Gran Canaria met kinderen, zoek de rustige stranden en mooie natuur

Gran Canaria is één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Ook veel gezinnen met kinderen komen hier voor het prettige klimaat, de stranden en de natuur.

Een strandvakantie op Gran Canaria

Van de verschillende Canarische eilanden is Gran Canaria degene die het meest gericht is op massatoerisme. Playa del Ingles in het Zuiden is een plek die je met je gezin daarom beter kan vermijden.

Gelukkig zijn er ook rustiger plekken te vinden, ook aan de Zuid-kust met zijn vele hotels en resorts. Maak bij de kindvriendelijke stranden daarbij een afweging tussen klein en rustig of meer faciliteiten maar wat drukker.

Hou je van uitstapjes maken? Dan zijn er genoeg natuurgebieden en authentieke dorpjes op Gran Canaria te vinden. Wissel dat dan af met voor de kinderen een bezoek aan een attractiepark.

Hieronder lees je meer over wat je op het eiland allemaal kan vinden. Of klik direct door naar de

De populaire Zuid-kust

Het strand van Playa del Ingles met daarachter de duinen van Maspalomas

De zuid-kust van Gran Canaria, met de mooiste stranden, is in de loop der jaren ingericht voor het toerisme. En vaak is dat gebeurd met grote betonnen complexen. Van enige charme is weinig sprake.

Playa del Ingles is de grootste badplaats. Strand van de Engelsen betekent dat, en dat zegt het ongeveer wel. Hoewel het strand prima is, zou ik het vanwege de drukte vermijden.

Aan de Zuid-kant van deze badplaats vind je de zand-duinen van Maspalomas. Een prachtig natuurgebied, een stukje woestijn op Gran Canaria dat je zeker moet bezoeken. Direct daar tegenaan ligt de luxe badplaats Meloneras.

Verderop ligt de andere grote badplaats: Puerto Rico. Deze "rijke haven" is vooral rijk aan nog meer betonnen complexen. Verwacht ook hier geen charmante straatjes.

De rustigere stranden

Vader en zoon op Amadores Beach

Tussen al die drukke badplaatsen zijn ook nog wel een paar rustiger plekken te vinden.

Als je aan de zuid-kust wilt verblijven, kijk dan bijvoorbeeld eens naar Playa de Amadores. Gelegen in een brede baai is dit een relatief rustige plek, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen.

Nog verder naar het Zuid-Westen ligt Puerto de Mogan. Dit is van alle badplaatsen in het zuiden de mooiste en meest authentieke. De grote hotel-complexen liggen buiten de dorpskern, waardoor de charmante sfeer behouden is.

Meer rustige plekken vindt je rondom het eiland. Agaete in het Noord-Westen bijvoorbeeld. Dit is een prachtig authentiek stadje, met klein strand van zwarte kiezels en leuk haventje Puerto de las Nuevas.

Playa Dos Roques in het Noorden heeft wel weer een mooi goudkleurig strand. Alleen is de branding hier sterk, minder geschikt voor jonge kinderen.

Daar vlakbij zijn nog de stranden El Agujero, populair bij surfers, en Sardina del Norte voor duikers.

In het Oosten zijn verschillende goede stranden die vooral door de lokale bevolking bezocht worden, zoals Playa de Melenara.

Vreemd genoeg is ook Playa de Las Canteras, midden in de hoofdstad Las Palmas vaak rustig, vooral doordeweeks. De lokale bewoners zijn dan aan het werk, en de toeristen gaan liever naar het zuiden. Een aanrader om een keer te bezoeken.

Prachtige natuur en dorpjes

Leuke beelden in Santa Lucía de Tirajana

Naast de stranden is er een hele andere kant van Gran Canaria: de prachtige natuur en authentieke dorpjes.

Het eiland is ooit uit de zee gerezen als een enorme vulkaan. Vandaag kent het een ruig landschap met meerdere bergen, kloven en kraters. Een prachtige wereld om te ontdekken.

Daartussen bevinden zich prachtige oude dorpjes. Hier kun je de echte Canarische sfeer nog proeven. Aanraders zijn Santa Lucía de Tirajana en Torero, maar er zijn veel meer leuke plekjes.

Genieten van de natuur en de dorpjes is ook leuk voor kinderen. Zeker als je het combineert met de volgende uitstapjes:

Leuke uitstapjes voor kinderen

dolfijnenshow in Palmitos Park

Uiteraard heeft een toeristen-eiland als Gran Canaria vele grote attractieparken. Het waterpark Aqualand, bijvoorbeeld. Of het pretpark HolidayWorld, het wild-west dorp Sioux city en het dierenpark Palmitos Park.

Maar eigenlijk is het leuker om juist die uitstapjes te kiezen die iets met de natuur en cultuur van het eiland te maken hebben. Zoals deze:

La Cueva Pintada is een archeologisch park, waar je alles leert over de oorspronkelijke bewoners, de Guaches. Met onder andere een beschilderde grot en een nagebouwd dorp.

Parque Norte is een natuurpark met exotische planten en dieren. Met onder andere apen, toekans en schildpadden, super voor de kleintjes.

En dan zijn er natuurlijk nog de talrijke boottochten die je kan maken. Een glasbodemtocht of dolfijnentocht bijvoorbeeld. Staat altijd garant voor plezier.

Het Reisaanbod

Enkele van onze favoriete hotels op Gran Canaria zijn:

Splashworld Paradise Valle Taurito

waterpark Paradise Valle Taurito

Met onbeperkt toegang tot het naastliggende Waterpark is het genieten van een vakantie in het all inclusive Paradise Valle Taurito hotel in Playa Taurito.

Het waterpark heeft diverse spectaculaire glijbanen en ook glijbanen voor de kleintjes. Voor een aantal glijbanen moet je minimaal 120 zijn.

Het zandstrand ligt op korte loopafstand en in het hotel is vermaak voor de kids. Er is een mini- en maxiclub voor kinderen t/m 13 jaar en diverse sportieve mogelijkheden.

Het hotel heeft familiekamers voor max. 4 personen

Maspalomas Resort by Dunas

Het Maspalomas Resort, ook wel Suites & Villas by Dunas genoemd, is een kindvriendelijk park met een rustige ligging, vlakbij de palmenoase van Maspalomas.

Het park bestaat uit twee gedeeltes. Ik hou van laagbouw en dat vind je hier in het gedeelte van de bungalows. In de grote tuin zijn 5 zwembaden te vinden. En er is een miniclub voor kinderen van 4-12 jaar, een speeltuintje en minidisco.

Het strand van Maspalomas en het centrum van Meloneras liggen beide op ca. 1.200 tot 1500 meter. Er rijdt ca. 4 keer per dag een gratis shuttle busje vanuit beide gedeeltes naar het strand. Op 600 meter van het park ligt een golfbaan.

Wil je meer keuze? Kijk dan op de aparte pagina met

Leuke vakantiehuizen op Gran Canaria vind je bij:


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)