Gemiddelde leeftijd kinderen Mudlerhof, Italie

door Anne
(Haarlem )

Hoi, wij willen volgend jaar gaan skiën in Italië met onze jongens van 8 en 10 jaar oud. Boerderij Mulderhof ziet er super uit, al vraag ik me af of onze kinderen hier niet inmiddels te groot voor zijn. Ze spelen graag met andere kinderen, en ik hoop niet dat de gemiddelde leeftijd veel jonger ligt. Iemand daar in de winter geweest en ervaring?
Of andere goede Italië tips??

Reacties op Gemiddelde leeftijd kinderen Mudlerhof, Italie

Klik hier om een reactie te geven

Mar 13, 2023
Onze ervaring bij Mudlerhof in de winter
door: Cindy

Hoi Anne,

Leuk dat je interesse hebt in een vakantie bij boerderij Mudlerhof! Ik ben er afgelopen voorjaarsvakantie geweest met mijn twee jongens van 8 en net 12 en beide vonden het geweldig. Er komen daar kinderen van 0 tot circa de leeftijd van mijn oudste. Er worden leuke activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden.
Zo mogen de kinderen dagelijks de boer helpen met koeien melken, gaat de boerin bijvoorbeeld mozzarella of boter met ze maken, en eens per week bereidt de boerin een Tiroler diner en wordt er gezamenlijk gegeten. Wie de boerin wil helpen met koken, is welkom. Zowel de kinderen als de ouders!
Of er wordt een kampvuur gemaakt met lekkere worstjes. Je mag de kampvuurplaats ook zelf gebruiken wanneer je wilt.

Voor de deur van de boerderij kunnen de kids op allerlei manieren genieten van de sneeuw. Sleetje rijden, rodelen, roetsjen in banden etc.
Er staat een schuurtje vol met sleetjes etc. om te gebruiken. Hier kunnen ze inderdaad heerlijk samen spelen met andere kinderen op de boerderij.

Toen wij er waren, waren er nog twee andere Nederlandse gezinnen. Eentje met een dochter van vier en de andere dochter werd tijdens de vakantie negen.
Het andere gezin had een zoon van 7 en een dochter van 9. Beide gezinnen hebben ter plaatse wederom geboekt voor de voorjaarsvakantie van volgend jaar (regio midden / noord). Mocht jij dus ook in de regio midden / noord wonen, dan zouden jouw kids volgend jaar dus in ieder geval kinderen van 5, 8 en twee van 10 treffen.
En dat zegt ook wel iets over hoe goed het hen is bevallen bij Mudlerhof....😉

Het familieskigebied van St. Magdalena, op slechts een paar minuten rijden van Mudlerhof, is ideaal voor gezinnen met beginnende en licht gevorderde kinderen.
Mijn jongste heeft vier dagen les gehad en zat in een groepje met die twee meisjes van 9 van de andere twee gezinnen. Zowel tijdens het skiën als op de boerderij hebben ze dus erg veel lol samen gehad.

Wanneer jullie al verder gevorderd zijn, liggen ook grotere skigebieden binnen handbereik: Drei Zinnen ligt op circa 15 - 20 minuten rijden en Kronplatz op circa 25 minuten.
Beide zijn onderdeel van de Dolomiti Superski en hebben meer dan 100 km aan pistes. Mijn jongste is na vier dagen les de laatste twee dagen met zijn vader gaan skiën in Kronplatz en vond het geweldig!

Hopelijk heb je iets aan deze informatie, mocht je nog meer vragen hebben, dan meld je je maar,
Mocht je een reservering maken bij Mudlerhof, vergeet dan vooral niet te vermelden dat je boekt via Vakantie met Kinderen, dan krijg je namelijk 10% korting.

Mar 13, 2023
Snowboarden
door: Anne-Marije

Wat een goeie info!! Dank!
Nog 1 vraagje: mijn jongens skiën al best goed, en willen nu gaan snowboarden. Weet jij of er snowboard les is in dat familie gebiedje, of heb je een naam van die skischool dat ik even informeer?

Mar 13, 2023
Snowboard les
door: Cindy

Hoi Anne,

Het is een ski- èn snowboardschool, dus daar worden zeker ook lessen in gegeven, hoewel ik er, toen wij er waren, bijna geen snowboarders heb gezien. Wellicht was er geen vraag naar die week. Ik zou sowieso van tevoren dus even informeren. De schoonzoon van de boerin (Georg) werkt ook voor die skischool, als skileraar.

De skischool biedt groepslessen aan vanaf minimaal 4 personen. De groepslessen zijn 's ochtends van 10.45 - 12.45 uur. 's Middags kun je daar dan lekker vrij skiën / boarden.
Er zit een knus restaurantje pal naast de piste / skischool / skiverhuur.
Als ze te weinig aanmeldingen hebben voor een groep, kunnen ze privé-les krijgen. Dit kan de hele dag door en gaat per uur.
Uiteraard is groepsles goedkoper, maar ik vond de privé-prijzen erg meevallen. Mijn jongens hebben ook ieder een uur privé-les gehad.
Jouw jongens zijn van hetzelfde niveau en kunnen zelfs samen privé-les krijgen, dat is goedkoper.
Bij deze de link van de skischool:

Aangezien ze beginners zijn, is dit wel een heerlijk rustig gebied voor ze om het te leren.
Het is hier eigenlijk alleen druk in de Faschingswoche van Italië / Duitsland, hun carnavalsvakantie zeg maar.
Volgens mij is die ook volgend jaar weer precies een week eerder dan die van ons, maar informeer daar voor de zekerheid even naar bij Mudlerhof of de skischool.
Verder is het er lekker rustig, dus ideaal om iets nieuws te leren.

Klik hier om een reactie te geven

Doe mee en verstuur jouw bijdrage! Het is heel eenvoudig. Klik hier om naar Vakantie Vragen te gaan.

Vind je deze pagina leuk? Klik op de knop hieronder!

(Zie je de knop niet? Log dan in op je Facebook account en/of geef Facebook toestemming om cookies te gebruiken)