Voor een goedkope vakantie met kinderen hoef je niet te bezuinigen op plezier

Nu je op de kleintjes moet letten, ben je op zoek naar een goedkope vakantie met kinderen. Maar je wil het natuurlijk nog wel leuk hebben. Hier lees je hoe je met een beperkt budget toch een geweldige kindervakantie kunt hebben.

Goedkope activiteit: broodjes bakken bij het kampvuur

Een vakantie kan aardig in de papieren lopen. Als je kinderen hebt zijn de uitgaven bovendien een stuk hoger dan wat je gewend was.

Maar als je een beetje oplet valt er veel te besparen. En daarbij hoef je heus niet altijd de hand op de knip te houden.

Hieronder heb ik tips voor je verzameld om te besparen op bestemming, overnachtingen, vervoer, enzovoorts. Dan heb je toch nog een goedkope vakantie met kinderen.

Kies een goedkope bestemming

De prachtige camping Frymburk in Tsjechië

Hoe meer toeristen, hoe hoger de prijzen. Dit is een algemene wet die vrijwel overal opgaat.

Volg je dus de massa naar populaire plekken in Frankrijk of Italië, wees dan bereid om de hoofdprijs te betalen.

Maar let op: ook in Nederland is het behoorlijk prijzig. Net over de grens in Duitsland bijvoorbeeld, kan je veel goedkoper uit eten.

Je dient dus te kijken naar de totale kosten op een bestemming, niet alleen naar het bedrag dat je voor de reis betaalt!

Ter overweging: onze eigen vakantie van 6 weken in Thailand was goedkoper dan die van 3 weken een jaar eerder in Europa. En dat is inclusief de vliegtickets!

Zoek je een leuke, goedkopere bestemming in Europa? Kijk dan eens naar landen als Tsjechië of Slovenië. Dat zijn hele leuke bestemmingen met kinderen, en het leven is er een stuk goedkoper dan in Nederland.

Vermijd het hoog(ste)seizoen

Een andere belangrijke prijsvreter is het hoogseizoen. Natuurlijk, met schoolkinderen zit je vast aan de vakantieperiode. Maar daarbinnen valt nog te spelen.

Valt de vakantie in jullie regio vroeg? Ga dan ook direct op vakantie. Valt hij laat? Ga dan ook laat. Dat scheelt al snel een paar honderd Euro.

Kijk vervolgens ook naar het hoogseizoen op je bestemming. In sommige landen valt de vakantie heel anders dan bij ons. En dat is het moment om daar dan op vakantie te gaan!

Kies voor goedkoper overnachten

De grootste uitgave vooraf is meestal voor de overnachtingen. Het moge duidelijk zijn dat een 5-sterren hotel veel duurder is dan een tentje op de camping. Maar er zit nog heel veel tussen.

Rondreizen zijn er vaak in twee smaken: één met overnachting in hotels of appartementen, en één met overnachting in tenten. Vaak scheelt dat de helft in kosten.

Op vakantieparken zijn de stacaravans vaak een prima compromis tussen goedkoop en toch wat comfort.

Kies een goedkope reisorganisatie, maar...

Corendon Banner

Hier dien je een beetje uit te kijken. Goedkoop is duurkoop geldt maar al te vaak voor reisorganisaties.

Uiteraard is de ene organisatie duurder dan de ander. Dat ligt vaak met name aan het type overnachting. Mijn advies is om eerder een goede camping te kiezen dan een goedkoop "luxe" hotel. Het is maar de vraag in welk achteraf kamertje je dan terechtkomt.

Besef ook dat wanneer je kiest voor de goedkoopste, dat je dan te maken krijgt met:

  • Grotere groepen (bij groepsreizen, bij vervoer of in hotels)
  • Mindere of geen service
  • Veel is exclusief. Apart bijbetalen ter plekke

Besef dus goed wat je boekt. Op vakantie-met-kinderen.com vind je in principe alleen goede organisaties, en daar zitten ook redelijk goedkope bij.

Neem goedkoper vervoer

Is je eigen auto werkelijk goedkoper dan het vliegtuig? Heb je dan alle kosten overwogen? Zeker met de goedkope airlines is vliegen soms wel zo goedkoop.

Ga je voor Last Minutes of toch beter Vroegboeken?

In economisch mindere tijden is de trend dat meer mensen last minutes gaan boeken. Zo erg zelfs, dat last minutes vaak helemaal niet meer zo goedkoop zijn.

Alleen als je bereid bent om op het laatste moment pas te beslissen waar je naartoe gaat, kan een last minute aantrekkelijk zijn. Besef dan wel dat de beste en leukste opties dan al volgeboekt zijn...

Het is dus vaak beter om vroeger te boeken. Dan heb je nog alle keus en kan je profiteren van de vroegboekkortingen.

Reisaanbod voor een goedkope vakantie

De campings van Ardoer

Een organisatie die leuke kindvriendelijke campings aanbiedt met de juiste prijs-kwaliteitsverhouding is Ardoer.

De aangesloten campings en vakantieparken zijn allen zelfstandig waar je nog persoonlijk en met een warm hart ontvangen zult worden.

Fijn is dat ze all-in prijzen op hun website hebben. Geen gedoe met extra reserveringskosten e.d. waardoor de prijs alsnog hoger uitvalt.

Volop keuze bij Voordeeluitjes

Voordeeluitjes biedt arrangementen in binnen en buitenland voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Of je nu jong, oud, sportief, zonaanbidder of dierenliefhebber bent, er is voor ieder wat wils.

In het aanbod staan hotels en vakantieparken bij de kust, in het bos of in de buurt van een pretpark of winkelstad. Als je bij zoeken op alle hotels/vakantieparken klikt en je scrolt naar acties dan is er volop keuze.

Kamperen bij de Boer op Texel

Op Texel zijn een heleboel kleine boerderij campings te vinden. Het VVV geeft hier een overzicht van.

leuk lijkt mij Boerderijcamping Vrije Vogel in Oudeschild. De kinderen zullen hier veel plezier beleven in de zandbak, op de speeltoestellen, skelters en de vliegerweide.

In overleg mogen ze meehelpen bij het voeren of melken van de koeien. Elke kampeerplaats is voorzien van elektra en water.

Roompot vakanties voor een schappelijke prijs

Voor een vakantie in een bungalowpark, vakantiepark of op de camping. In Nederland of diverse landen in Europa, voor een schappelijke prijs, kan je eens een kijkje nemen bij Roompot. 

Ze hebben leuke parken in hun aanbod, maar sommige zijn wel wat verouderd. Juist bij deze parken is de prijs dan ook wat lager.

Stacaravan de Hanimilo op Camping Berkenstrand

Op de leuke camping Berkenstrand verhuren Femke en Bart de Cock hun stacaravan "de Hanimilo".

Heb je zin in een betaalbare, leuke vakantie vlakbij huis? Kijk dan snel of deze stacaravan nog beschikbaar is.

De caravan is van alle gemakken voorzien. Hij ligt bij een speeltuintje, en de camping heeft een heerlijke zwemvijver met aflopend strand.


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)