Hoe vind je een goedkope kindercamping?

Als je zoekt naar een goedkope kindercamping, dan is dat nogal frustrerend. De campings die bovenaan staan zijn helemaal niet zo goedkoop. Maar hoe vind je dan wel iets betaalbaars?

Op een goedkope camping zijn skelters uitstekend vermaak

Zal ik je eens een geheimpje vertellen? Google heeft geen idee welke kindercampings goedkoop zijn.

Google bepaalt welke websites hoog staan aan de hand van allerlei zaken. Maar de daadwerkelijke prijs is daar niet één van.

Zijn er dan geen prijsvergelijking sites voor campings? Nee, eigenlijk niet. Dat komt omdat het vergelijken van campingprijzen enorm complex is.

De tarieven variëren namelijk continu. En juist de goedkope campings hebben geen budget om op vergelijkingssites te adverteren.

Je zult dus op een andere manier een goedkope kindercamping moeten vinden. Hieronder help ik je een handje.

Goedkoop in het Hoogseizoen?

Populair in het hoogseizoen? Dan is het vast niet goedkoop

Op de eerste plaats: prijzen in het hoogseizoen zijn het hoogst. Altijd. Dat is nu eenmaal de wet van vraag en aanbod.

Dat geldt vooral voor de meest populaire kindercampings. Zoek je een goedkope kindercamping, vergeet dan degenen waar iedereen het over heeft: die zijn nooit goedkoop.

Wil je toch persé naar zo'n populaire, vaak toch ook de beste en leukste kindercampings in Nederland? Ga dan in het voor- of najaar.

Betekent dat dat goedkope kindercampings niet zo leuk zullen zijn? Welnee!! Lees maar verder.

Kies voor klein, en onbekend

Een kleine camping is vaak goedkoper dan een grote

Het zijn dus vooral de minder bekende campings die goedkoop (kunnen) zijn. Vaak zijn dat dus ook wat kleinere campings, zonder grote zwembaden en andere attracties.

Veel van die goedkope campings hebben of doen ook weinig extra's voor kinderen. Wil je dat wel, dan is het goed speuren naar leuke mogelijkheden.

Want wat maakt zo'n kleine camping nu tot een goede kindercamping? Dat heeft vooral te maken met de mensen die de camping beheren.

Het personeel van een kleine camping maakt het verschil. Zijn ze gericht op kinderen, of hebben ze liever andere gasten?

En welke extra's organiseren ze voor de kids? Het hoeven geen uitgebreide animatie-programma's te zijn, dat kost immers extra geld. Maar kleinschalige, leuke activiteiten kunnen het verschil al maken.

En al die mooie faciliteiten?

Op een goedkope camping kan je geen waterpark verwachten

Daarvoor geldt over het algemeen: hoe meer er is, hoe meer het kost.

Dat betekent niet dat je geen schoon sanitair hoeft te verwachten. Of een nette receptie en keurige staanplaatsen.

Maar bedenk dat iedere grote investering, zoals een zwembad, moet worden terugverdiend. Wil je dus goedkoop, kijk dan naar eenvoudig vertier voor de kinderen.

Bij onderstaande campings hebben we die gevonden:

Reisaanbod goedkope kindercampings

Met het gevaar dat deze campings snel populair, en dus duurder worden, heb ik hieronder een paar leuke, goedkope kindercampings voor je gevonden.

Kindercamping Hoeve Heikant

Een paar jaar geleden waren we te gast bij Hoeve Heikant in Brabant. En wat hebben we daar een leuk weekend beleefd!

De minicamping heeft eenvoudige, maar hele leuke faciliteiten. De tenten en caravans staan in een grote kring rond een skelterbaan en speeltuin.

En wat nog belangrijker is: alle medewerkers zijn continu bezig om de kinderen (en ook een beetje de ouders) te vermaken. En dat tegen een hele schappelijke prijs.

Ardoer kindvriendelijke campings

Ardoer is een samenwerking van zelfstandige campings. De aangesloten campings zijn geselecteerd op kwaliteit, duurzaamheid, en persoonlijke aandacht voor de gasten.

Er is een grote verscheidenheid aan betaalbare campings, waarbij de tarieven uiteraard afhangen van de geboden faciliteiten. En de goedkoopste opties zijn de kampeerplaatsen.

Voor alle campings geldt in ieder geval dat de tarieven transparant zijn: geen verborgen kosten dus!


Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)