deze dieren.

De krokodille zoo is een echt familiebedrijf. De eigenaar is begonnen met 1 krokodil maar dat werden er al snel meer. Nu heeft hij zijn eigen krokodille zoo en helpt zijn familie met het runnen van dit bedrijf.

De dochter van de eigenaar heeft ons samen met een nicht een rondleiding gegeven door de zoo en het was erg indrukwekkend.

Álle soorten krokodillen

We mochten ook een babykrokodil van dichtbij bekijken en vasthouden

Er zijn 25 soorten krokodil-achtigen op de wereld en de krokodille zoo heeft ze allemaal. Ze worden goed verzorgd en gefokt zodat ook de soorten die met uitsterven worden bedreigd weer terug kunnen worden gezet in de natuur.

De grootste krokodil die ze hebben van 5 meter lang komt uit een bedrijf in Venezuela. Deze krokodil was door dat bedrijf gevangen omdat er nogal wat mensen vermist raakten en men dacht dat deze krokodil de oorzaak zou kunnen zijn.

Ik heb het wel even nagevraagd, maar het aantal vermissingen is niet gedaald, dus we kunnen deze krokodil vrijstellen van beschuldiging.

Krokodille zoo heeft ook slangen en schildpadden

De schildpadden vinden het heerlijk als je in hun nek kriebelt

Ook slangen zijn hier van de partij. En je mag voor 20 Deense Kronen op de foto met een slang.

Dit geld gaat naar een goed doel in Venezuela. Dus als jij je stoere foto hebt heb je daarbij gelijk een goed doel gesteund voor nog geen €3,-

Buiten zijn ze aan het verbouwen en komen er in de zomer van 2019 een aantal verblijven bij.

Op dit moment vind je grote schildpadden buiten waarmee je ook op de foto kan.

Toffe dingen in het hoogseizoen

Ook de slang mocht ik vasthouden. Emma heeft hem geaaid.

Als het hoogseizoen is in Denemarken zijn er veel toffe dingen te beleven voor de kinderen.

Elk uur van 11.00 tot 15.00 uur is er wel wat te doen waarbij de kinderen bijvoorbeeld het voeren van de dieren kunnen zien of de dieren kunnen ontmoeten. In de zoo staan verschillende werknemers die graag vertellen over hun passie voor de dieren.

In de gehele maand juli is er van 22.00 tot 24.00 uur de Nightzoo. Dan komen de gevlekte Luipaarden tevoorschijn en zie je de vleerhonden (flying fox) vliegen.

Het is een erg knusse avond met veel bijzondere dieren. Op deze avonden kan je ook zien hoe de krokodillen gevoerd worden.

Let op de openingstijden

Let wel even op wanneer je deze Krokodille zoo wil bezoeken. Zij zijn buiten het seizoen maar beperkt open.

Bianca was op uitnodiging van VisitDenmark in Denemarken.

Kijk, de Krokodille Zoo heeft ook een aapje met sokjes aan

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)