hoogseizoen tarieven

door Wouter
(Hoogvliet)

Hallo Allemaal en in het bijzonder de beheerders van deze website.

Al jaar en dag proberen wij op vakantie te gaan en zijn net als velen van ons gebonden aan het hoogseizoen. Nu is het zo dat tijdens deze periode vrijwel altijd de hoofdprijs betaald moet worden ongeacht waar of hoe je op vakantie gaat. Dit is zo ontzettend frustrerend. De kosten wegen in geen enkele op tegen de baten. Op het laatste moment afwachten op een aanbieding heeft helaas te vaak een grote teleurstelling op geleverd. We durven bijna niet meer op vakantie te gaan. Zeker de laatste ervaring in een stacaravan in Frankrijk heeft er bij ons flink ingehakt.

Wij vinden het niet meer van deze tijd dat er belachelijk hoge tarieven gehanteerd worden tijdens het hoogseizoen. Mijn voorstel is dan ook. Probeer nou eens voet aan de grond te krijgen bij reisorganisaties en desnoods bij de politiek om dit te verbieden. Gewoon een betaalbaar tarief ongeacht wanneer je op vakantie kan.

Wellicht zijn er personen binnen dit forum die andere ervaringen hebben en die ons aan een leuke en actieve en vooral betaalbaar vakantieadres kunnen helpen.
Gezin met 1 dochter van 11 jaar.
Periode: 19 juli - 1 aug.
Eigen auto en caravan.
Europa maximaal 1000 km vanaf rotterdam
veel activiteiten voor kinderen vanaf 11 jaar.
buiten sporten: klimmen etc.

het liefst nooit meer naar Frankrijk of Ardennen.

met hartelijke groet,

Wouter, Jacqueline en Precious

Reacties op hoogseizoen tarieven

Klik hier om een reactie te geven

Jun 22, 2015
Frustratie dure zomervakanties
door: Sabine

Hoi Wouter, Jacqueline en Precious,

Ik begrijp je frustratie volkomen. Het is ook duur om in het hoogseizoen op vakantie te gaan. En als je wel een goedkoper plekje op een camping gevonden hebt, dan zijn de uitstapjes wel duur. Ik ben bang dat daar niet veel aan te veranderen valt.

Ik begrijp namelijk ook wel dat hotels, vakantieparken en campings veel kosten maken om veel faciliteiten voor gezinnen aan te bieden. En er zijn maar twee maanden per jaar waarin ze vol zitten en die kosten grotendeels terug moeten verdienen.

Daarbij is het aanbod aan campings en vakantieparken in die periode niet voldoende om de prijzen te laten dalen. De marktwerking zorgt ervoor dat bij veel vraag en weinig aanbod de prijzen omhoog gaan. We zullen ermee moeten dealen...


Voor tips kan je ook nog kijken op de pagina over goedkope vakanties.

Nov 04, 2015
Het hele seizoen de zelfde prijs ...
door: Wendela

Helemaal met je eens! Wij verhuren ons huis sinds dit jaar en vragen het hele seizoen de zelfde huurprijs. Ik merkte wel dat ik voor 2016 al heel snel de zomervakantie volgeboekt had zitten.

Misschien een idee om eens naar Tsjechië te gaan? Met schoolgaande kinderen een verademing! Niet aansluiten in de file naar het zuiden èn bijzonder goedkoop.

Fijne vakantie!

Nov 26, 2015
Voornemen proef proces Hoogseizoen tarieven
door: Wouter van de Voorde

Beste mede vakantie gangers,

De laatste keer dat ik op dit forum een bijdrage heb geplaatst is alweer een tijdje geleden. Inmiddels zijn we afgelopen zomer vakantie 2015 toch nog even weg geweest met de caravan. Het is uiteindelijk een camping geworden in de buurt van Douarnenez in Bretagne. Was redelijk te betalen, maar de reisafstand ernaartoe viel behoorlijk tegen. De camping zelf was netjes en verzorgd.

In mijn eerdere bijdrage heb ik aangeven dat het van de gekke is dat we nog steeds de hoofdprijs moeten betalen in het hoogseizoen. Ik heb het ANVR aangeschreven met de vraag of zij bereid zouden zijn om samen een proces bij het Europees hof te starten om hierin een verbod af te dwingen. Het ANVR ziet dit niet zitten, en wijst dit aanbod dan ook af.

Wellicht zijn er andere partijen te vinden die wel een vuist durven te maken. Het moet toch te doen zijn om in Europees verband dit voor elkaar te krijgen.

Hele fijne feestdagen en eventueel ook een betaalbare vakantie.

Vriendelijk groet,

Wouter

Nov 26, 2015
Marktwerking ...
door: Wendela

Hi Wouter,

Goed dat je toch een alternatief hebt gevonden. Ik hoop dat je een leuke vakantie had en anders ben je in ieder geval "weer eens ergens anders geweest" ...

Een vuist maken zal je niet lukken. Verhuurders zijn vrij hun prijzen te stellen, gewoon een kwestie van marktwerking. Het enige wat je kunt doen is niet mee doen aan die gekte.

Ook wij gingen altijd naar Frankrijk en ook wij werden door schoolgaande kinderen gedwongen in de schoolvakantie te gaan. Dan is de lol er snel af. Niet alleen de prijzen maar wat mij betreft zuidelijk veel te warm. We om die reden -en omdat kopen daar ook al veel te duur werd-zagen af van onze plannen om daar een huis te kopen.

Wij zijn uiteindelijk terecht gekomen in Tsjechië en dat bevalt geweldig. De charme van het Frankrijk van vroeger, het weer, filevrij er heen rijden en lage kosten van levensonderhoud maken het voor ons een ideaal land.


Groet,
Wendela

Klik hier om een reactie te geven

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Vakantie Vragen te gaan.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)