Negen kindvriendelijke stranden in Albanië

Ben jij op zoek naar een kindvriendelijk strand in Albanië? Dan zijn deze stranden voor jou geschikt!

Moeder en kind kijken uit over de kustplaats Sarandë in Albanië, aan de Albanese Rivièra.

Langs de gehele kustlijn van Albanië liggen prachtige stranden, variërend van lange zandstranden tot schilderachtige baaitjes, allemaal omgeven door kristalhelder water. Maar welke zijn nu geschikt om met kinderen te bezoeken?

Sommige stranden zijn wat drukker, maar daar staat tegenover dat er ook wat meer voorzieningen zijn. Een barretje waar je ijs kan halen bijvoorbeeld, of een drankje.

Andere stranden zijn moeilijker bereikbaar, maar wel heel mooi, en paradijselijk rustig.

Omdat de keuze zo groot is hebben wij hier speciaal voor jou, onze negen kindvriendelijke zandstranden in Albanië op een rijtje gezet.

Of ga direct naar de...

Velipoja Beach in het Noorden van Albanië

albanie-velipoja-beach-800.jpg

Velipoja Beach ligt aan de noordkust van Albanië. Het is een breed zandstrand met langzaam aflopende kustlijn en zacht zand.

Aan het grote strand kun je verschillende hotels, restaurants en watersportfaciliteiten vinden, dus met de ijsjes komt het hier wel goed.

Grappig om te doen: loop het strand in Noordelijke richting af. Je komt dan bij de monding van de Buna River wat gelijk de grens is met buurland Montenegro!

Een uitstapje naar dit buurland is hier dan ook letterlijk zo gemaakt.

Plazhi San Pietro

Het strand Plazhi San Pietro

Onder de kaap van Rodon, ten Noorden van de stad Durrës, ligt dit mooie brede zandstrand.

Het is een relatief rustig strand, met toch diverse restaurants in de buurt. Het moois zandstrand loopt langzaam af, perfect voor jonge kinderen.

Aan het strand liggen ook diverse resorts, waarvan het luxe Melia Durrës een aanrader is, vooral als je met kleine kinderen een leuke strandvakantie zoekt.

Kallmi Beach, visjes vangen tussen de rotsen

Kallmi Beach ligt net boven de stad Durrës. Het heeft ondiep water en ligt aan een mooi natuurgebied waar je uitstekend kunt wandelen.

Kallmi Beach is een rustig strand. De strook waar je op kunt zitten is smal, waardoor de hele kustlijn wat intiemer aandoet.

Er zijn zandstukjes te vinden op het strand, maar het grootste gedeelte bestaat uit rotsen en kiezelstenen. Het water is kraakhelder en je kunt er heel goed visjes vangen.

Er zijn in het hoogseizoen ook faciliteiten te vinden zoals een barretje en een restaurantje. Ga je buiten het hoogseizoen en wil je graag een ijsje halen? Check dan van tevoren even of deze faciliteiten geopend zijn.

Golem beach, vol hotels langs gezellige boulevard

Een leuk hartje op het strand van Golem, ten zuiden van Durrës

De meeste hotels voor een strandvakantie in Albanië vind je aan Golem beach, ten Zuiden van de stad Durrës.

De hotels liggen langs een gezellige, wat drukke boulevard. Hou je van wat reuring? Dan is dit een leuke plek. Er is in het hoogseizoen zelfs regelmatig een kleine kermis te vinden.

Het zandstrand is niet breed, en dus goed overzichtelijk. 

Dhermi Beach, met comfortabele voorzieningen

Dhermi Beach, een kindvriendelijk zandstrand in Albanië

Een heel stuk Zuidelijker, onder Vlorë, ligt Dhermi Beach. Dit strand ligt bij het mooie bergdorp Dhermi. Het is gemakkelijk bereikbaar en heeft een mooie boulevard met veel voorzieningen.

Het kan er in het hoogseizoen druk en toeristisch zijn, maar je kunt dan ook op verschillende plekken lekker eten, een ijsje halen, watersporten of een ligbedje huren.

Het strand heeft fijn zand en ondiep water waardoor het ideaal is voor families met jonge kinderen in Albanië.

Vlakbij Dhermi Beach zijn verschillende baaitjes met andere stranden te vinden. Allemaal mooi, maar deze is de mooiste:

Gjipe Beach, afgelegen, maar de moeite waard

Gjipe Beach is een wat afgelegen strand, maar volgens velen het mooiste strand van Albanië.

Het ligt aan de beroemde Albanese Riviera, nabij het dorpje Vuno. Vlak na dit dorpje kom je een onopvallend bordje tegen met daarop Manastiri i Shen Theodhorit.

Dit moet je volgen, totdat je een tweede bordje ziet wat naar Gjipe Beach verwijst. Het eerste deel van de weg vanaf dit punt is geasfalteerd, maar dat houdt op een gegeven moment op. Na een km of 3 is er een kleine parkeerplaats tussen de bosjes.

Vanaf dit punt is het ongeveer een half uurtje wandelen naar Gjipe Beach langs de waanzinnige kustlijn, wat goed te doen is voor basisschoolkinderen

Zorg dat je eten en drinken bij je hebt en geniet van de indrukwekkende kloof waar dit zachte zandstrand zich bevindt.

Jale Beach en het naastgelegen Aquarium Beach

Jale Beach ligt ten zuiden van Gjipe Beach en een stuk makkelijker toegankelijk. Het strand is een combinatie van kiezels en zand. Het kristalheldere water is heerlijk om in te zwemmen.

Dit strand is een heerlijke plek voor gezinnen, maar kan in het hoogseizoen erg druk zijn. Dit heeft wel als positief gevolg dat er meer voorzieningen zijn zoals barretjes en restaurantjes. In het na en voorseizoen is het er wel rustig.

Wil je in het hoogseizoen rustig zitten? Wandel dan door naar het naastgelegen Aquarium Beach. Dit is een kleiner strandje in een inham tussen de rotsen.

Livadi Beach, nabij Himare

Livadi Beach ligt dicht bij de stad Himare in het zuiden van Albanië. Het is populair bij gezinnen vanwege het kalme water en de zachte zandstranden.

Dit strand is wat drukker, vooral in het hoogseizoen, maar biedt dan ook allerlei faciliteiten.

Zo zijn er verschillende restaurants, barretjes en plaatsen waar je ligbedjes kunt huren. Ook kun je er hotels en zelfs een camping vinden!

Het strand zelf bestaat uit grof zand en is langzaam aflopend.

Ksamil Beach, toeristisch en luxe

Ksamil Beach in Albanië is druk en toeristisch, maar heel geschikt voor gezinnen met kinderen vanwege het langzaam aflopende water

Ksamil Beach is beroemd vanwege haar witte zandstranden en kristalhelder water. Let op: in het hoogseizoen kan het hier erg druk zijn.  

Toch is het hier heel geschikt voor gezinnen met kinderen, o.a. vanwege het langzaam aflopende water en het zachte zand.

Langs het strand kun je verschillende barretjes en restaurantjes vinden. Ook kun je hier parasollen en strandbedjes huren om lekker luxe te ontspannen.

Ook leuk: je kunt hier watersportaanbieders vinden waarbij je een bootje kunt huren of een jetski.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)