Blog Kasteel Muiderslot, voor kleine ridders en prinsessen

Een kasteel bezoeken vinden kinderen vaak erg leuk. Een aanrader is Kasteel Muiderslot, hier valt voor de kinderen veel te beleven!

Kasteel Muiderslot

In een kasteel komt de fantasie van de kinderen helemaal tot leven wanneer ze ronddolen door alle kamers en zien hoe de ridders vroeger leefden.

Het Muiderslot ligt in het vestingstadje Muiden wat niet ver weg van Amsterdam is. Een gezellig stadje met haven en sluis waar je diverse restaurantjes en terrassen vindt.

Henriette ging er samen met haar kinderen naartoe. Een verrassend leuk en leerzaam uitje waarbij je een stapje terug doet in de tijd. 

Luister naar de verhalen van vroeger

Luisteren naar de audiotoer

Er zijn twee verschillende audiotours die je kan nemen door het kasteel: de Ridderroute en de Torenroute. Onze kinderen vonden het zo interessant om al die weetjes te horen te krijgen dat we beide routes hebben gelopen. 

Iedereen krijgt zijn eigen kastje mee en kan zo luisteren naar alle verhalen die worden verteld. Zo wordt hun fantasie nog meer aangewakkerd en komen alle verhalen tot leven!

Terwijl je door het kasteel loopt, leer je hoe ze het kasteel vroeger probeerden te verdedigen en wat ze deden als het toch gevaarlijk werd.

De kinderen vonden het helemaal leuk om zo door het kasteel te lopen. Ze kunnen de kastjes namelijk zelfstandig bedienen en vonden het vooral erg stoer te zien hoe de ridders hier hebben gewoond.   

Hoe was het om ridder te zijn?

Lastig kijken door de helm van de ridder

Door de routes te volgen kom je in verschillende kamers. Hier zie je hoe ze vroeger leefden in en om het kasteel. Heb je bijvoorbeeld wel eens een bed gezien uit die tijd?

Ze sliepen wel in een bed, maar deze was toch echt veel kleiner dan wij nu hebben! Waren de ridders vroeger zo klein of sliepen ze op een andere manier?

Ook staan er ridderpakken klaar, waar je achter kan staan. Je hebt het pak weliswaar niet zelf aan, maar je kunt je zo helemaal voorstellen hoe het is om ridder te zijn. Mijn zoon vond het verrassend dat je als ridder eigenlijk maar heel weinig ziet door die gaatjes!

Even een pauze tussendoor

Tussen de routes door kun je even pauze houden in het café. Hier kun je wat eten en wat drinken. Op het plein waar het kasteel om heen is gebouwd staan meerdere tafeltjes.

Geen zin om wat te eten of te drinken, maar wil je nog wel pauze houden? Dan kun je ook terecht in de museumshop waar je allerlei artikelen kan kopen. 

Speurtocht en nog meer activiteiten

Kasteeltorens van Muiderslot

Heb je nog niet genoeg van je bezoek aan het Muiderslot? Dan is er nog een speurtocht voor kinderen van 6 t/m 11 jaar verkrijgbaar bij de kassa of kun je nog dwalen door de tuinen.

In de vakanties en weekenden organiseren ze vaak extra activiteiten. Check vooraf aan je bezoek dus zeker de agenda! Eens in de maand wordt er bijvoorbeeld een creatieve workshop voor kinderen georganiseerd.

In de wintertijd ligt er een ijsbaan. En kom je in Sinterklaastijd? Dan heb je kans dat je de beste man tegenkomt, want hij logeert elk jaar in het Muiderslot.

Is één van je kinderen misschien binnenkort jarig? Dan is het een leuk idee om het kinderfeestje op het Muiderslot te geven, kijk voor meer informatie snel op de website van het Muiderslot!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!